Teraz jest Śr 10 wrz, 2025 15:55

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Algrab

Generał

Generał

PostWt 05 lip, 2011 19:44

A mnie najbardziej rozwaliło pierwsze ever podejście pod misję ROLTFL, kiedy to łapaliśmy pozycję najszybciej jak sie dało żeby nie zanudzić chłopaków w bazie długim niepotrzebnym marudzeniem w terenie. Martwiliśmy sie też mgłą, która w otwartym terenie wydawała się być na bliższy dystans, niż w rzeczywistości, i która pewnie zasłoni nam cel. Byliśmy niemal przeszczęśliwi jak wparowaliśmy w rejon lotniska i okazało sie, że oto jesteśmy na wymarzonej pozycji do obserwacji i namierzania, górującej nad celem - nic tylko przygarnąć kropka i czekać na fajerwerki!...

W tym momencie nadszedł rozkaz do wycofania się, i w tym momencie gra sie dla mnie zakończyła.
Jeszcze kontem ucha do mnie doleciało że w miedzyczasie co tylko mogło latać poleciało gdzieś wpizdu, nie wiem czy na cel czy na Shell, i to mi już wtedy wszystko opadło łącznie z rencyma.
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostWt 05 lip, 2011 21:40

A, Konrad - jeśli planujesz kolegów bronić wrogim lotnictwem za pomocą Mavericków (o ile mówimy o AGM-65, a nie tym pomarańczowym ze strony), to ja nie chciałbym być na ich miejscu :D

Algrab napisał(a):Jeszcze kontem ucha do mnie doleciało że w miedzyczasie co tylko mogło latać poleciało gdzieś wpizdu, nie wiem czy na cel czy na Shell, i to mi już wtedy wszystko opadło łącznie z rencyma.
To była faktycznie lipa, ale także dla nas, pilotów. Psycho zaliczył dropa jeszcze na pasie startowym, wrócił po 3 min i próbował zająć swój slot. Po "odbieraniu" obudził się z nosem samolotu wycelowanym w ziemie w odległości jakiś 100 metrów... widziałem to z kabiny kątem oka. Damiana zestrzelił z kolei suchoj (pierwszą serią, z większej odległości i zaskoczenia, radary milczały), który uszkodził mój samolot. Jeden silnik sprawny, a przedemną ze 3 szyłki i jeszcze ze 2 kontakty latające, obaj skrzydłowi leżą. Wybór był jasny, wracam do bazy... Ówczesny dowódca przemyślał, i powiedział że się zwijamy bo nie ma czym walczyć. I miał w tym sporo racji niestety.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostWt 05 lip, 2011 22:49

No dobrze tylko mnie sie wydaje że zamiast sprawdzać organoleptycznie ile szyłek i suchojów ma przeciwnik trzeba było odżałować te 15 minut, pozwolic tej grupie dojść na punkt, odebrać komunikat że kropek przygarnięty i wysłać na pełnej k....wie A-10 żeby przeleciał jak przecinak nad celem i spuścił na niego po laserze GBU.

W ten sposób cel misji byłby zaliczony a ew. przeciwnika powietrznego można by zaprosić w rejon pelotki własnej bazy.

Chyba żeby orgranizować całą misję inaczej, na zasadzie likwidacji obrony plot nepla przez piechotę, ale moim zdaniem koncentracja nepla w rejonie celu na to nie pozwalała i tam było możliwe jedynie jednorazowe zdecydowane uderzenie.
Obrazek

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 05 lip, 2011 22:55

Można tu użyć osławione oswietlanie celu przez UAV i stukać apachem w szilke.

KonradPL

Chorąży

Chorąży

PostŚr 06 lip, 2011 10:25

Jon napisał(a):A, Konrad - jeśli planujesz kolegów bronić wrogim lotnictwem za pomocą Mavericków (o ile mówimy o AGM-65, a nie tym pomarańczowym ze strony), to ja nie chciałbym być na ich miejscu :D

Spokojnie chodzi mi o Hellfire na desygnator (nie pamiętam dokładnej nazwy) nie o rakiety typu powietrze bo był by to bardzo głupi pomysł

Jon

Generał

Generał

PostŚr 06 lip, 2011 12:51

Blackburn napisał(a):Można tu użyć osławione oswietlanie celu przez UAV i stukać apachem w szilke.
A posiadamy w bazie\pod kontrolą UAV?

Konrad napisał(a):Spokojnie chodzi mi o Hellfire na desygnator (nie pamiętam dokładnej nazwy) nie o rakiety typu powietrze bo był by to bardzo głupi pomysł
To co opisałeś, to też głupi pomysł ;] Hellfire'y to rakiety powietrze-ziemia, KAŻDE.

Dziękuję wszystkim za wczorajszą grę. Zajebiście było :) znakomite podejście do Wysoty, którą ukończyliśmy prawie bez strat - zginęły 2 osoby (Moody zginął dlatego że olał rozkaz, Damian zaś przez pechowy wystrzał AI'ka po tym jak nasz medyk zaliczył dropa; szkoda zwłaszcza tego drugiego) - chyba w końcu pokazałem, jak należy wykonywać takie operacje :P :clever: Świetna i bardzo profesjonalna robota, praktycznie nie było się czego i kogo przyczepić ;) szczególne thx dla Wintersa który po raz kolejny udowodnił, że niesłusznie broni się przed slotem dowódcy sekcji :) oraz dla medyka, który aż dwa razy ratował mi tyłek (postrzały były naprawdę niefortunne).

:)
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez Jon, łącznie edytowano 1 raz

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Kamil PL

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 06 lip, 2011 14:19

Ja też chciałem bardzo podziękować medykowi mi też uratował tyłek dwukrotnie i ogólnie było super.

Czubaka

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 06 lip, 2011 14:38

Jon napisał(a):chyba w końcu pokazałem, jak należy wykonywać takie operacje

- w końcu - tak, resztę pozostawię bez komentarza :cmok1:

Czesiek

Porucznik

Porucznik

PostŚr 06 lip, 2011 16:48

Jon napisał(a):Świetna i bardzo profesjonalna robota, praktycznie nie było się czego i kogo przyczepić ;)

Ty z tym profesjonalizmem nie wyskakuj, bo wysadzanie ruiny zamku przy pomocy małych ładunków wybuchowych to o czymś zupełnie innym świadczy :P Trzeba natomiast przyznać, że misja była bardzo dobra i tak naprawdę nie zauważyłem kiedy ten czas przeleciał, ale najważniejsze że było miodzio :)
Wszystko słyszę i widzę, dlatego jestem głuchy i ślepy -.-
For Polisz Komiunity - realism is meter

http://www.facebook.com/pages/ACPL-Coop ... 2770904711

Jon

Generał

Generał

PostŚr 06 lip, 2011 17:09

To nie był "mały" ładunek wybuchowy, tylko normalny satchel. W domyśle powinien zrobić dziurę pozwalającą przejść (zawalić ścianę raczej nie)

~ Ronald Reagan

Donio

Porucznik

Porucznik

PostŚr 06 lip, 2011 17:56

Ale mur był gruby :D
Obrazek
Obrazek

Jager

Major

Major

PostN 10 lip, 2011 10:19

wczorajsza rozgrywka była niezła. Regina dała popalić , ale co tam oberwaliśmy to odbiliśmy sobie na czarnuchach w Night Walku :)- niestety było problemów nieco z tą komunikacją z uwagi na różne wersje ACRE. Pamiętajcie by sobie koniecznie już - tak jak ustaliliśmy razem wczoraj - dziś pozmieniać ACRE na nowe tym bardziej że Radek wystarczająco nam je zachwalił :)
Algrab jesli wierzyć botom już dziś machnie stosowne zmiany na serwie.
Do nastepnego szczelania w takiej zwartej ekipie :twisted:

Sgt.Wcisło

Chorąży

Chorąży

PostN 10 lip, 2011 12:22

Nowe ACRE jest na serverze od godziny ~3.00-3.15 :twisted:

rad

Porucznik

Porucznik

PostN 10 lip, 2011 14:13

Jak sie dzis okazalo, w nowym ACRE mozna rozmawiac z zaloga konserw, jezeli ta otworzy wlaz/y. Wreszcie bedzie mozna w miare bezproblemowo rozegrac misje z ograniczona iloscia radiostacji (co mi sie podoba, byle nie przeginac z liczba dostepnych radyjek)

Jon

Generał

Generał

PostN 10 lip, 2011 15:41

Radek napisał(a):Jak sie dzis okazalo, w nowym ACRE mozna rozmawiac z zaloga konserw, jezeli ta otworzy wlaz/y.
Nic nowego.

~ Ronald Reagan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje