Teraz jest So 06 wrz, 2025 14:02

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

rafal007111

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 27 sie, 2012 02:20

@up
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 27 sie, 2012 11:35

Co do radia.

Możnaby rozważyć zmianę protokołów dla kontaktu z lotnictwem. Na przykład kiedy ABLE-2 potrzebuje ostrzału danej pozycji to kontaktuje sie bezpośrednio z pilotami, pomijając dowództwo, bądź prosząć tylko o kontakt bezpośredni z lotnictwem, żeby zapobiec drugiemu obrotowi informacji. Jeśli gadam głupoty to można mnie poprawić

Procedura zakłada obieg informacji przez TOC. Zawsze składasz proźbę do TOC, potem oni decydują czy są środki i Ci je przydzielają albo nie. Potem samoloty/arty/taxi łapią Twoją częstotliwość i jest bezposrednia komunikacja. O ile dobrze pamiętam.

Jon

Generał

Generał

PostPn 27 sie, 2012 12:04

James na prawdziwym WW2 ta droga komunikacji (goniec do sztabu plutonu -> pluton radiem do sztabu kompanii -> sztab kompanii -> sztab operacyjny -> lotnisko, afair) byłaby conajmniej 2x dłuższa i wolniejsza, u nas i tak jest "lajtowo" pod tym względem, a nie ma co tego bardziej skracać - to nie czasy współczesne i choćby to że podałeś im drogę podejścia to już jest Science Fiction w WW2 :) Plus jak stwierdził Algrab czy też Foka te dwie minuty czekania na lotnictwo zwiększa i dramatyzm, i realizm.

Z memami czyste złoto, srsly.
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Algrab

Generał

Generał

PostPn 27 sie, 2012 12:12

Czyste złoto to było jak zaiwaniałem przez pół Eweronu z kapcia na lotnisko, bo bez silnika doleciałem tylko do Montignac szybowcem marki P-47 Thunderbolt :twisted: Ludzie wstawiajcie chociaż rowery do miast, żeby lotnictwo miało się czym wozić :]
Obrazek

Jon

Generał

Generał

PostPn 27 sie, 2012 12:51

Miałem ten sam problem w przypadku podróży pod Orłowiec w sławetnej misji Damiana, na szczęście z pomocą przyszło biuro podróży OLT Express.

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

james.trombley

Chorąży

Chorąży

PostWt 28 sie, 2012 02:28

Duże sorry za popsucie wszystkim zabawy w ostatniej misji. Odpompuję stówke i będę się trzymał z dala od prowadzenia innych pojazdów niż wózek sklepowy.
Ostatnio edytowano Wt 28 sie, 2012 02:37 przez james.trombley, łącznie edytowano 2 razy

Ragnar

Chorąży

Chorąży

PostWt 28 sie, 2012 18:45

Nie martw się. Dzielna Armia złego Generała Ragnara znowu wygrała.

gremdek

Porucznik

Porucznik

PostSo 01 wrz, 2012 09:42

wczoraj było z zasadą: jak już grać to byle jak.

nie wiem czemu głosu nie miałem, army nie ruszałem od ostateniego razu jak graliśmy, słyszałem co mówicie, a wy mnie nie. może acre zgłupiało jak zobaczyło jeszcze stereo mix w źródłach dźwięku.
:(

Jon

Generał

Generał

PostSo 01 wrz, 2012 10:37

No faktycznie za "dosko" nie było (różne składowe). Dziś gramy ustalone PvP, a w niedzielę poprawimy po Piątku.

Przypominam o potrzebie posiadania Invasion'44 v2.62.

~ Ronald Reagan

Exe

Major

Major

PostSo 01 wrz, 2012 13:04

Na dziś też jest konieczne ?
Widocznie bug tak chciał.

Jon

Generał

Generał

PostSo 01 wrz, 2012 14:31

Na dziś raczej nie.

~ Ronald Reagan

Czesiek

Porucznik

Porucznik

PostSo 01 wrz, 2012 15:14

Kuzwa mnie wczoraj 2x złapał jakiś armowy bug, część z was widziała jak chodziłem w lewą stronę, niestety to postać sama szła bez dotykania klawiatury. O rzucie granatem nie wspomnę :/
Wszystko słyszę i widzę, dlatego jestem głuchy i ślepy -.-
For Polisz Komiunity - realism is meter

http://www.facebook.com/pages/ACPL-Coop ... 2770904711

Ragnar

Chorąży

Chorąży

PostSo 01 wrz, 2012 23:41

Co do TVT.
Szczególne gratulacje dla ekipy redforu. Grali z klimatem co do Handlarzy.
Ekipa 4tella dzięki za 2 zabójstwa cywili.
I moim zdaniem nie o to chodziło w misji mustanga.
Missionmaker. Zaznacz dokładnie granice państw. Postaw bazy bliżej siebie. Bez AI tak nawet aby oni siebie widzieli. Jakieś posterunki na granicach tz Mostach.
Co do cywili. Baza nie w takim miejscu, bo po 10 minutach od startu zanim się przepakowaliśmy i gdyby nie klimatyczna gra szajdera było by po całym sprzęcie. Co do miejsc gdzie dawałeś extra rzeczy. Daj je bardziej na obrzeżach mapy a nie gdzieś koło głównych dróg. I tak jak Jon mówił popraw partyzantów.

szajder

Chorąży

Chorąży

PostSo 01 wrz, 2012 23:47

Dzięki i wzajemnie :). Ja też pozdrowić chcę całą moją ekipę i handlarzy, naprawdę fajny roleplay :)

Blackburn

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 01 wrz, 2012 23:48

Dobra zabawa była. Ale czeba wczuć się w rolę, a nie nap.... do każdego ruszającego się obiektu.
Czuję, że po takich incydentach zamiast załagodzenia konfliktu granicznego doszłoby do eskalaacji.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje