Teraz jest Pn 23 cze, 2025 17:01

Pierwszy Turniej OFP w Polsce

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint

W jaki sposób mają się odbywać rozgrywki?

Ankieta wygasła Pn 22 lis, 2004 11:45

Gry Drużynowe
14
93%
Gry indywidualne
1
7%

Liczba głosów : 15

• Autor
  • Wiadomość

Ingram

Major

Major

Pierwszy Turniej OFP w Polsce

PostSo 23 paź, 2004 11:45

Informuję, że razem z szefem kafejki internetowej VIP w Bydgoszczy organizujemy pierwszy w Polsce turniej OFP.
Kafejka ta znana jest już z turnieju NFS Underground, który niedawno się tam odbył.
Turniej OFP ma być dwu dniowy z soboty na niedzielę.
Ma być załatwiony nocleg, wyżywienie itd. Jedną z zasad jest to, że jeżeli gracz chce działać na swoich rzeczach, musi przybyć na turniej ze swoją maszyną (kumputer). Postaramy się zainstalować na komputerach najważniejsze mody i lokacje.
Teraz pojawił się problem, który trzeba rozwiązać.
Nie wiemy w jaki sposób miałyby się odbywać rozgrywki, czy teamowe czy indywidualne.
Maksymalna ilość osób w teamie może wynosić do 5 osób by kafejka mogła swobodnie 20 ludzi pomieścić.

A więc teraz zakładam ankietę, na którą odpowiedź proszę.

Obwieszczam też, że zawarliśmy już umowę z Cenegą więc jedną z nagród ma być najnowsza wersja OFP. Teraz obecnie rozmawiamy z Bohemia Interactive o udostępnieniu 20 legalnych kopii OFP.
Przewidujemy jeszcze inne nagrody.
A teraz zapraszam do wypełnienia ankiety i podania Waszych opinii.
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostSo 23 paź, 2004 11:48

Gry indywidualne?! W OFP?! Po...świergoliło was? :] Jeszcze jedno - nigdy nie qmałem, po co tak jak np. w tym turnieju, nagrodą jest gra, w którą odbywają się zawody - chyba logiczne, że przyjadą\będą walczyć tylko weterani OFP, tacy, którzy tę grę ofkoz mają i grają w nią od kilku lat... więc po co im drugie OFP? :???:
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

SiD

Major

Major

PostSo 23 paź, 2004 11:59

Może lepiej VBS1 dla całego teamu?

Szoda, że tak daleko, myślę, że wielu może z tego powodu zrezygnować, już nie wspominając o własnym sprzęcie.

U mnie na dolnym śląsku dość często są organizowane liczne turnieje, jednak nigdy nie tyczą się OFP ;/

Zabix

Major

Major

PostSo 23 paź, 2004 12:01

Jak by nagrodą był VBS1...

Devek

Kapral

Kapral

PostSo 23 paź, 2004 13:49

No dobre pomysł.. ale z nagroda sie nie zgadzam ;].. Gdyby cos takeigo jak wy robicie bylo w Szczecinie to bym byl szczesliwy ;] A nie tytlko turnieje CS'a jak to kiedys bylo... Gdyb była inna nagroda chetnie bym pojechal

Ingram

Major

Major

PostSo 23 paź, 2004 13:51

Nie zrozumieliśmy się.
SPrzęt w kafejce jest bardzo dobry. Chodzi o to, że jeżeli ktoś ma specjalne wymagania co do addonów to już musi sam o to zadbać.
Nagroda jeszcze nie jest ustalona to są przypuszczenia. Jak pisałem, prowadzimy rozmowy z Bohemia Interactive w celu uzyskania 20 legalnych kopii OFP i omówienia tego czy możliwe byłoby załatwienie VBS1 jako nagrodę.
Z tymi teami to pytałem się po to, żeby wiedzieć w jaki sposób turniej rozegrać. Bo miejsc jest 20 to już z góry wiem, że nastawiamy się na teamowe gry. Sprzętu nie musicie przywozić, jedyne wtedy kiedy macie już jakieś specjalne wymagania co do grafy itd.
Obrazek

BlaK

Chorąży

Chorąży

PostSo 23 paź, 2004 19:38

Eh czemu w Warszawie takie pomysły nie powstają? 3mam kciuki za odbycie się tego turnieju i oczywiście za powodzenie w negocjacjach z BIS :) :spoko:

Elej

Porucznik

Porucznik

PostN 24 paź, 2004 13:57

Ja też popieram ten pomysł. Jak dla mnie, to nagrody mogą mieć charakter symboliczny (np. VBS1 + dodatki :lol: ). Najważniejszy jest sam pomysł i organizacja.
Zagłosowałem w ankiecie na "Gry Drużynowe", choć jeśli impreza ma trwać 2 dni, to może uda się zagrać w kilku kategoriach (np.: DM, 2 v 2, 4 v 4...)
Kiedy dokładniej ma się odbyć ten turniej?

Ingram

Major

Major

PostŚr 03 lis, 2004 20:59

Jutro podram adres strony.
Wogóle na forum zarejestruje się właściciel kafejki więc będzie można o wszystkim z nim pogadać.
Obrazek

RonalXXX

Cywil

Cywil

PostWt 16 lis, 2004 16:09

Witam Wszystkich !!!!!
Troszkę to potrwało ale wreszczie jestem. Zapraszam do galerii na stronce kafei http://cafe.bkap.org można zobaczyć jak u Nas wygląda. Miejsca jest dość. Nagrody się znajdą. Formę turnieju myślę że uzgodnimy na forum. Czekam na pytania. Możecie je również kierować do Ingram'a.
Pozdrowionka.
Uwielbiam drążyć temacik :))

Elej

Porucznik

Porucznik

PostWt 16 lis, 2004 19:48

No, no. Całkiem fajnie :) . Czy aby na pewno znajdzie się tam 20 stanowisk?

Ingram

Major

Major

PostWt 16 lis, 2004 19:52

Oczywiście:)
Podczas turnieju NFS: Underground kafejka spokojnie pomieściła więcej osób:)
Obrazek

MaRcin

Major

Major

PostWt 16 lis, 2004 21:01

Dwa pytania:
- jakie formy rozgrywki (ctf, coop)
- kiedy?
- jakie mody

wyszły trzy pytania... zawsze byłem dobry z matmy :lol:
Good Times Gone

RonalXXX

Cywil

Cywil

PostŚr 17 lis, 2004 17:46

Rozmawiałem z dystrybutorem gry w Polsce i na czas imprezy będzie dla nas darmowa Liczencja użyczenia oprogramowania. To nie jest problem. Kafeja nasza istnieje juz jakiś czas na rynku więc spox. Taki problem to nie problem . Dzięks dla moderatora że mnie jeszcze nie zablokował.
Pamietajcie Zabawę czas zacząć. Zbierajcie ekipe. Moja propozycja to zabawa indywidualna osób z całej Polski. Można przyjechać ze swoim kompem. Monitor jest klawisze i myszka też. łącze internetowe ¦wiatłowód 20Mbit powinno starczyć. Dwa dni. Przyjazd na impreze w sobote rano imprezka do niedzieli wieczorem odjazd. Jeżeli do Bydgoszczy jedziecie pociągiem możemy się dogadać to odbieram z PKP lub PKS. żarcie też jakieś się znajdzie. Nagrody to tylko dodatek Liczy się klimat spotkania !!!
Uwielbiam drążyć temacik :))

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostŚr 17 lis, 2004 18:01

A ile ludu chcecie zgromadzić? An moje oko przybędzie najwyżej 10
Obrazek
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint