Teraz jest Cz 19 cze, 2025 18:29

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Maćko

Generał

Generał

PostSo 06 lis, 2010 12:16

Wrażenia były takie że było dużo friendly fire (pomijam akcję ze śmigłami - rozkaz był ostrzelać taką i taką pozycję to taką my ostrzelali :D).

A po za tym AI to terminatory :P

oraz jedną rehabilitację z ewakuacją

No bo jak reszta lotnictwa zebrała wszystkie rakiety, to dla ciebie już zabrakło :E
Obrazek
Obrazek
-------------
MOBO: MSI H110M PRO-D | CPU: Core i3 6100@3.7GHz | RAM: 8GB DDR4 2400@2133 MHz CL12 Goodram Play |
GPU: Asus GTX 760 DirectCU II 2GB GDDR5 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB | HDD: Samsung HD502HJ 500GB |
PSU: Corsair VS450 | Case: SilentiumPC Brutus S20 | FAN: SilentiumPC Mistral 120 mm

Jon

Generał

Generał

PostSo 06 lis, 2010 12:18

Przełęcz - porażka niestety. Ale realistycznie, dostał dowódca, dostał drugi i chaos, piechota zalega :D

Piloci niestety niewypał straszny, no ale zdarza się. Liczymy na szybką rehabilitację :twisted:

Tymczasem: Wielki szacun dla piechoty plus załogi Griszy z Gorkiego. Po prostu świetna robota przez praktycznie cały czas. Grało mi się, także dzięki wam, świetnie. W Gorkim może początek za szczęśliwy nie był ale od połowy misja nabierała tempa a atmosfera się zagęszczała. Walka o ostatni cel - odjazd.

9 kompania też była fajna, mam nadzieję że fajnie wam się biegało w te i spowrotem :D

Black - czekam z niecierpliwością na filmy :)
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Jager

Major

Major

PostSo 06 lis, 2010 12:24

A mnie się grało zajebiście!!! I za to wszystkim dzięki.
Co do heli... panowie z całym szacunkiem dla waszego trudu i znoju. Jak się nie umie to się nie lata. I to się tyczy wszystkich misji i wszelkich latadeł. Warunki są trudne bo teren jest trudny. AI ma ustawiony skill na nieco więcej niż minimum , liczba operatorów stingerów jest naprawdę znikoma i mają ograniczone mocno ammo. I co w efekcie mamy? Jak nie ze stingera to łup w skałe. Przyznam że pomimo że kule nam gwizdały koło uszu jak mi Radek zameldował że nasze wsparcie majestatycznie jebło w górę to mało się nie polałem ze śmiechu :) Ale tak jak mówię - teren jest naprawdę wymagający i nie każdy sobie w tym poradzi. Tak sobie wczoraj pomyslałem że jak się ma takich kolegów (tj naszych kochanych pilotów :D) to już wrogów nam raczej nie potrzeba
Co do odstrzelania swoich... ta scena była jedną z najpiekniejszych wczoraj - po prostu koszmar wojny wraz z jej pomyłkami , nieporozumieniami. Takie rzeczy się zdarzają. To powtwierdza w mojej ocenie realizm jaki utrzymujemy. Niemniej moja prośba... panowie zastanówcie się jednak nad zmianą specjalizacji z pilotów może ja wiem? kucharzy np? :twisted:
Nawiasem mówiąc nie było FF w ramach sił lądowych a na pewno nie w moich drużynach.
Co do ogólnej radochy to jaja były ale w czasie misji nawet tej ostatniej realizacja była bezbłędna i dyscyplina jak najbardziej na poziomie! :spoko:

Tak czy siak było w dechę. Warto było się pomęczyć trochę godzin nad misjami i widzieć że wam się spoko pogrywa! Dziś kosmetykę robię i możemy znowu dawać czadu!!

Czesiek

Porucznik

Porucznik

PostSo 06 lis, 2010 12:46

No to i ja dołożę kilka groszy...
Wczoraj było świetnie szczególnie, że na granie ochotę miało dużo osób przez co trzeba było limit serwera zwiększać :grin: To o czymś świadczy!!!
Co do misji 9 kompania, była dobra, choć człowiek siedział w bazie, niby miało być nudno, a jednak nie było. Co jakiś czas jakiś niedoszły terrorysta samotnie podchodził pod stanowiska i coś krzyczał do puki ktoś go nie zdjął :bije: + kilka ataków z zaskoczenia większych grup co zmuszało do bacznej obserwacji.
Zmagania w przełęczy to był KLASYK!!!!! ku**a czułem się jak w rosyjskiej armii, brakowało medykamentów, lotnictwo wali po swoich, chaos, pierdolnik, cud miód i orzeszki. Muszę przyznać, że miałem fart w taj misji, bo araby waliły we mnie jak w worek kartofli, chyba dostałem 4-5 strzałów na samym początku i jeszcze sprawny byłem!!! (trochę jak w metal bez honor). Medyk mnie opatrzył to był chyba Szopman, ale z każdą minutą coraz bardziej mi się obraz rozmazywał, aż na samym końcu padłem i wstać nie chciałem xD
Kolejna trzecia misja ruskimi, też bardzo udana, jak za starych czasów OFP gdzie się latało po Afganistanie.
Wieczór był zarąbisty, dla takich rozgrywek warto przyjść i poczekać w lobby z 1,5h zanim zaczniemy w ogóle grać :)
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez Czesiek, łącznie edytowano 1 raz
Wszystko słyszę i widzę, dlatego jestem głuchy i ślepy -.-
For Polisz Komiunity - realism is meter

http://www.facebook.com/pages/ACPL-Coop ... 2770904711

Jon

Generał

Generał

PostSo 06 lis, 2010 12:48

Faktycznie, jakoś przez rozgrywkę kompletnie zapomniałem o problemach technicznych :D
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Artur

Chorąży

Chorąży

PostSo 06 lis, 2010 13:36

Mi obie misje bardzo się podobały.
Pierwsza misja aż kipiła klimatem, ciężarówka nie umiała jechać, a ja po 5 sek od początku leżałem martwy. Sytuacja z heli i myśliwcem prześwietna, tak samo ewakuacja.
Druga misja też była bardzo fajna, przetrwało nas bodajże 10, a koniec misji był po 2 w nocy.
Obrazek

Jager

Major

Major

PostSo 06 lis, 2010 13:37

Fakt mimo wszystko ACRE nie zepsuło nam wieczoru :D

BTW na dzis misje są już uzupełnione , broń pozmieniana na tę z epoki więc dziatwa szykować się :D

Cis

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 06 lis, 2010 14:09

Wróciłem do gry po długiej nieobecności i powiem że po wczoraj grało jak się za starych dobrych czasów OFP;) Klimat, ludzie, humor i dyscyplina - mieszanka wstrząśnięta, niezmieszana... na pewno będę się częściej pojawiał. :spoko:
Zrzęda i moczymorda. Nieodpowiedzialny kunktator nawet.

gremdek

Porucznik

Porucznik

PostSo 06 lis, 2010 14:55

czyżby cmhq?
:(

Cis

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 06 lis, 2010 15:06

zgadza sie;) czesc gremdek
Zrzęda i moczymorda. Nieodpowiedzialny kunktator nawet.

Bartek[25DKP]

Kapral

Kapral

PostSo 06 lis, 2010 15:29

Dawno się tak dobrze nie bawiłem :) dzięki wszystkim za gre jak i klimat :)
Ad meliora tempora

Ghost

Porucznik

Porucznik

PostSo 06 lis, 2010 16:12

Oj tak, wczoraj grało się świetnie. Nawet pomimo tego, że jako pilot samolotu w 9 kompanii miałem dość "bliski" kontakt ze skałami. I nie Jager, teren nie jest aż tak trudny, więcej problemu sprawiał view distance, który jak do latania samolotem powinien wynosić jakieś 3000m. To co jest teraz, nie pozwala zorientować się w sytuacji, przez co musiałem przelecieć naprawdę nisko. A że Su-25 to nie Mig, to świecy w górę nie zrobiłem.
Przełęcz - dostałe kulkę 0.000000000005 sekundy po starcie, fajnie się was oglądało. Zwłaszcze wsparcie z powietrza :twisted:
Gorki to już zupełnie inna historia, ŚWIETNE dowództwo Jagera w BWP, klimatyczna rozgrywka. W sumie nie ma co o tej misji napisać, bo się nic nie zepsuło, wszystko poszło dobrze.

szOpman

Porucznik

Porucznik

PostSo 06 lis, 2010 16:13

Pierwsza misja niczego sobie... Wymiana argumentów między Antonem, a pastuchami była tak zawzięta i prowadzona momentami na tak bliski dystans, dosłownie twarzą w twarz (po lekkim wychyleniu się za naszą osłonę z worków z piaskiem odkryłem kilku talibańców którzy się do nich podczołgali od drugiej strony i właśnie się podnosili żeby zabić naszych z przyłożenia), że wbrew pozorom brak ruchu wcale nie odbierał przyjemności z gry... Jednym z niewielu zgrzytów misji było jedynie eskortowanie Jagera i medyka na wzgórze, które zmieniło się niestety w nieudaną próbę ich dogonienia...

Co do przełęczy, no cóż.... Pełna zajebistość i tyle! I jak tu nie kochać być medykiem... :)
Przez całą misję nie oddałem ani jednego strzału gdyż od pierwszych sekund byłem tak zajęty bieganiem pośrodku tej burzy kul i ratowaniem naszych wojaków, tudzież bezskutecznym szukaniem po kątach medykamentów których zwyczajnie NIE MIAŁEM (dwie sztuki każdego w takich warunkach starczają na nie dłużej niż ok. 30 sek ;P )...
Przyznam się bez bicia, że czasami musiałem robić to nieco wbrew rozkazom, bo gdy wszyscy się wycofywali ja przeprowadzałem wypad do wysuniętego uaza w poszukiwaniu morfiny czy czegokolwiek innego, a po odkryciu, że jest on pusty zamiast dołączyć, ratowałem jeszcze drugi już raz Radka, który nie mógł uciekać z innymi z powodu odniesionych ran...
Już wtedy myślałem, że jest to cholernie ciężka robota... Szybko jednak zostałem uświadomiony w jakim błędzie się znajduję... ;D Otóż cała zabawa zaczęła się dopiero gdy nasze kochane Orły najwyraźniej postanowiły zemścić się za negowanie ich umiejętności i przeprowadziły podręcznikowy nalot na nasze pozycje... -_-
Nie wiem w jaki sposób przeżyłem ale wiem, że trzech moich kompanów powinno za to dziękować Bogu gdyż mimo iż nie miałem czym to wciąż starałem się dobrze wykonywać swoją robotę, a jak widać cios kamieniem w łeb i opatrywanie Tediego jakimiś szmatami wyszukanymi po kieszeniach, ugniatanie krocza Algraba jako zamiennika adrenaliny oraz cucenie wciąż mdlejącego Radka swoimi skarpetkami uratowało im życie... Szkoda jedynie, że moja operacja polowa z RKM-em zamiast skalpela podczas wnoszenia rannego do śmigłowca się nie powiodła no ale... lekarze też mają prawo czasem się pomylić... :E

KonradPL

Chorąży

Chorąży

PostSo 06 lis, 2010 17:14

Przepraszam jeśli kogoś zabiłem.Misja była zarąbista.Ale najlepsza chyba była gorijprospekt czy jakoś się to tam inaczej pisze za pare dni dodam screnny

Black Shadow

Major

Major

PostSo 06 lis, 2010 20:24

To powiedzcie mi cholera jeszcze czy też niejaki Su25 w 'Przełęczy' was ostrzelał, bo statystyki mi powiedziały, że nikogo ze swoich nie zabiłem... z wrogów zresztą też nie :P

Jakby kto pytał to na kanale jest już cała "9 kompania" - trzy części, 9min i prawie nabawiona ku**wica od tego 720p. 4tell, też coś nagrywałeś? ;]
That guy lurking from the shadows.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje