Teraz jest Pn 23 cze, 2025 08:07

OXYGEN: Oficjalne textury/modele w moim addonie

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Vheilh

Szeregowy

Szeregowy

OXYGEN: Oficjalne textury/modele w moim addonie

PostSo 11 wrz, 2004 17:02

Mam pytanko: jak wpakowac oficjalny (a najlepiej z Resistance - ale prosze tez o informacje o 1.00) modele do Oxygen? Kiedy rozpakowuje data3D, pisze mi "Unable to load file. Load error" (Nie można otworzyć pliku. Błąd odczytu), textury zas nie dzialaja. A widzialem addon (JOF Objects) gdzie jest drzewo z Malden i trawa poniżej - w takim ogródku przy budynku. Aha - a kiedy próbuję ten addon otworzyc w Oxygenie pojawia mi sie ten sam komunikat.
Eee...kangury de bezd - szczególnie gąbka (to taki rodzaj kamienia, wiecie?) z grupy włochatych dernowichtozaurów zielonkawo-żelaznych wodożerców. Acha - wolę bez masła.

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 11 wrz, 2004 17:13

Nie wiem czy te problemy wyskakują komuś jeszcze, ale mi tak! I chyba raczej nie da się otworzyć tych plików w "O2" :D .
Być może mają jakieś zabezpieczenia........ :P
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Sejtan

Major

Major

PostSo 11 wrz, 2004 17:13

Ja również mam pytanko... Gdzie jest rodzaj tematu? :?

A co do tematu... ¦ciągnij sobie z OFPCPL program ODOL Explorer. Tam otwórz porzadany addon i kliknij na "Save MLOD" (czy jakoś tak) Dopiero wtedy możesz podglądać modele z CWC i RES'a, oraz niektóre nieoficjalne addony :)

Vheilh

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 11 wrz, 2004 17:36

Sejtan napisał(a):Ja również mam pytanko... Gdzie jest rodzaj tematu? :?

A co do tematu... ¦ciągnij sobie z OFPCPL program ODOL Explorer. Tam otwórz porzadany addon i kliknij na "Save MLOD" (czy jakoś tak) Dopiero wtedy możesz podglądać modele z CWC i RES'a, oraz niektóre nieoficjalne addony :)

Dzieki, dokladnie o to mi chodzilo. Juz wszystko dziala hehe :-) z texturami tez sobie radze!! thx :)
Eee...kangury de bezd - szczególnie gąbka (to taki rodzaj kamienia, wiecie?) z grupy włochatych dernowichtozaurów zielonkawo-żelaznych wodożerców. Acha - wolę bez masła.

MarioTheGreat

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 11 wrz, 2004 19:21

Skoro już na tym ustało, o ile się nie myle, pliki .p3d nie zaczynające się od 0xFF zaczynają się od MLOD lub ODOL, z czego z pierwszymi Oxygen O2 Light sobie nie radzi. Gdzieś wyczytałem, że któreś z nich używane są w demie w single playerze. Ktoś naprowadzi mnie o co właściwie tu się rozchodzi? W jakim celu to rozróżnienie? Po co ekipa BIS'u konwertowała MLOD'y do ODOL'ów, skoro pracowali w Oxygenie?

Sejtan

Major

Major

PostN 12 wrz, 2004 00:03

MarioTheGreat napisał(a):Skoro już na tym ustało, o ile się nie myle, pliki .p3d nie zaczynające się od 0xFF zaczynają się od MLOD lub ODOL, z czego z pierwszymi Oxygen O2 Light sobie nie radzi.

Mała poprawka... Oxygen radzi sobie właśnie z MLOD'ami, a nie ODOL'ami :]

Gdzieś wyczytałem, że któreś z nich używane są w demie w single playerze. Ktoś naprowadzi mnie o co właściwie tu się rozchodzi? W jakim celu to rozróżnienie? Po co ekipa BIS'u konwertowała MLOD'y do ODOL'ów, skoro pracowali w Oxygenie?

O to najlepiej zapytać na forum BIS'u :)

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostN 12 wrz, 2004 05:25

:dupa:
Ostatnio edytowano Wt 02 lis, 2004 14:18 przez offtime, łącznie edytowano 1 raz

Sejtan

Major

Major

PostN 12 wrz, 2004 11:32

offtime napisał(a):...
4. po kiego grzyba cale te forum jesli ludzie mnieliby byc odsylani do forum bis'u ?

Nikogo tam nie odsyłam, tylko sugeruje częste odwiedzanie forum BIS'u. Przecież tam jest kopalnia wiedzy o OFP i rzeczach z tą grą związanych. Tam zagladają chyba wszyscy znani i doświadczeni addonmakerzy, od których można się dużo dowiedzieć. Tak więc nie widze żadnych przeciwwskazań aby userzy odwiedzali oba fora, a przy okazji dzielili się z nami umiejętnościami, które tam nabyli :)

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostN 12 wrz, 2004 17:42

:dupa:
Ostatnio edytowano Wt 02 lis, 2004 14:18 przez offtime, łącznie edytowano 1 raz

Sejtan

Major

Major

PostN 12 wrz, 2004 18:30

offtime napisał(a):jesli nie potrafiles odpowiedziec na to pytanie to po kiego grzyba sie odzywales.

Po pierwsze, poprawiłem lekko kolege MarioTheGreat, bo był w błędzie. Po drugie nieznając odpowiedzi, podałem miejsce gdzie ona napewno się znajduje.

offtime napisał(a):po co to forum istnieje ? po to aby na pyania odpowiadac "zajrzyj na forum bisu, tam jest wszystko" ?
w takim ukladzie proponuje te forum zamknac w ch*j bo po co komukolwiek jest potzrebna jesli wszystko jest na bisowskim ?

Jak widać komuś jednak to forum się przydaje i napewno nie zostanie zamknięte. Tak więc Twoja propozycja została odrzucona. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania na temat istnienia forum zadawaj je w odpowiednim dziale. Jeżeli masz jakieś uwagi co do moich wypowiedzi, wyslij do mnie PW lub napisz na GG.

Nie ciągnijmy tutaj tego off-topicu, dalej na temat prosze.

MarioTheGreat

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 13 wrz, 2004 20:14

Sejtan napisał(a):Mała poprawka... Oxygen radzi sobie właśnie z MLOD'ami, a nie ODOL'ami

Zwracam honor. Oczywiście to MLOD'y.
offtime napisał(a):2. w nastepnych publikacjach byly odole poniewaz sa "zoptymalizowane", nazwijmy to ewolucja.

W zasadzie to wyjaśnia sprawę. W wersjach release używamy ODOL'ów, a dla wygody MLOD'ów.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: OXYGEN: Oficjalne textury/modele w moim addonie

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostN 08 wrz, 2024 06:23

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xersius

Pułkownik

Pułkownik

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 06 gru, 2024 02:34

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint