Dzięki chłopaki za pomoc! Poza tym zwerbowałem kumpli z Armedassault.info np. Jynxa, który ma ciut większe doświadczenie ode mnie, a nie pierwszy raz działamy razem...
No to mogę trochę o misji opowiedzieć:
Fabuła:
Nie ma określonego roku, jest tylko data (nie wiem jeszcze jaka) i i tak to mało ważne. Czemu? Za chwilę...
Bohatera ogarnia dziwna mgła i rozbija się samolotem na niedużej wyspie o nazwie Torment. Jest to podobno Europa, ale nie wiadomo. Nie ma tej wyspy nigdzie na mapach. Znajdują o ludzie, którzy mówią mu, że są oddziałem badawczym złożonym z ponad 200 osób, który miał zajmować się zjawiskami paranormalnymi...
Okazuje się, że ta wyspa to ziemskie wyjście z piekieł, a Diabeł i jego komando właśnie rozpoczęli koniec świata. Jako, że Bóg nie reaguje, a ludzie, jak to ludzi muszą sobie samym dowalić, bohater (bo nie ma on określonego imienia, będziesz nim, ty!) musi powstrzymać wampiry przed zdobhciem świata i do tego walcząc z licznymi bandytami i zdobywając sobie broń. W całość wchodzi jeszcze amertkańskie NBC, którzy działają przeciw ludziom i ich celem jest zniszczenie zarówno ludzi, jak i wampiry. A czym? Nuką rzecz jasna...
Sama gra:
To jest jedna misja, ale BAAAAAAAAARDZO długa. Gracz rozwija się woje umiejętności poprzez zdobywanie doświadczenia, wykonje liczne questy, kupuje broń, apteczki itd.
Planujemy na tą chwilę ok 30-50 questów, w tym jedna trzecia to questy generowane zwykle losowo i z mozliwością wykonywania nieogranicznoną ilość razy. Do tego questy rozwijające fabułę.
Addony: Są rózne, ale ich łączna waga po rozpakowaniu nie powinna przekroczyć 150 MB.
Możliwe będą również okrojenia i tym podobne rzeczy, ale raczej nie pozwolę na zbyt dużo w tym kierunku.
Misja ma dość duże wymagania sprzzętowe ze względu na ilość wrogów (spawn spawnem, ale NPCów najważniejszych nie mam zamiaru spałnować), ale za to wyspa nie jest duża i mam małe wymagania, podobnie jak większość addonów (może za wyjątkiem NBCów), więc tak źle być nie powinno. Będo porozrzucane skrytki na mapach, dlatego zainteresowani mogą [url]ściągnąć mapę stąd[/url] i zacząć się do niej przyzwyczajać
NPC nie będą łazić po mapie (A-lifem zaszpanuje na świecie nieco później ,a jeszcze dużo o mnie usłyszycie), ale z każdym można pogadać. Większość też może zlecić ci questa.
Na razie tyle. Jeszcze jakieś zdjęcia (przeprasza za fatalną jakość, ale czasem nie spojrzę jak wklejam):
W editku:
[mg]http://i160.photobucket.com/albums/t198/sastroop/rpgstylemissioneditor.jpg[/img]
>100 KB
Trader:
[mg]http://i160.photobucket.com/albums/t198/sastroop/rpgstylemissionshop.jpg[/img]
>100 KB
Nie tylko z wampirami przyjdzie walczyć...
Nie wszyscy wojskowi sąwrogo nastawieni:
Jeszcze co nieco:
Jedno z miast ludzi:
I Mansion. Tak zaczynasz grę i jest to moim zdaniem najważniejsze miejsce, mimo, iż nie najwieksze.
Jak będzie coś nowego, dodam...