So 02 cze, 2012 18:44
Ja kupiłem w Tesco za chyba 39 zł (więcej nie kosztował) 8 GB Maxell, który miał informację o tym, że nadaje się do ReadyBoost. Ale zanim kupicie nowy najlepiej sprawdzić u producenta lub na opakowaniu jego prędkości odzytu i zapisu, jeśli zapis będzie miał 10 MB/s to już jest dobry, odczyt wtedy będzie w okolicach 20 MB/s. Prawdą jest, że jeśli podłaczycie pod Win 7 takiego pendraka (lub kartę pamięci) system zapyta czy chcecie właczyć na nim tą funkcję, ewentualnie będzie ona dostępna w zakładkach włąściwości urządzenia.
Pozostaje tylko wyłączć swap (pagefile) w menu wydajności kompa i windows sam zrobi resztę.
Najważniejsza spraw aby komp miał port USB 2.0. Pena lub kartę polecam jeszcze formatnąć w systemie exFAT (specjalny dla penów). Pod win XP jest plugin pozwalający formatować i odczytywać ten system plików, a w w7 jest wbudowany.
Pod Windowa XP jest program eBoostr, który ma podobne działanie jak systemowy ReadyBoost w7. Jak ktoś będzie chciał pomocy niech pisze do mnie na gg 10966130.