Teraz jest Pn 23 cze, 2025 20:50

I need script - połączenie CoC, RTS i Bóg wie czego jeszcze.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

I need script - połączenie CoC, RTS i Bóg wie czego jeszcze.

PostPt 08 paź, 2004 12:26

No więc prośbę kieruję do raczej zaawansowanych w tej dziedzinie ludzi.

Potrzebuję mini systemu zarządzania jednostkami z poza grupy. Tzn. Na poczatek element z systemu CoC, czyli w okienku chciałbym mieć do wyboru grupy np. Alpha, Bravo, Charlie i Delta. Teraz po przełączeniu się na którąś z grup chciałbym mieć możliwość wysłania jej w dowolne miejsce, klikając na mapie. I gdyby nie stanowiło to problemu, to przydałaby się możliwość zastosownia prostych poleceń, typu Open Fire, Cease Fire, Stop, Continue Move.

Aha, no i oczywiście po każdym poleceniu przydałaby się możliwość wyjścia z tego menu i przełączenie się na dowódcę innej grupy ;)

Ktoś chciałby się podjać tego wyzwania ??

P.S. Nie chodzi mi o skopiowanie skryptów CTI, bo założenie jest ciut inne :] Jak coś, to pytajcie :)
Obrazek

Pietras_Stinger

Chorąży

Chorąży

PostN 17 paź, 2004 20:25

Sorki że odkopuje stray temat ale musze coś napisać...

Planuje zrobienie takiej misji w której jesteś dowódcą dwóch grup (no i trzecia twoja) i w której bedziesz mógł dawać punkty trasy wszystkim tym grupom, zmieniać ich zachowanie, formacje itp.

Jak coś wal na gg...

A może zrobimy ją razem ??

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 18 paź, 2004 16:13

Hm... to będzie uproszczone CTi, więc problemu nie powinno być... :) Pietras już coś kombinuje, zobaczymy, jak to wyjdzie :)
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 18 paź, 2004 16:18

To jest jak najbardziej do wykonania, ale ja np. nie mam pojęcia o tworzeniu interface'u w OFP (jakieś konsole, przyciski itp. to dla mnie czarna magia, a uczyć się tych rzeczy mi się nie chce).

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 18 paź, 2004 16:23

No dlatego ja chcę bez tego - wszystko w menu akcji do wyboru :)
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostPn 18 paź, 2004 18:55

W menu akcji? Omg. To o Open Fire i takich innych możesz zapomnieć. Nie łatwiej zrobić to w komendach radiowych?

PS: Coś podobnego, ale za pomocą radia było w "Battle Over Nogova\Everon" w modzie Battle Over Hokkaido. Jeśli jesteś zainteresowany daj znać na gg.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 18 paź, 2004 22:28

Pietras stwierdził, ze łatwiej będzie menu akcji dla niego...

Ale oczywiście każda propozycja będzie przeze mnie przetestowana :) Jutro się odezwę :)
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 18 paź, 2004 22:59

Jerry napisał(a):Pietras stwierdził, ze łatwiej będzie menu akcji dla niego...

Ale oczywiście każda propozycja będzie przeze mnie przetestowana :) Jutro się odezwę :)

Wydaje mi się że trzeba to zrobić wielopoziomowo - najpierw wybór grupy (cztery pozycje), a następnie wybór czynności (Open Fire, Cease Fire, Stop, Continue Move). Powinna być też akcja pozwalająca na powrót do wyższego poziomu.Po wybraniu grupy powinna zniknąć ich lista i pojawić się lista czynności dla "tej" grupy.

IMHO Menu jest o tyle niewygodne, że są tam też inne akcje, które sa potrzebne (wsiadanie, zmiana uzbrojenia itp.), a te dodatkowe akcje znajdą się na górze "spychając" w dół resztę. Zwiększona ilość akcji sprawi, że trudniej będzie coś wybrać, a poza tym IMHO wybieranie czegoś z menu akcji nie jest tak wygodne jak posługiwanie się radiem.

Jon

Generał

Generał

PostWt 19 paź, 2004 13:26

Zapomniałbym, o jednej, bardzo fajnej rzeczy - otóż w tej BOH'owej misji masz m.in. możliwośc wydawania rozmaitych rozkazów, etc, ale też np. ustawianie szyku I [dzięki Spectator Script by Keg] możliwość obserwowania jednostki przez kamery. Naprawdę, jest to spoko zrobione...

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 19 paź, 2004 13:57

alderous napisał(a):Wydaje mi się że trzeba to zrobić wielopoziomowo - najpierw wybór grupy (cztery pozycje), a następnie wybór czynności (Open Fire, Cease Fire, Stop, Continue Move). Powinna być też akcja pozwalająca na powrót do wyższego poziomu.Po wybraniu grupy powinna zniknąć ich lista i pojawić się lista czynności dla "tej" grupy.

IMHO Menu jest o tyle niewygodne, że są tam też inne akcje, które sa potrzebne (wsiadanie, zmiana uzbrojenia itp.), a te dodatkowe akcje znajdą się na górze "spychając" w dół resztę. Zwiększona ilość akcji sprawi, że trudniej będzie coś wybrać, a poza tym IMHO wybieranie czegoś z menu akcji nie jest tak wygodne jak posługiwanie się radiem.

Dokładnie, chodzi mi o menu akcji podobne do tego z CoC Artilery. Poza tym raczej nie przewiduję, zeby dowódca brał bezpośredni udział w walce, więc akcjie menu można będzie wybierać bez większego pośpichu w obawie, że dostaniemy zaraz z RPG'a
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 19 paź, 2004 14:15

Hand signal ?? Coś słyszałem.... ale wiesz, chyba ciężko to będzie zastosować do 4-ech plutonów czołgów...
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostWt 19 paź, 2004 17:02

Jerry, a jak ten skrypt z misji BOH?

~ Ronald Reagan

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 26 paź, 2004 18:58

Nie wiem, jak to przeoczyłem, ale pasuje, po paru dobnych przeróbkach biorę ten :lol:

Dzięki :)
Obrazek

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: I need script - połączenie CoC, RTS i Bóg wie czego jesz

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: I need script - połączenie CoC, RTS i Bóg wie czego jesz

PostN 08 wrz, 2024 11:15

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint