Teraz jest Pn 23 cze, 2025 23:30

Dżojstik i OFP

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

B@rtek

Chorąży

Chorąży

Dżojstik i OFP

PostN 25 lip, 2004 19:33

Nie wiem czy akurat dobry dział wybrałem ale co z tego. Mam problem mianowicie po jakimś czasie podłączyłem dżoja i chciałem nim w OFP pograc. Teraz nie wiem co jest ale w którą strone nie obrócę dżoja samolot(akurat na nim testuje dżoja) leci w lewy dolny róg ekranu :P Nie wiem co jest poprzednio co włączyłem urządzenie to działało jak powinno. W sterowaniu jak mam "Naprzód", "w górę" i inne takie jak klikne i dżojem w daną strone to nie wchodzi. Mój dżoj to WingMan Attack 2. Z góry dzięki za porady
Obrazek

¦mierć jest bardziej uniwersalna niż życie, bo każdy umiera, choć nie każdy żyje.

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostN 25 lip, 2004 19:41

Radze wziąść instrukcje do łapy i zobaczyć jak się powinno konfigurować dżoja...
Lub wejść do pierwszego lepszego symulatora (Ił-2 FB) i w odpowiednich opcjach ustawić optymalne położenie (w przypadku iła czerwony i zielony kwadracik powiny się pokrywać)...
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostN 25 lip, 2004 20:48

Instrukcje czego :P ?
Z symulatorów to u mnie cienko coś ale przedtem (4 miechy temu) działał bez zarzutu
Obrazek

¦mierć jest bardziej uniwersalna niż życie, bo każdy umiera, choć nie każdy żyje.

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostN 25 lip, 2004 20:58

Na podstawie powinny być takie dwie rolki.. spróbuj nimi pokręcić i zobacz jak wtedy zachowa się samolot....
Czy na innych grach działa prawidłowo ??
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostN 25 lip, 2004 21:06

Hmm dwie rolki... sorry nic nie ma takiego... Może nie działa bo ostatnio królik przegryzł mi kabel i skręcany był kabelek ale w OFP wtedy działał... A na czym inym nie mam sprawdzic...
Obrazek

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostN 25 lip, 2004 21:14

hmmmm
pomyślmy....
Może kup sobie nowe CDA...
tam masz nowego Starmagedona....
Na nim możesz sprawdzić....
A jeszcze jedno: gdzie kupiłes ??
Obrazek

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostN 25 lip, 2004 21:18

nowe CDA mam a co kupiłem ?
Obrazek

Sejtan

Major

Major

PostN 25 lip, 2004 21:21

Dżoja :roll:

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostN 25 lip, 2004 21:22

no to zainstaluj sobie tego Starmageddona i sprawdź...
Gdzie kupiłeś Dżojstik .....
Obrazek

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostN 25 lip, 2004 21:23

Dżoja nie wiem dostałem go na Gwiazdke... :P
Obrazek

Watchdog

PostN 25 lip, 2004 21:28

Jak to nie ma ,rolek,suwaków ,pokręteł na spodzie....to co to za joy. i jak go skonfigurować....muszą być ,poszukaj

HAV

PostN 25 lip, 2004 22:19

Otóż powiem Wam panowie, iż brak jakichkolwiek śrub do regulacji może mieć miejsce ;] Osobiście latam na Saiteku X45 (a jak, jak szaleć to szaleć, co się będę szczypał :D:D) i jedyną śrubą jaką dysponuję jest ta od regulacji siły tarcia na przepustnicy ;] Co nie zmienia faktu, że i bez śrub chodzi świetnie (a do środka w poszukiwaniu "skarbów" jeszcze nie zaglądałem i jakoś mnie nie kusi :P). Co do Wingmana to miałem kiedyś nieco lepszą wersję tego sprzętu (ot, więcej fire'ów :PPPP) i jedyna śruba znajduje się tu na drążku, chyba po prawej stronie.
A tak BTW, spotkałem się już parę razy z podobnym problem jak w/w. Tyle tylko, że u mnie ekran windował na górę (Comanche vs. Hokum) - bez względu co bym nie podłączył, efekt zawsze był ten sam.
Tak jeszcze zapytam --> B@rtek, pod co masz podłączonego tego dżoja (USB czy port gier).

P.S. Mam nadzieję, że odpalałeś kreatora calibracji zanim napisałeś ten topic ;]

Watchdog

PostN 25 lip, 2004 22:31

No właśnie....zapomniałem zapytać sie o kreatora kalibracji....
A odnośnie kalibracji ,to zawsze mam kupe zabawy gdy próbuje wykalibrowac joya do X-Wing Alliance'a [oryginał żeby nie było] ...mu tam zawsze coś nie pasuje,chociaż w kreatorze na cacy jest. :neutral:

B@rtek

Chorąży

Chorąży

PostPn 26 lip, 2004 09:08

No nie... myślicie ze ja taki kreton jestem ze kalibracji nie odpale... mam podłączony pod USB kiedys byl w innym porcie a ja czasem mam tak ze jak cos podlacze pod inny port niz kiedys to nie dziala. Albo zreinstaluje OFP

Wysłany Pon 26.07.04, 9:20:

Ok dzieki za porady, podłączyłem pod inny USB i działa :)
Obrazek

HAV

PostPt 30 lip, 2004 22:17

Heh, Mirage czytałeś w ogóle ten topic ;] Widzisz tu gdzieś napisane, że dżoj służy do sterowania człowiekiem :?:;]
Testowałeś tego dżoja nie tylko na samolocie :?:

Zawsze używam dżoja do latania i powiem tylko tyle, że efekty są dużo lepsze od standardowych ustawień (mysz+klawiatura). Bardzo dobrze lata się na wiatrakach; samolotami też nieźle. Przynajmniej można więcej manewrów wykonać (beczki, pętle etc.). Co nie zmienia faktu, iż OFP do symulatora ma daleko.

P.S. Witamy ponownie
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint