Teraz jest Pn 23 cze, 2025 08:08

Losowe polskie rejestracje samochodów

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

SiD

Major

Major

PostCz 07 paź, 2004 21:32

tylko, że to nie ja robie addon :)

Diesel

Porucznik

Porucznik

PostCz 07 paź, 2004 23:59

Przyda ci się w przyszłości :spoko:
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 13 paź, 2004 16:16

Arika napisał(a):Wygląda super i to jest ta czcionka o której mówiłeś wcześniej??
A co do tego co napisał Diesel to według mnie textury tablic i numerów dużo miejsca nie zajmują. Można także wydać oddzielny addon z tablicami z którego by korzystały wszystkie addony w packu

Głównie ta, ale czasami musiałem brać inne np. Arial'a albo nieco je przerabiać - chodziło mi o to by jak najbardziej przypominały te używane na tablicach.

W sumie wychodzi 35 tekstur 64x64 piksele, co waży ok 65. kB. Czyli dwa zestawy znaków ważą ok. 130 kB + tablice po ok 10 kB każda. Oczywiście w addonie używane jest naraz tylko 7 tesktur znaków i tekstura tablicy (zazwyczaj dwa razy tj. z przodu i z tyłu). W sumie to niewiele i nie obciąży w widoczny sposób karty graficznej.

Diesel napisał(a):Sid, wystarczy zaznaczyć tablice, wcisnąć shift+e i zmienić na shining

Dobrze wiedzieć :)

{dodane}

Informuję że materiały dotyczące "nowych" rejestracji są już na mojej stronie.

Diesel

Porucznik

Porucznik

PostCz 14 paź, 2004 00:56

Jezu, aldek, jak nie wyłączysz tego strzału to ktoś kiedyś zawału dostanie lub ogłuchnie :)
Obrazek

SiD

Major

Major

PostCz 14 paź, 2004 10:00

ee mi sie podobał, pamiętam jak podskoczyłem zaskoczony gdy kiedyś wchodziłem ;-)

Arika

Major

Major

PostWt 14 gru, 2004 21:40

Adony rejestracji są super brakuje jednak liter które w nie których wozach umieszczane są na drzwiach. Bardzo ładnie będzie wyglądać jak będą te efekty zgrane ze sobą Szukam więc czcionki podobnej do tej na ilustracji i będę wdzięczny jeżeli ktoś mi powie jak ona się dokładnie nazyw, albo coś mniej więcej podobnego.

Obrazek
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 19 kwi, 2005 13:32

Najprawdopodobniej jutro skończę skrypt losujący współczesne rejestracje cywilne (dwu i trzy literowe). Zostały mi jeszcze ze cztery powiaty.

Niestety nie ma żadnego cywilnego samochodu na którym mógłbym je zaprezentować.

MaRcin

Major

Major

PostWt 19 kwi, 2005 13:36

A to co robił Elej?
Good Times Gone

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 19 kwi, 2005 13:44

MaRcin napisał(a):A to co robił Elej?

Ja nie wiem co robił Elej. Oświeć mnie.

Diesel

Porucznik

Porucznik

PostWt 19 kwi, 2005 14:13

alderous napisał(a):Niestety nie ma żadnego cywilnego samochodu na którym mógłbym je zaprezentować.

Jak nie ma? Skoda, Trabant, mini, autobus, jeep, itd. 8)
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 19 kwi, 2005 14:22

Heh...miało być "mam" ale zjadło mi literkę :lol: Chciałem powiedzieć że nie mam jakiegoś własnego modelu na którym mógłbym zaprezentować efekty. W sumie to mogę użyć autobusu BISu - był udostępniony przez BIS.

SiD

Major

Major

PostWt 19 kwi, 2005 14:27

To może czas dogadaćsię z Vilasem?

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 19 kwi, 2005 14:51

SiD napisał(a):To może czas dogadaćsię z Vilasem?

Ale po co się dogadywać? To jest open source i można z tego skorzystać bez konsultacji ze mną. Chodziło mi jedynie o to bym mógł zamieścić screen'a pokazującego kilka cywilnych pojazdów z losowymi rejestracjami tak jak to robiłem z uaz'em - autobus będzie pasował. Zresztą zauważyłem, że wśród tych udostępnionych przez BIS modeli jest też samochód osobowy.

Wysłany 21 Kwi 2005, 19:48:

Skrypt skończony, ale nie mam już siły umieszczać go w jakimś addonie dzisiaj. Zamieszczać nie będę, bo to grubo ponad 1000 linijek.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Losowe polskie rejestracje samochodów

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Losowe polskie rejestracje samochodów

PostN 08 wrz, 2024 11:11

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint