Teraz jest So 06 wrz, 2025 11:43

Wrażenia z pola bitwy - dyskusja

• Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostN 02 wrz, 2012 11:53

Nie wiem Exe, problem z analizą tekstu? (to do wcześniejszej strony)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Exe

Major

Major

PostN 02 wrz, 2012 11:54

Dobra, jeszcze nie koniec tematu.

Wspomnienie o was było podczas krótkiego opisu misji podczas zapisów. Stąd o was wiedzieliśmy.
Gdybyśmy was spotkali w innej sytuacji, to może współpraca ułożyła by się inaczej.

Jon napisał(a):Nie wiem Exe, problem z analizą tekstu? (to do wcześniejszej strony)

Przytocz fragment, bo nie chce mi się teraz analizować wszystkiego od nowa.
Widocznie bug tak chciał.

Jon

Generał

Generał

PostN 02 wrz, 2012 11:56

Myślę, że nie ma co jakoś wylewać łez i pretensji - po prostu zadbajmy, by kolejny PvP był lepiej obmyślony i zorganizowany, bo póki co poprzedni na VTS'ie by Psycho & Szajder bije ten na głowę. Proszę bardzo Exe:
Jon napisał(a):i\lub
Ostatnio edytowano Cz 01 sty, 1970 02:00 przez Jon, łącznie edytowano 8 razy

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Czesiek

Porucznik

Porucznik

PostN 02 wrz, 2012 11:58

chłopaki koniec spamowania to jest temat na rozgrywki, jak chcecie pogadać na temat jak było to jest już specjalnie założony temat wrażenia z bitwy.
Wszystko słyszę i widzę, dlatego jestem głuchy i ślepy -.-
For Polisz Komiunity - realism is meter

http://www.facebook.com/pages/ACPL-Coop ... 2770904711

Exe

Major

Major

PostN 02 wrz, 2012 11:59

Jon napisał(a):Myślę, że nie ma co jakoś wylewać łez i pretensji - po prostu zadbajmy, by kolejny PvP był lepiej obmyślony i zorganizowany, bo póki co poprzedni na VTS'ie by Psycho & Szajder bije ten na głowę.

To już tylko pretensje do Ragnara :) Ano fakt, poprzednie TvT było lepsze, mimo, że całkowity czas wymiany ognia podczas niego trwał może 2 minuty a cała misja z 3 godziny.
Ostatnio edytowano N 02 wrz, 2012 12:01 przez Exe, łącznie edytowano 3 razy

Jon

Generał

Generał

PostN 02 wrz, 2012 12:00

W tym wypadku misja trwała też jakoś ~3 h, a partyzanci nie oddali ani jednego strzału.

~ Ronald Reagan

Exe

Major

Major

PostN 02 wrz, 2012 12:02

Jon napisał(a):
Proszę bardzo Exe:
Jon napisał(a):i \ lub

Tak to w tamtym poście upatoliłeś, że nawet nie zauważyłem tego.

Jon: Wiadomo, jak zwykle wszystko moja wina :< Jon męczennik ACPLu, na obrazy go

Exe: No, dobrze że się przyznałeś. Kiedy będą medaliki z twoim wizerunkiem w sprzedaży ? :spoko:

Jon: 21.12.2012
Ostatnio edytowano N 02 wrz, 2012 12:13 przez Exe, łącznie edytowano 3 razy

Mustang185

Pułkownik

Pułkownik

PostN 02 wrz, 2012 12:12

Sam sobie wymyślę karę za to TvT :clever:

Exe

Major

Major

PostN 02 wrz, 2012 12:15

W ramach pokuty masz zrobić 3 karne misje COOP.

Jon

Generał

Generał

PostN 02 wrz, 2012 12:15

Tak. 2 Polakami i jedną I44.

~ Ronald Reagan

Hunter47PL

Szeregowy

Szeregowy

PostN 02 wrz, 2012 12:23

A ja żałuje ze miałem takie lagi i musiałem przez nie wyjść, nie mam zielonego pojęcia czemu bo nie miałem nic włączonego a walka partyzantami po krzakach zapowiadała się świetnie :(

Czesiek

Porucznik

Porucznik

PostN 02 wrz, 2012 12:40

Chłopaki TvT się zakończył jak na pierwszy raz nie powiem, że było źle z tego co widzę to ludzie dobrze się bawili. Podczas rozgrywki wyszły pewne babole i właśnie o tym chciałem pogadać, żeby w przyszłości takie granie przynosiło więcej frajdy.

Nie wiem jak to było z czerwonymi i niebieskimi, ale z partyzantką daliście plamy jakich mało. Nie przyczepie się do jakości broni poza rurą, jak dla mnie to powinny leżeć zwykłe RPG, ale zraz wszystko sobie wyjaśnimy.

Teren działań

Teren działań nie jest zły mam tu na myśli wielkość mapy. Uważam, że trawa jest tu bardzo pomocna mimo zżerania FPS. W takiej gęstwinie dobrze jest się ukryć i ma to dla partyzantów bardzo duże znaczenia, ponieważ lasy są na skraju mapy, ogólnie w centrum stoją 2-3 drzewa w kupce , które nie dają ani osłony ani nie kryją przed wrogiem. Dlatego, jak chcecie ciąć, lub kasować trawę to wywalcie partyzantów.

Wyposażenie
Nie jestem do końca zadowolony z tego co zobaczyłem w skrzynce. Powiem tak, nie mam nic przeciwko SKS i procy na kamienie bo to w końcu jest partyzanta. Jednakże po jednym karabinie snajperskim i kosiarce to chyba lekka przesada. Nie dlatego, ze chce uzbroić swoich jak drużynę, w której co drugi to Rambo, ale dlatego, że jak specjalista zginie to kuźwa nie mogę go zastąpić. Jak zginie snajper nie mam oczu, jak zginie kosiarka nie mam ognia osłonowego. Dlatego albo powinno być więcej broni specjalistycznej, albo nie powinno być respa. Druga sprawa co już poruszałem, kto kuźwa wrzucił armatę na trójnogi!!?? zamiast tego wolałbym 4 RPG HE tańsze, lżejsze, łatwo dostępne itp.
Rozumiem, że cywile mieli broń na sprzedaż, tylko jest jeden szkopuł, trzeba się do nich dostać i nie ponieść niepotrzebnych strat co dla partyzantki jest czynnikiem kluczowym.
Kolejna sprawa to granaty dymne.... Ludzie! albo dymny z odłamkowymi pakujecie do skrzynek, albo wcale!!!! Partyzanci to ludzie którzy wtapiają w tło okolicznej ludności (o czym napiszę dalej) a nie pseudo regularna armia. Kolejna i najważniejsza sprawa, brak jakichkolwiek ładunków wybuchowych nawet improwizowanych. Partyzanci nie wdają się w otwarte bitwy, zasadzka i ucieczka, a ładunki wybuchowe to można i z Panadolu zrobić, Skandynawowie pokazali ostatnio jak to się robi!!!! My też tak możemy!!!!
Ostatnie chyba rzecz to pojazdy, kolejny dobry pomysł. Widzieliście jadącego cywila w jakimś czterokołowym złomie w moro i gnatem przy ramieniu? Ja to bym się nawet nie pytał czy jest członekiem koła łowieckiego tylko walił w pojazd ile wlezie. Sugeruję, żeby partyzantom dać możliwość zmiany avatara z bojownika w cywila i na odwrót!!! to jest warunek konieczny bo inaczej pojazd jest zbędny.

Podejście do gry
Tu chciałem dodać kilka rzeczy do gry, aby urozmaicić rozgrywkę. No to jedziemy:
1- powinny być dodane AIkowe cywilne samochody, które przemierzają mapę to zmniejszyło by czujność obu stron konfliktu nie wiedzieliby czy to jadą cywile, handlarze czy partyzanci.
2- Obie główne strony powinny mieć dodatkowo 2 magazyny broni na mapie, dzięki czemu nie jeździli by w kupie i mieli co ochraniać (żadnych tam AI oni niech siedzą w głównej bazie), oczywiście magazyny można by było wysadzić. Co z nimi zrobi przeciwnik to już ich inwencja. Magazyny mogą być w mieście lub jakiejś okolicy (skrzyżowanie, lasek, stodoła).
3-No jak pisałem dla partyzantów możliwość zmiany umundurowania.
4-Przydałby się jakiś czarny rynek, czyli jedno miejsce na mapie, o którym wiedzą partyzanci a czerwoni i niebiescy mieliby zniszczyć, gdzie można się wyposażyć najlepiej żeby to było AI.
5-Brakuje określonego celu dla obu stron i partyzantki (można wykorzystać te magazyny, kto pierwszy zdobędzie 2 u przeciwnika ten wygrywa).
6-No to już moja przesada, ale powinien być licznik strat w ludność cywilnej, jak by ona osiągnęła jakąś tam wartość to i tu nie wiem, albo partyzanci dostali by jakieś bonusy, albo dałoby to automatyczną wygraną, dla partyzantów.
7- brakuje AIkowych konwojów z zaopatrzeniem do baz :) Co jakiś czas mógłby wjeżdżać transport broni i amunicji do magazynu, lub bazy głównej (tu mamy okazję do przechwycenia przez przeciwnika jak i partyzantów).

Rozwiązanie ostateczne
Jeżeli nie chcecie się z tym bawić, zmieńmy partyzantów na zielone berety (z odpowiednim wyposażeniem oczywiście, przewyższającym obie siły) i mamy parę skryptów mniej, a zabawa ta sama.
Wszystko słyszę i widzę, dlatego jestem głuchy i ślepy -.-
For Polisz Komiunity - realism is meter

http://www.facebook.com/pages/ACPL-Coop ... 2770904711

Pyjter

Porucznik

Porucznik

PostN 02 wrz, 2012 13:04

Z waszych wypowiedzi widać, że moje przemślenia co do fabuły się jako tako sprawdziły. Fajne TvT zrobił chyba Psycho na Zargabadzie, mógłby ktoś zrobić coś w stylu - Redfor ma wywieźć Aziza z miasta a Blue ma go dorwać, powinno być dynamicznie, może nawet z jakimś pościgiem po mieście :twisted:

Jon

Generał

Generał

PostN 02 wrz, 2012 13:07

ArmA to nie GTA niestety, obawiam się, że taki pościg by się szybko skończył :D Chyba, że na Littlebirdach. I to jest już całkiem fajny motyw* :twisted:

Btw, uważam, że fajny byłby jakiś TvT z wjazdem sił specjalnych na jakiś obiekt - z flashbangami czy gazem. Ogólnie by móc wykorzystać potencjał ACE'a.**

*dzięki addonowi Littlebird Enhancement by ShackTaq.
**tylko trzeba najpierw naprawić flashe.

~ Ronald Reagan

Exe

Major

Major

PostN 02 wrz, 2012 13:12

Oj zdziwilibyście się. Pościgi mogą być epickie :E A ja, Szopman w ładzie przez ładnych parę kilometrów goniliśmy Szajdera uciekającego Golfem 5. Ragnar zrobił blokadę na drodze i dorwaliśmy Szajdera. Emocji było w ciul podczas tego.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje