Supeeeeer, po wszystkich tych ceregielach udało mi się w końcu włączyć misję na 2.02. Dobra, no to wyjeżdżamy ci ocenkę...
MISJA: Help & Problems
Wersja: 1.10
TEST
Overview
Na starcie widać fajnie, dobrze zrobione overwiev z fajnym obrazkiem. Te napisy to już tak nie do końca, ale dobra robota
Briefing
Totalna klapa. Tylko cele misji, zero wyjaśnienia sytuacji, brak dodatkowych sekcji i w ogóle fuj! Do tego błędnie językowo skonstruowane cele misji, nie zawsze wiadomo, co co chodzi wśród tych sześciu zdań...
Intro
Jak owoż to twoje pierwsze podejście i ja też takie miałem, jest ono na niezłym poziomie. Byłoby ogólnie fajnie, gdyby nie fakt, że czasem następują opóźnienia kamery. Średnio.
Misja
Na starcie lądujemy fast ropem przy lesie. Oczywiście tak blisko, że gdyby w realu ktoś się zaczepił o drzewo i spadł, byłby jak Blackburn. W najlepszym wypadku...
Potem biegniemy do konwoju. Hmmm... konwój wyszedł z ofiarami, ale odparł atak. Pojazdy również wyglądały na świetny stan, dawno mogliśmy odjechać. Jednak zdecydowaliśmy biec. Wszyscy amerykanie dostali poziom rekrut albo żółtodziób i utrzymywali zwarty szyk na otwartym terenie, więc trzech przypadkowych głerili i miałem trzy ofiary. Bez liku podniosłem SAWa od mojego kumpla (a dokładnie jego rozmazanych zewłoków...) i począłem dalej biec za swym dowódcą, którym został numer 8, co dziwne, gdyż żyli jeszcze 3,4,5 (ja) oraz 7. Zrobiliśmy kółko przez polankę i jęliśmy biec w kierunku przyjaznej nam Wielkiej Wsi. Cóż, nie wiem czy ONZ na Nogovie utrzymuje garnizony, ale tam nie była nawet cywila. Tylko "przyjaźni partyzanci". Po ich wyrżnięciu zostało oprócz mnie trzech naszych, z czego dwóch uratowanych z konwoju (zmęczonych po ciężkich walkach) i jęliśmy biec dalej. W międzyczasie dołączył do nas Korzeniowski i Chuck Norris, ale po trzecim kółku Norris zwariował ze znudzenia i kopnął Korzenia z półobrotu, a następnie strzelił sobie w głowę. Tak więc uciekaliśmy dalej i dalej i dalej, ale nagle na środku pustkowia napadł na mnie wielki notes z napisem "Mission Completed. Tommorow evac." Hmmm... widać, iż nie czerpałeś z mody na sukces do końca tak jak na początku myślałem. Ty przerywasz w połowie serii. Poza tym ostatnim rozkazem było wycofanie się na lotnisko parę kilosów dalej. Cóż, fajny byłby ten następny dzień, zwłaszcza, że była chyba niedziela, żeby nie spotkać żadnego sojusznika po drodze?
Outro
Brak
Inne cuda
Warto dodać jeszcze, iż Klimueres widocznie zbytnio nie baczy na na innych graczy, dla których tworzy. Ciągłe kłopoty z addonami (na starcie mysłame, że to JA jestem... Czeczenem oraz, że USA zaatakowało nasz konwój) i w końcu coś, co zawsze mnie wkurzało: Czemu misja + intro są w takiej wersji jak w edytorze? Masz plamę na monitorze w okolicach "Zapisz --> Eksport jako misja samodzielna"? Tak? No to (_!_) blada, reinstall.
Podsumowanie
MISJA: Help & Problems
WERSJA: 1.10
Autor: Klimueres
Addony: Dużo, zwłaszcza dot. USA
Plusy:
+ Finalnie działająca wersja
+ nareszcie ktoś, kto nie stosuje HD u partyzantów.
+ ładny Overview
Minusy
- Crapoway briefing
- Ceregiele z addonami
- Słaba grywalność
- Wiele niejasności
- Zero realizmu
- Misja kończy się jak mojej siostrze The Bold and the Beautiful gdy wyrwę kabel z plazmówki.
DECYZJĄ NAZWYŻSZEJ INSTANCJI MISJA OTRZYMUJE OCENĘ: 2 / 6