Zainstalowałem dzisiaj ale chyba psuje mi Napf, chyba że ta moja Arma już zdupcona na maksa bo jak strzelam z RHS-owych Tetów to się franca wiesza, jak szybko nie naprawią to
Powrót do misji Irondiuka, rozgrywam grę w trybie pojedynczym po lanie i dziękuje za to Bisowi. Takie udogodnienie po ostatniej aktualizacji tylko szkoda że nikt z Bisu nie sprawdził że niektóre misje się krzaczą podczas gry pojedynczej po lokalu a działały dobrze podczas gry pojedynczej przed aktualizacją.
https://dev.arma3.com/post/oprep-visual-upgrade zapowiadane w uaktualnieniu 1.60 odnowienie graficzne gry poprzez dodanie wyglądu wszystkich elementów graficznych gry, ciekawe jak to będzie działało na średnim sprzęcie komputerowym.
Czyli pomijając kwestię wody, robią gorzej to, co załatwia mi jeden porządny setup SweetFX'a. Nie wspominając o tym, że na pewno coś schrzanią albo źle zoptymalizują, a będzie to oczywiście obowiązkowe dla wszystkich...
Kolejna aktualizacja gry i kolejne misje pobrane z Armaholica powodują błędy ponieważ są niekombatybilne z najnowszą wersją i eden edytorem. Szkoda że BIS nie bierze tego pod uwagę, autorzy tworzą misję a potem już nie wspierają własnych produktów które choć są dostępne do pobrania to są niegrywalne.
@up Wiesz jeśli samemu coś sknocisz w swoich misjach to wiadomo wypada wypuszczać poprawki ale jak co chwilę bis chrzani twoją misję bo coś tam sobie pozmieniał i po następnym patchu znowu, i potem znowu to może człowieka trochę chapnąć i olać sprawę no bo ile można.
Jak działa gra po aktualizacji, nie grałem od niedzieli i aż się boję odpalić gry. Chodzi mi szczególnie o opis działania gry na sprzęcie średniej jakości tj grafika z 1 GB VRAM, 4 GB pamięci oraz procesor 2,3 - 2,4 GHz.