Teraz jest Pn 23 cze, 2025 18:42

kampanie/misje - WWII

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

hellmut

Szeregowy

Szeregowy

kampanie/misje - WWII

PostWt 12 paź, 2004 20:57

witam
mam nadzieję, że nie zlinczujecie mnie za zakładanie nowego wątku, bo opini na temat różnych kampanii troche już było, z tym, że mnie najbardziej interesują te z okresu WWII. Wiem, że jest w sieci mnustwo addonów, misji i kampani o WWII, z tym ze cierpie na permanentny brak czasu, wiec niestety nie moge wypróbować wszystkich, a poza tym nie jestem zbyt doświadczonym graczem, więc chętnie zapoznam się z opinią "weteranów" :) i właśnie dla tego mam do was prośbe.
Napiszcie swoje opinie na temat kampanii/misji z WWII.
Z góry dzieki za pomoc. :)

Jon

Generał

Generał

PostWt 12 paź, 2004 21:29

Invasion44. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy.

[Na Ofp.info jest jeszcze jakieś "Brainwashed", ale to jest straszny syf, ostatnio ww2ec wydało jakieś 1944Tale... spróbój, może "to będzie to". Btw, jest cholernie mał... ty, chwila, Berna jedną stworzył :D "Droga do Paryża"... ]
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

hellmut

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 13 paź, 2004 01:25

dzieki
a tak przy okazji, to czy ktos moglby napisac cos o tej "drodze do Paryża"- oczywiście jesli ktoś grał, ( niestety w wątku poświęconym tej kampani nie ma za wiele o niej samej ) jeśli ktoś grał, to jestem bardzo ciekaw opini. Prawdopodobnie w ciemno zagram w "kompanie braci" :) ale na to niestety jeszcze pewnie przyjdzie mi troche poczekac.

TERMOS

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 13 paź, 2004 09:17

Ciężko mi coś powiedzieć o tej kampani, bo nie znam się dobrze na ocenianiu ich. Jednak według mnie jest bardzo dobra. Składa się na to: fajna wyspa na której jest umiejscowiona,fabuła,widowiskowość(ja tak uważam) i wkład autora :) Na twoim miejscu ściągnąłbym ja. Zapomniałem o najważniejszym pokazuje ona walki Amerykańskich żołnierzy w prowincji francuskiej. Jeśli sie nie myle tymi zołnierzami są spadochroniarze. (jesli coś pokręcłem to proszę mnie poprawić)

Berna

PostŚr 13 paź, 2004 16:19

mówicie o mojej drodze do paryza :D
widze ze sie ploty szerza wiec moze sam autor napisze czy jest ona dobrze wykoanana czy nie i o czym ona jest.
Kampania Droga do Paryza jest moją pierwszą kampania jaka kiedykolwiek została stworzona i wydana, posiada kilka błedów, jednym sie nie pokazuje intro innym cos innego.
Kampania mówi o żołnierzach 1st piechoty "Big Red One" którzy po zajeciu plazy Omaha i zajeciu Caen zabieraja sie za zdobycie Paryza.
Oczywiscie jest ot tylko mały epizodzik z rego co sie naprawde wydarzyło, przedstawione jest to w 13 misjach w jakie gracz moze zagrac.
PZDR

mam zamiar kiedys wersje 2.0 zrobic ale potrzebuje chętnych :P

Mekto

Chorąży

Chorąży

PostŚr 13 paź, 2004 16:57

Tylko dalczego po intrze wysakuje ze nie mam jakiegos addonu (ktory mam) i intro leci od nowa?

hellmut

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 13 paź, 2004 18:54

dzieki Berna za odzew :) ( zresztą dziękuję wszystkim ) jak sie w koncu dorwe do kompa, a wlasciwie jak sie oderwe od roboty, bo przy kompie siedze non stop, to pewnie zagram w "droge do Paryza", no i trzymam kciuki za "kompanie braci" :) czytałem książkę i oglądałem serial, a teraz widze, że będę miał możliwość w to zagrać. A wracając do "drogi do Paryza", to czy te błędy, o których mówisz w dużym stopniu przeszkadzają w rozgrywce?
I jeszcze jedno, czy grał ktoś w kampanię/misje z moda Invasion44? - wiem, że coś tam jest, ale czy to są pełnowartościowe misje, czy tylko demko? bo tak to sie zresztą chyba nazywa "demo".
Na razie nie mogę tego sam sprawdzić, bo czekam na przesyłke z grą (mam nadzieję, ze juz nie długo)

Monty

Porucznik

Porucznik

PostŚr 13 paź, 2004 19:18

hellmut to są pełnowartościowe misje, zresztą bardzo ciekawe i wymagające. Polecam :spoko: . Poza tym mod Invasion44 cały czas pracuje nad finalną wersją modu. Zapowiada się prawdziwe cudo o II W¦.
Obrazek
Obrazek

hellmut

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 13 paź, 2004 19:26

dzięki :)

Berna

PostŚr 13 paź, 2004 19:37

Helmut czy z tymi błedami da sie grac??
Własnie problem w tym ze u mnie nie ma błedów, zostało to robione na szybkiego (tak sie nie powinno robić) i niektórym wyskakują różne rzeczy :( ja zanim wysłałem na testy 3 razy w nia grałem od początku do końca wszystko sprawdzałem itd i nie wiem dlaczego po intrze zamiast misji pojawia sie znowu intro :roll:
moze zrobie wersje 2.0 która bedzie o wiele lepsza, bo mysle ze sam pomysł z tą kampania jest dobry tylko troche wykonanie jest nie za dobre.
Co sie zas tyczy Kompani Braci to powiem, że wszystkie bugi sa usunięte, pozostaje jedynie złaczenie jej w całość :wink:
wiec niedługo powinna wyjsc :wink:

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 13 paź, 2004 22:01

Tak na marginesie - czy nie powstały przypadkiem jakieś misje o walkach II Korpusu pod Monte Cassino?

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 13 paź, 2004 22:25

YacieK napisał(a):Alderous na starym forum znalazłem to reszta - nie wiem.

hellmut przeszukaj stare forum jeszcze - było dość dużo dyskusji o WW II:)

No i o to chodzi. Na końcu jest link http://www.operationcassino.bi.com.pl/. Jak widać misji jest sporo - 5 o Cassino, jedna o D-Day i 5 o Market-Garden. W dodatku jeszcze jakieś o walkach na Guadalcanal'u.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 13 paź, 2004 22:50

Dokładnie to Karolus i Piotr o ile dobrze pamiętam.

BTW Kolejna ciekawostka Winter 1944 - ta sama ekipa która robiła kampanię o Wietnamie.

Berna

PostŚr 13 paź, 2004 22:55

no prosze mamy podziemie polskiego OFP :)

Jon

Generał

Generał

PostŚr 13 paź, 2004 23:27

Winter 1944 jest średnia, ponad to wykorzystuje starą wersję packa broni Upmindera, więc póki ktoś nie wyda nowej wersji [ lub ktoś z nas poprostu nie rozpakuje kampanii i nie poprawi tego ] to nie ma co marzyć o porządnym pograniu.

Sama kampania nie powala, a kilka misji jest po prostu tandetnych.

Aldi - "Spanky-G" to chyba nie zespół, a osoba?
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint