Teraz jest Wt 09 wrz, 2025 21:58

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Black Shadow

Major

Major

PostN 06 lis, 2011 01:18

Nagrywałem. Z misji Niemcami mam może 4 i pół minuty, bo dowodziłem i w sumie więcej nie dało rady, ale w drugiej WOCem to ze osiem minut solidnego materiału się znajdzie :D Zwłaszcza świetna była scena kiedy szturmowaliśmy frontowo wioskę i na polu był ostrzał. Wszyscy padli, cisnąłem dwa dymne a potem bieg do najbliższego domku. Było naprawdę zacnie no i mogę dopisać sobie mini sukces w karierze dowodzenie - mówię tu ofc o niemieckiej misji ;]
That guy lurking from the shadows.

itan

Chorąży

Chorąży

PostN 06 lis, 2011 02:17

ja mam, jak javelina wystrzeliwujemy, okolo 2 min. moge przeslac, to zmontujesz razem

Jon

Generał

Generał

PostN 06 lis, 2011 03:55

Dzisiaj był bardzo dobry wieczór, chociaż szkoda że w drugiej misji miałem wrażenie jakbyśmy generalnie baty zbierali :P

Moja misja niedoceniona :( a tak się starałem żeby była fajna :P i żeby było coś innego niż standardowe USA \ RU. Mi się podobało :)

W drugiej misji z kolei, mimo że nerwy były niezłe, to i wymiana ognia bardzo klimatyczna i filmowa - zarówno samo zejście w dół drogi, jak i wcześniejsze zalegnięcie i wymiana ognia BARDZO skojarzyły mi się ze szturmem na Carentan z Kompanii Braci :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostN 06 lis, 2011 04:21

mi sie wczoraj podobało jak dwóch panów "trzymało narożnik", tak skutecznie że nikt go w rezultacie nie trzymał i zły pan wbiegł na dwóch panów bardzo owym faktem zdziwionych
po czym obaj panowie szukali suchych spodni, obdajrzając się wzajemnie komentarzami na temat zajścia :D

drugim fajnym momentem był rzeczywiście ten rush wzdłuż drogi, pod pociskami walącymi w ziemię i świszczącymi obok uszu, niesamowite wrażenie szczególnie jak sie to przeżyje i cudem nie zginie
niestety nie sfrapsowało mi się to w całości, za to mam kilometry taśmy jak porusza się z piechotą i walczy BMP-2
:)

misja niemiecka? no fajnie sie robiło łubudubu z MG3, dobry rozpylacz na suppresion dla przeciwnika
i pewnie też frajda dla innych posłuchać jak gada bron niemieckiej myśli technicznej jeszcze z czasów 2WŚ :)
Ostatnio edytowano Pn 07 lis, 2011 05:51 przez Algrab, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Black Shadow

Major

Major

PostN 06 lis, 2011 11:54

itan, w sumie najlepiej będzie chyba jak walniesz to na sendspace'a (ale .com, nie .pl ;]), ja to zassę, zobaczę jaki to moment i z jakiej misji a potem się zmontuje ^^

[EDIT] Algrab w sumie podobnie - chyba, że masz tego tyle, że opłaca się zrobić dwa oddzielne filmy, bo szczerze mówiąc wkurzało mnie strasznie zawsze uploadowanie 400mb pliku po 5-6h a jeszcze coś może się zwalić :P

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostN 06 lis, 2011 14:40

Algrab, chodzi Ci o to, jak na nas wybiegł czedak w Mogilewce? Rzeczywiście zwała była wtedy z narożnikiem, ale na szczęście obserwowałem tył. Piętnastonabojowa seria położyła koniec temu problemowi ;)

Jon

Generał

Generał

PostN 06 lis, 2011 16:56

A to chyba przegapiłem, myślałem że chodziło o zajście z "Niemieckiej Agresji", bo tam był moment że faktycznie Mustang bodaj obudził sie z kałachem wymierzonym w plecy, czy tam coś się nie zrozumieliśmy i efekt był taki że odwracam się - i widzę taliba za jednym z naszych który właśnie odwraca lufę do mnie (ah ten autorytet podoficera, jakaś aura widać która ściąga uwagę wroga). Równo ze mną po gościu serię pociągnęła 1ka z MG 3, co i wyglądało - i brzmiało, świetnie. Niewykluczone, że to któryś z was go zdjął.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostN 06 lis, 2011 17:46

A, też - ja obserwowałem alejkę koło sklepów, a gość bardziej z prawej wypadł. Ale MG3 saved the day ;D

szajder

Chorąży

Chorąży

PostN 06 lis, 2011 18:17

To jeszcze jedno cool story, w mogilewce jak już dostałem zadanie by sprawdzić przez okna budynek to oczywiście poszedłem, pierwsze okno - nic, wyglądam przez drugie okno a tam wieśniak ze złotym kałachem :O Rozumiem że ruscy wspierają rebeliantów ale żeby aż tak ? :)

Algrab

Generał

Generał

PostPn 07 lis, 2011 06:49

Black Shadow napisał(a):chyba, że masz tego tyle, że opłaca się zrobić dwa oddzielne filmy
mimo najszczerszych chęci ciężko mi będzie wystawić 8 GB materiału do sieci żeby ktoś stwierdził "acha mnie to niepotrzebne" ;)
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostPn 21 lis, 2011 17:30

Widzę, że ludzie powoli zapadają w sen zimowy :P to żeby wątek nie zaszedł pajęczynami...

Wczorajsza gra bdb. Szczególne wyrazy uznania dla obsługi M163, bardzo rozsądnie pociągali za spust i jedyny powód dla którego nie mieli tysiąca "fragów" był prosty fakt, że zwyczajnie tylu przeciwników nie biegało po mapie ;) Krótkie mierzone serie - właśnie tak powinno wyglądać prowadzenie ognia z pojazdu (mam nadzieję, że ktoś to nagrał).

Piechotą było może nawet trochę za ostrożnie - przez większość czasu nie mogliśmy się sensownie odgryźć (za duży dystans, kule nie dolatywały) i czuć było pewien niedosyt.

Mimo jednego bardzo groźnego incydentu (ktoś nie trafił granatem w okno), obyło się praktycznie bez ofiar, a klimat był bdb.

Mam nadzieję, że misja się podobała i że zagramy ją znów - tym razem już full składem i do samiusieńkiego końca :) z równie dobrymi efektami.

~ Ronald Reagan

Exe

Major

Major

PostPn 21 lis, 2011 17:40

Nie ktoś, tylko ja :spoko: Podczas rzutu stałem w tych drzwiach prowadzących na tras. Granat dziwnym zbiegiem okoliczności nawet nie wyleciał mi z ręki, tylko pojawił się koło was, gdziekolwiek wtedy byliście. Ale cóż - prawa fizyki nie dotyczą granatów :cisza:
Widocznie bug tak chciał.

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 21 lis, 2011 18:17

Wczorajsza gra bdb. Szczególne wyrazy uznania dla obsługi M163, bardzo rozsądnie pociągali za spust i jedyny powód dla którego nie mieli tysiąca "fragów" był prosty fakt, że zwyczajnie tylu przeciwników nie biegało po mapie Krótkie mierzone serie - właśnie tak powinno wyglądać prowadzenie ognia z pojazdu (mam nadzieję, że ktoś to nagrał).

Miło mi i myślę, że Krejzyemu też :cfaniak:

krejzy

Chorąży

Chorąży

PostPn 21 lis, 2011 18:33

ba :>

Ptachu

Chorąży

Chorąży

PostN 27 lis, 2011 14:05

Misja Mustanga na 8.Było by ok gdyby ten konwój ruszył he he :grin: Jak robisz konwój to morzesz zastosować skrypt do tego.Ktoś specjalnie zrobił taki skrypt aby AI mogło bez problemu jeździć i nie zacinać się w jeździe.I co do snajperki dla Specnazu (VSS Vintorez).Mnie pasuje ale trzeba podejść na 100-150 m bo inaczej walisz jak z moździerza
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje