Vilas napisał(a):ktoś może powiedzieć "łał, chociaż AI poprawili" a ja powiem "łał, wróciło AI do poziomu OFP ?" bo chyba w OFP lepiej sobie radziły formacje w SP, działały bardziej zwarto
Arma kompletnie schrzaniła AI formacji w singlu
A ty wiesz, że pod tym względem masz absolutną rację? Wyjście CWR sprawiło, że ponownie grałem w kampanię Resistance. Kto grał, ten pamięta, że poprzeczka tam była zawieszona znacznie wyżej niż w CWC, w zasadzie od początku dowodziło się drużyną, a misje nie wybaczały błędów. Jednak po tym jak "obrosłem w piórka" byłem w stanie zaliczyć całą kampanię bez straty jakiegokolwiek żołnierza w walce.
A w ArmA?
Żołnierze widząc wroga lecą jak te pacany w jego kierunku, strzelają z rakiet nie mając najmniejszych szans trafienia, jak dzieci we mgle gubią się na otwartej na przestrzeni, albo pakują sobie nawzajem rakiety w plecy, nie trzymają szyku nawet na otwartej przestrzeni, albo kręcą się jak kot wiadomo z czym. Marnowanie rakiet na pojedynczych piechocińców, kiedy w pobliżu toczą się czołgi też dokłada swoją cegiełkę.
"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
--The Vault Dweller