Teraz jest Wt 17 cze, 2025 23:21

STREFA 51 czyli....

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Loony

Pułkownik

Pułkownik

STREFA 51 czyli....

PostCz 28 sie, 2008 13:37

ACTIMEL

Aspekty, które trzeba mieć na względzie.

ACTIMEL dostarcza organizmowi bakterię zwaną L.CASEI. Ta substancia jest wytwarzana w naturalny sposób przez 98% organizmów, lecz kiedy dostarcza się jej dodatkowo przez dłuższy czas, organizm przestaje ją produkować i stopniowo ?zapomina?, co musi robić i jak robić, przede wszystkim u osobników poniżej 14 lat.

W rzeczywistości (actimel) pojawił się jako lek dla tych niewielu ludzi, którzy nie wytwarzają tej bakterii, ale ilość tych osób okazała się tak niewielka, że lek ten okazał się nieopłacalny. By go zrobić opłacalnym sprzedano jego patent firmom żywnościowym.

Departament Zdrowia zobowiązał ACTIMEL (firmę produkującą) do zaznaczenia w swoich reklamach, że produktu tego nie należy spożywać przez dłuższe okresy i firma ta dopełniła tego obowiązku, ale w formie tak zakamuflowanej, że żaden z konsumentów nie zauważy tego ostrzeżenia. (W każdym kraju wykorzystuje się inne kruczki językowe...przypisek mój)

Jeśli któraś matka decyduje się na uzupełnienie diety żywnościowej swojego dziecka ACTIMELEM, nie zauważy żadnego ostrzeżenia o niestosowności jego użycia i nie dowie się, że może powodować poważną krzywdę w przyszłości, spowodowaną manipulacjami reklamowymi, aby powiększyć zyski producentów.

RED BULL

TEN NAPÓJ JEST SPRZEDAWANY WE WSZYSTKICH SUPERMARKETACH NASZEGO KRAJU?

NASZE DZIECI MOGĄ GO SPOŻYWAĆ NA SPRÓBOWANIE....MOŻE TO BYĆ ŚMIERTELNE...

RED BULL został stworzony, by stymulować mózg osób poddanych dużemu wysiłkowi fizycznemu i wielkim napięciom stresującym, ale nigdy by być konsumowanym jako napój obojętny czy chłodzący.

RED BULL JEST NAPOJEM ENERGETYCZNYM, który się rozprowadza po całym świecie z pomocą sloganu: Zwiększa wytrzymałość fizyczną, podwyższa zdolność koncentracji i szybkość reakcji, dodaje energii i poprawia rześkość. Wszystko to można znaleźć na puszeczce RED BULLA Napój energetyczny tysiąclecia...!

Red Bullowi udało sdię dotrzeć do prawie 100 krajów świata. Marka CZERWONEGO BYKA ma jako swoich konsumentów młodzież i sportowców, dwa segmenty atrakcyjne, które zniewolono prez stymulację, którą powoduje ten napój.

Napój ten został stworzony przez Dietricha Mateschitza, przedsiębiorcę pochodzenia austriackiego, który odkrył ten napój przez przypadek. Stało się to podazas podróży służbowej do Hong Kongu, kiedy pracował dla fabryki produkującej szczoteczki do zębów.

Plan na bazie przepisu, który zawierał kofeinę, i taurinę wywołał furorę w tym kraju. Słusznie przewidział olbrzymi sukces tego napoju w Europie, gdzie na razie nie istniał ten produkt i co więcej zobaczył wielką szansę przeistoczenia się w przedsiębiorcę.

ALE PRAWDA O TYM NAPOJU JEST INNA: FRANCJA i DANIA właśnie zabroniły jego rozprowadzaniu, ze względu n ato, że jest to śmiertelny koktajl, spowodowany zbiorem witamin mieszanym z GLUCURONOLACTONE, produktem chemicznym wysoko niebezpiecznym, który został stworzony przez Departament Obrony Stanów Zjednoczonych w latach sześćdziesiątych, by stymulować morale wojska ugrzęzłego w Wietnamie, który działał jako narkotyk halucynogenny, zwalczający stres wojenny. Jednak jego efekcty w organizmie okazały się tak niszczycielskie, że został wycofany wobec wysokich wskaźników migreny, guzów mózgowych i chorób wątroby, które występowały u żołnierzy, którzy go spożywali....Pomimo tego na puszce RED BULLA można wyczytać wśród składników: GLUCURONOLACTONE, skatalogowany medycznie jako stymulant.

Co jednak nie figuruje na puszce RED BULLA, to konsekwencje jego spożycia, które powinny być umieszczone w całej serii OSTRZEŻEŃ:

1).- Jest niebezpiecznie spożywać go, jeśli po jego spożyciu nie wykonujesz ćwiczeń fizycznych, ponieważ funkcja energetyzująca napoju przyspiesza rytm bicia serca i może spowodować nagły zawał.

2).- Jesteś w niebezpieczeństwie dostania wylewu do mózgu, spowodowanego tym, że RED BULL zawiera składniki, które rozcieńczają krew, by serce mogło łatwiej przetaczać krew by móc w ten sposób wysiłek fizyczny uczynić mniej wyczerpującym.

3).- Zabronione jest mieszanie RED BULLA z alkoholem, ponieważ mieszanka ta zmienia napój w ?Śmiertelną Bombę?, która atakuje bezpośrednio wątrobę, powodując, że miejsce zaatakowane się nie regeneruje.

4).- Jednym z podstawowych składników RED BULLA jest witamina B12, używana w medycynie do ratowania pacjentów w stanie nieprzytomności po spożyciu olbrzymich dawek alkoholu. Stąd nadciśnienie i stan ekscytacji, w którym się znajdujesz po spożyciu RED BULLA, jak gdybyś był pod wpływem alkoholu.

5).- Regularne spożywanie RED BULLA wyzwala pojawianie się całej serii chorób nerwowych i neurotycznych nieodwracalnych.

WNIOSEK: Jest to napój, który powinien być zabroniony, ponieważ jest mieszany z alkoholem i tworzy bombę zegarową dla organizmu, przede wszystki, wśród nastolatków i dorosłych, którzy nie posiadają tej informacji.
Ostatnio edytowano Pt 29 sie, 2008 07:10 przez Loony, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostCz 28 sie, 2008 15:39

Krótko, ponieważ już jedną koleżankę oświecałem: To nie pij.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Danickas

Chorąży

Chorąży

PostCz 28 sie, 2008 15:47

http://en.wikipedia.org/wiki/Glucuronolactone tak na przyszłość miejskie legendy nie są wiarygodnym Źródłem informacji i radze sprawdzić choć odrobine tekst przezd publikacjąbo potem wychodzą takie kwiatki o stymulantach i innych halucynogenach...

kaczucha

Chorąży

Chorąży

PostCz 28 sie, 2008 16:44

Czytając to o red bulu to sie przeraziłem :neutral: i stwierdzam... nie dożyje 40-stki :cry:
Nachwyt szeroko i jesteś mistrzem.

;p

SaS TrooP

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 28 sie, 2008 16:50

ALe ty masz już68, to nieźle się trzymasz :mrgreen:

kaczucha

Chorąży

Chorąży

PostCz 28 sie, 2008 17:06

to już?? a jak czas szybko leci :]
Nachwyt szeroko i jesteś mistrzem.

;p

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 28 sie, 2008 17:06

@Jon - nie piję ani jednego ani drugiego. Nie widzę sensu używania tego. Wolę cole ;]
@Danickas - i w którą wersję Ty byś uwierzył? Jeszcze trzeba by było sprawdzić kilka innych źródeł i porównać informację.
ps. nie bronię tego co zamieściłem, to tylko takie dosyć ciekawe twierdzenie imo.
Obrazek

101st Paratroop

Major

Major

PostCz 28 sie, 2008 17:36

Loony napisał(a):Wolę cole ;]

Pomijając, że cola też posiada chemikalia jak w eletrowni jądrowej :P

HAV

PostCz 28 sie, 2008 17:49

101st Paratroop napisał(a):
Loony napisał(a):Wolę cole ;]

Pomijając, że cola też posiada chemikalia jak w eletrowni jądrowej :P

No i zamiast Kreta może służyć :D

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 28 sie, 2008 18:02

"A kret to tesz ma chemikali bo takie dziury w ziemi robi."

Jezu, ludzie... Ręce opadają. Argh!!!

"Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, bo tylko dawka czyni truciznę."

Czy Wy taki przedmiot jak Chemia mieliście!? Jak będziesz pił dziennie 5 litrów wody to też będziesz się źle czuł... Czy już poziom edukacji odkąd skończyłem szkołę tak się opuścił że już nie uczą Was takich podstawowych rzeczy!?
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Jon

Generał

Generał

PostCz 28 sie, 2008 18:30

I naóka nie pomorze kiedy inteligencji martwe może

Trochę samodzielnego myślenia - takie rewelacje już nieraz się pojawiały i szło je momentalnie sprowadzić na ziemię. Pewna kochana znajoma postanowiła mnie uchronić przed straszliwym wpływem redbólów i actimela i tigera nawet i niestety jak dostałem te teksty to bardzo szybko je wyśmiałem - toć faktowy poziom to jest.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 28 sie, 2008 21:29

Pozatym ten, życie jest bardzo niezdrowe , prowadzi do śmierci więc Luny ,
Obrazek

[mg]http://img156.imageshack.us/img156/42/ibtlks3.gif[/img]
Ostatnio edytowano Cz 28 sie, 2008 21:37 przez Goose, łącznie edytowano 1 raz

Loony

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 28 sie, 2008 22:06

a co wy chcecie ode mnie znowu... założyłem temat, bo wydało mi się ciekawą informacją. czy napisałem gdzieś, że popieram albo potępiam?
czytać może dokładnie albo klapki z oczu...
Obrazek

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 28 sie, 2008 22:15

Oni są zaślepieni walką z pokemonami. Kto nie znimi ten przeciwko nim.
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Berna

PostPt 29 sie, 2008 09:34

Barbarian napisał(a):"
Czy Wy taki przedmiot jak Chemia mieliście!? Jak będziesz pił dziennie 5 litrów wody to też będziesz się źle czuł... Czy już poziom edukacji odkąd skończyłem szkołę tak się opuścił że już nie uczą Was takich podstawowych rzeczy!?

We wszystkim umiar zachować trzeba-jak mawiali stoicy.
Następna strona

Powrót do Off-topic