Teraz jest Śr 10 wrz, 2025 01:51

ASG

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 06 lis, 2008 17:50

to nie mundur tylko maskałat. Hełm sobie od mrówki możesz załatwić (soviet_mrowka na allegro), mundur to możesz sobie na przykład wziąć wz69 lub 88 (afganistan)
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

slacker7

Major

Major

PostCz 06 lis, 2008 18:25

No tak faktycznie to tylko kombinezon. Nie doczytałem. To w takim razie gdzie mogę dorwać te mundurki wz. 69 lub 88, bo na allegro cisza, albo jestem ślepy.
Obrazek

Operator

Porucznik

Porucznik

PostCz 06 lis, 2008 18:48

Co sądzicie o tym? bo ja jestem w to zielony, bo chcę sobie kupić moją pierwszą giwerę, oraz nie mam zbyt dużego budżetu. Co polecacie za przystępną cenę?
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.

Kuszek

Kapral

Kapral

PostCz 06 lis, 2008 19:26

Nie wygląda na złą replikę, ma hop-up, wyprodukowała ją cyma, więc na pewno nie przepłacisz... Ja nie zbyt lubię kupować tanie AEGi, ale ten jest chyba dobry... Raz czy dwa razy z takiego strzelałem na strzelankach, dobrze leży w rękach. Polecam, jak na początek zabawy w ASG.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 06 lis, 2008 20:11

Operator napisał(a):Co sądzicie o tym? bo ja jestem w to zielony, bo chcę sobie kupić moją pierwszą giwerę, oraz nie mam zbyt dużego budżetu. Co polecacie za przystępną cenę?

Nie opłaca się kupować repliki z plastikowym gearboxem, bo po paru miesiącach będzie do wyrzucenia. Militaria,pl jeśli chodzi o asg to pomyłka. Jeśli chcesz kupić tanio replikę spróbuj na aukcjach gunfire.pl. Mnie udało się swego czasu kupić replikę G36C o 130 zł taniej niż kosztował wtedy w sklepie. Musisz tylko śledzić licytacje mniej chodliwych typów replik np. Type 89 mało kto kupi, bo niewielu chce biegać z japońskim karabinem, a G36C ludzie się teraz pozbywają, bo można już dostać chińskie G36K i G36.

Całkiem przyzwoitą replikę można kupić za 300 zł np. starsze wersje AK, albo MP5'ki na www.taiwangun.com

Kuszek

Kapral

Kapral

PostCz 06 lis, 2008 20:28

To tamto MP5 miało gearbox z plastiku ? myślałem, że normalny z metalu...

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 06 lis, 2008 20:28

http://www.allegro.pl/item472571199_mun ... m_ory.html
wz 88

w 69 nie widze na allegro ale komplecik chodzi koło 100zł (gimnastiorka + bryczesy).
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

slacker7

Major

Major

PostCz 06 lis, 2008 20:34

No fajny ten 88, ale drogi. I jak tak ma być to chyba wezmę 68 (o ile znajdę). Ten kombinezon i tak kupię sobie, ale mundur właściwy zły nie będzie :]

@Reyhard jest 69
100 zł kosztuje, opyla się wg. mnie.

P.S A buty to jakie do tego?? I gdzie je dostać :]
Ostatnio edytowano Cz 06 lis, 2008 21:07 przez slacker7, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 06 lis, 2008 20:57

Kuszek napisał(a):To tamto MP5 miało gearbox z plastiku ? myślałem, że normalny z metalu...

Za 200 zł? C'mon! Skoro nie chwalą się z czego jest wykonany gearbox to nie trudno się domyśleć, że jest z plastiku. Po drugie ma te typowe dla "shitgunów" gadgety czyli celowniki laserowe itp.. Wreszcie nie kojarzę repliki oznaczonej AP-2858. Metalowe gearboxy mają MP5'ki: Well R-5, CYMA 0.27 i repliki firmy JG (oczywiście biorąc pod uwagę dostępne w Polsce tanie repliki z metalowym gboxem). Dwie pierwsze raczej ciężko już dostać, ale jeśli się trafią to są tanie. Poza tym Galaxy robi jeszcze MP5'ki w odmianach PDW

Jakimś rozwiązaniem jest np. kupienie na takiej aukcji http://www.allegro.pl/item476360677_asg ... _nowa.html
W taki sposób zrobiłem prezent szwagrowi (póki co po pół roku replika działa), ale brak gwarancji to ryzyko - lepiej dołożyć stówę i mieć gwarancję z porządnego sklepu.

Kuszek

Kapral

Kapral

PostCz 06 lis, 2008 22:29

Tak jak jest metal gearbox to jest ok... Ale i tak polecam zakup albo na taiwangunie/specshopie. Ostatecznie TYLKO W SKLEPACH na allegro. Raz mój znajomy na allegro kupił to mu cegły przysłał...

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 06 lis, 2008 23:36

slacker7 napisał(a):Alderous, wiem uświadomiłem to sobie. Dlatego kupuję tę "siedemdziesiątkę czwórkę" :] To już ostateczna decyzja. Do tego mundury radzieckie/rosyjskie są tańsze niż niemieckie, bo ruski kosztuje 100-130 zł, a niemiecki ok. 200. Co do samej broni. Jest dobra, bo wykonana z samej stali i drewna, a ten Mauser ze sklejki jakiejś i metalu, a jest tylko 66 zł różnicy. Do tego taki mundurek na przykład, ale problem z hełmem jest, allegro milczy.

Ech...niemiecki mundur na pewno kupisz taniej niż za 200 zł, bo flecktarnu jest masa i to taniego, a współczesne mundury rosyjskie nie są tanie. Co do radzieckiego to zastanowiłbym się jak się będzie biegać w takim mundurze za 100-130 zł, bo komfort użytkowania (i jakość wykonania) to ostatnia rzecz o którą troszczyli się sowieci. Ja mam flecktarn i DPM - z tych dwóch uważam DPM za rewelacyjny.

Jak chcesz się rozglądać za dobrym rosyjskim umundurowaniem i rynsztunkiem to jest http://redzone.com.pl/.

Hełm w ASG nie jest tak przydatny jak w realu. O wiele więcej osób z czystej wygody biega w chustach, bonnie's i patrolówkach. Zastanowił bym się czy warto się męczyć zwłaszcza że masz zamiar kupić sobie "stalówkę".

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 10 lis, 2008 15:56

Co do radzieckich mundurow i maskałatow, osobiscie nie narzekam, sądze iż Rey rownież nie. Posiadam komplet flectarna jak i pustynnego DPM i powiem tak, fakt same mundury sa tanie ale jesli chce sie chociaz dosc luźno, trwale i w miare wygodnie stylizować na prawdziwe jednostki to te zestawy charakteryzują się tanimi oryginalnymi mundurami a drogą całą resztą. Oczywiscie to "drogo" to pojęcie względne nadal ale raczej jest to dosc duży przeskok na szarego "żołtodzioba" w "ajersofcie".

jakies 2-3 miesiace temu zostalem sfotografowany ze swoim szpejem
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 10 lis, 2008 20:13

Hełm w ASG nie jest tak przydatny jak w realu. O wiele więcej osób z czystej wygody biega w chustach, bonnie's i patrolówkach. Zastanowił bym się czy warto się męczyć zwłaszcza że masz zamiar kupić sobie "stalówkę

Hełm może być przydatny w budynkach gdzie można łatwo przywalić o strop, choć nie powiem, że raz hełm uratował mi łeb i w lesie, kiedy zrywając się z pozycji leżącej przywaliłem w grubą gałąź która odrazu sprowadziła mnie na ziemie.
Hełmy stalowe zdecydowanie odradzam. Przy dużej dynamice starć ersoftowych po godzinie odpadnie Ci głowa. Zwykły hełm z ABSu wystarczy. Do tego pokrowiec albo kocie oczy, żeby bylo za co maskowanie przyczepić i juz nie wygląda to tak źle.
Choć faktycznie bonnie jest najwygodniejszy. Rozprasza sylwetkę głowy, jest lekki i nie męczy szyji.

Ech...niemiecki mundur na pewno kupisz taniej niż za 200 zł, bo flecktarnu jest masa i to taniego

Z tego co pamietam tutaj: http://armyworld.pl/main.php można tanio skompletować cały flecktarn.

Co do ruskiego sprzętu : http://www.russiancombatgear.com/
Ciekawa strona, dużo do wyboru ale nie wiem jak z cenami czy się opłaca czy nie, nie śledziłem tego niestety.
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lis, 2008 17:03

marker napisał(a):Hełm może być przydatny w budynkach gdzie można łatwo przywalić o strop

Fakt. Biorąc pod uwagę jak wyglądają "miejscówki" (np. niezabezpieczone studzienki) to taki hełm może uchronić zdrowie, a może i życie. W sumie wystarczy nawet kask do jazdy na rowerze - wygląda jak protec (a jak się założy "szmatę" to w ogóle nie ma problemu) i jest wygodny. Moim zdaniem repliki Fritzów i Michów nie sprawdzają się najlepiej podczas czołgania. W każdym razie przy kupnie zwracać przede wszystkim uwagę na to jak wygląda fasunek.

marker napisał(a):Co do ruskiego sprzętu : http://www.russiancombatgear.com/
Ciekawa strona, dużo do wyboru ale nie wiem jak z cenami czy się opłaca czy nie, nie śledziłem tego niestety.

:mrgreen: Masakra. Sprowadzą ci z Rosji do Kanady i stamtąd do Polski. Trochę się wybuli za transport. Zresztą takie zamówienia to tylko grupowo.

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 11 lis, 2008 20:27

Moim zdaniem repliki Fritzów i Michów nie sprawdzają się najlepiej podczas czołgania.

To jest fakt. W pozycji leżącej nie są zbyt user-friendly.

Masakra. Sprowadzą ci z Rosji do Kanady i stamtąd do Polski. Trochę się wybuli za transport. Zresztą takie zamówienia to tylko grupowo.

Nie zagłębiałem się za bardzo ;) Zauważyłem, że jest tam troche szpeju to zapisałem, i teraz mi się przypomniało.
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic