Teraz jest Wt 09 wrz, 2025 23:39

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostN 27 lis, 2011 15:25

Jeśli mówimy o "Śmierć i Podatki" to niestety nie wiem czy wrzuciłem najnowszą wersję na serwer. (aktualnie jestem w Poz, dlatego też kicha z graniem)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostN 27 lis, 2011 16:05

Ptachu napisał(a):Misja Mustanga na 8.Było by ok gdyby ten konwój ruszył he he

tez sie obudziles. misja grana byla chyba z miesiac temu i wszyscy juz dawno wiemy o tym konwoju
Ptachu napisał(a):.Ktoś specjalnie zrobił taki skrypt
ktos gdzies kiedys - duzo ludzi zrobilo duzo skryptow, jak znasz konkretny to wskazuj konkretnie, wysil sie też skoro chcesz fajnych misji
Obrazek

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostN 27 lis, 2011 17:01

Jon, Al - nie chodzi o "Śmierć i Podatki" (które w najnowszej wersji powinno bezproblemowo śmigać, BTW.

Wczoraj robiliśmy beta-test misji na ośmiu, "Bestia". Ale z jakiegoś powodu konwój, który mieliśmy rozwalić, nie ruszył z miejsca. Dziwne, bo jego ruch opiera się na waypointach, z których jeden ma timeout na 1200, więc nic nie powinno się zacinać. No i oprócz tego kilka drobniejszych błędów/uwag do poprawek.

damian508

Porucznik

Porucznik

PostN 27 lis, 2011 17:26

Pamiętać żeby zrobić coś z posiłkami przeciwnika. Tak ja mówiłem lepiej gdyby przybyły w jednej fali.

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostN 27 lis, 2011 17:50

Taki był zamiar, ale pewnie usłyszeli strzały i się popieprzyło. Dodam też wybieralne uzbrojenie do briefingu, ale zbyt bogato nie będzie ;) Z dobrych wieści wyczaiłem, przez co konwój się nie ruszył - za dużo jednostek w grupie, a ja go testowałem, jak miał mniej.

A, do tych, co grali wczoraj - jak myślicie, trzeba obciąć trawę? O wiele więcej widać, ale z drugiej strony wychodzą na wierzch gówniane tekstury lite.

Czesiek

Porucznik

Porucznik

PostN 27 lis, 2011 17:53

Mustang - ja proponuje coś z pojazdem zrobić bo jako kierowca nie można się z niego wychylać, okienko jest jak szparka w (_i_) i jak chcę się przesiąść to niestety muszę wysiadać :/ ale to akurat najmniejszy ból głowy. nie wiem czy nie lepszy byłby BWP2.
Wszystko słyszę i widzę, dlatego jestem głuchy i ślepy -.-
For Polisz Komiunity - realism is meter

http://www.facebook.com/pages/ACPL-Coop ... 2770904711

damian508

Porucznik

Porucznik

PostN 27 lis, 2011 17:57

BMD bym nie ruszał. Armata jest spoko :] . A trawę trzeba ściąć, bardzo fajnie wygląda ale przy zajmowaniu wzgórza wystarczy jeden koleś na zboczy np i cały oddział do piachu.

Ptachu

Chorąży

Chorąży

PostSo 03 gru, 2011 22:25

Algrab napisał(a):[ wysil sie też skoro chcesz fajnych misji

Jakoś twoich misji nie widze na serwerze Al.Pozatym do twojej wiadomości to miesiąc temu to ja kompa rozdupczonego miałem.Pozatym przekrzyj forum to znajdziesz TONE skryptów na lepszy ruch konwoju bo od czego jest forum ?

Jon

Generał

Generał

PostN 04 gru, 2011 02:04

Oooo stary do Algraba to Ty nawet nie podskakuj. Gdyby nie Algrab, to byśmy conajwyżej na nerwach sobie grali, a nie na serwerze :)

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

gustlik

Porucznik

Porucznik

PostN 04 gru, 2011 08:41

Ze skryptami konwoju jest tak że działają ale np jak taki konwój spotka się z inną grupą pojazdów na skrzyżowaniu i to jeszcze w mieście to się nawzajem wszyscy zablokują, konwój się rozbije, część pojedzie dalej a część będzie walić w ściany budynku, próbując przez nie przejechać. Testowałem różne skrypty konwoju i żaden nie był taki jakbym chciał, tzn żeby AI umiało się zachować jak należy względem innych pojazdów na skrzyżowaniach. Jeśli ktoś zna taki skrypt i jest w miarę nieskomplikowany to prosiłbym o kontakt. Wczoraj dopiero dowiedziałem się co to jest hud.

Exe

Major

Major

PostN 04 gru, 2011 12:28

gustlik napisał(a):Ze skryptami konwoju jest tak że działają ale np jak taki konwój spotka się z inną grupą pojazdów na skrzyżowaniu i to jeszcze w mieście to się nawzajem wszyscy zablokują, konwój się rozbije, część pojedzie dalej a część będzie walić w ściany budynku, próbując przez nie przejechać. Testowałem różne skrypty konwoju i żaden nie był taki jakbym chciał, tzn żeby AI umiało się zachować jak należy względem innych pojazdów na skrzyżowaniach. Jeśli ktoś zna taki skrypt i jest w miarę nieskomplikowany to prosiłbym o kontakt. Wczoraj dopiero dowiedziałem się co to jest hud.

Skoro chcesz aż takich rozbudowanych funkcji, to szukaj skryptu odpowiedzialnego za ruch na skrzyżowaniach :)

Jon

Generał

Generał

PostPn 05 gru, 2011 13:05

Ostatnie gry były dobre. Nie obyło się bez okazjonalnych failów, ale ogółem myślę, iż weekend można uznać za udany.

Bardzo dobre "Bij Czeczena" (mimo dramatycznej końcówki - no cóż, na wojnie czasem się przegrywa);
klimatyczny "Storm of Steel", udany "Skirmish", oraz szturm na fabrykę;
i finalnie, bardzo dobra "Bryka".

Venom Down na sukces ciężko zaliczyć biorąc pod uwagę warunki jakie zaszły w misji ;)

Szkoda trochę "Camp Olsha", ale spoko - będzie uaktualniona wersja na dniach, tak samo jak Komarovo Chemicals i Odczerniaczy.

Frekwencja też dopisała. Tak trzymać, a będzie tylko lepiej!

~ Ronald Reagan

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 05 gru, 2011 17:32

A szerzej, co się w VD popsuło? Ojcowska ciekawość ;)

Ja na dniach idę do admina sieci - znów pozmieniali zasady dzielenia łącza, i chociaż winMTR pokazuje mi całkiem ładny ping na naszym serwie, to gdy się podłączam, to 600+. Wczoraj to mi chyba żyłka poszła, jak chciałem sobie zagrać po malowaniu mieszkania ;p

Exe

Major

Major

PostPn 05 gru, 2011 17:40

Mustang185 napisał(a):A szerzej, co się w VD popsuło? Ojcowska ciekawość ;)

Po przetransportowaniu pilotów na lotniskowiec misja od razu się wyłączyła.

Jako żołnierze byliśmy dalej w miejscu, gdzie ich znaleźliśmy, a na horyzoncie było widać już zbliżające się oddziały wroga. Szykowała się bardzo dobra masakra, a tu nagle koniec :( Powinieneś zrobić zakończenie, gdy wszyscy będą z powrotem na statku

Jon

Generał

Generał

PostPn 05 gru, 2011 17:42

erm.

Misja, którą graliśmy, była opisana jako wersja 1.2; U mnie w skrzynce wisi wersja 1.3...

Mówiłem Mustang zmęcz Damiana o reup wszystkiego póki jestem na emigracji :P

Zrobię dziś porządek z misjami.

~ Ronald Reagan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje