Teraz jest Śr 10 wrz, 2025 15:41

Czy jesteś dumny z bycia Polakiem?

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostSo 16 paź, 2004 20:06

Ja też jestem dumny z tego, że jestem Polakiem. Chociażby dla tego, że w roku 1939 jako pierwsi przeciwstawiliśmy się wrogu. A zarazem potem nie siedzieliśmy grzecznie tylko walczyliśmy w partyzantce.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 16 paź, 2004 20:11

Kurt napisał(a):Ja też jestem dumny z tego, że jestem Polakiem. Chociażby dla tego, że w roku 1939 jako pierwsi przeciwstawiliśmy się wrogu. A zarazem potem nie siedzieliśmy grzecznie tylko walczyliśmy w partyzantce.

W tym względzie nie mieliśmy raczej wyboru :lol: Ale, fakt że nie daliśmy się załatwić tak jak Czesi (skubani - mieli dużo lepszą armię od nas i wszystko zagarneli Niemcy).

BTW W sumie trzeba jednak przyznać, że Polacy nie kolaborowali z Niemcami na dużą skalę - powstawały jednostki SS holenderskie, duńskie, belgijskie, ale polskie nie. Ciekawe ile w tym było naszego uporu, a ile niechęci Niemców do nas?

pops

Spammer

Spammer

PostSo 16 paź, 2004 20:36

,,...Stale bez kasy - to my Polacy
Wieczne cwaniaki - to my Polacy..."

,,...Lubi nas niewielu większość nienawidzi
Boją się wszyscy w szczególności żydzi
Polak Cię okradnie, Polak Cię dopadnie
Polak nie popuści, gorsi to są tylko Ruscy
Mamy tu Meksyk o jakim nawet nie śnisz..."

,,...żaden mada faka nie podskoczy do Polaka..."
,,...W nienawiści do wroga, w miłości do Boga
Fanatyzm niszczy ale bliższy jest mi kraj ojczysty..."

(powyzszy text pochodzi z piosenki ,,To my" 52 Debiec)

Jesli o mnie chodzi jestem dumny z tego ze jestem polakiem, ba powiem wiecej ciesze sie ze nim jestem ale cieszyl bym sie bardziej gdyby zamiast zlodzieji byli prawdziwi politycy :P
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 16 paź, 2004 20:38

pops napisał(a):Jesli o mnie chodzi jestem dumny z tego ze jestem polakiem, ba powiem wiecej ciesze sie ze nim jestem ale cieszyl bym sie bardziej gdyby zamiast zlodzieji byli prawdziwi politycy :P

A kto to jest "prawdziwy polityk"? Można prosić jakiś przykład?

pops

Spammer

Spammer

PostSo 16 paź, 2004 20:40

alderous napisał(a):A kto to jest "prawdziwy polityk"? Można prosić jakiś przykład?

Wlasnie chodzi o to ze takiego w polsce nie ma. W Ameryce jest tak ze najbogatsi dochodza tam do wladzy (juz nie ukradna bo po co im wiecej?) :twisted:
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 16 paź, 2004 20:42

pops napisał(a):
alderous napisał(a):A kto to jest "prawdziwy polityk"? Można prosić jakiś przykład?

Wlasnie chodzi o to ze takiego w polsce nie ma. W Ameryce jest tak ze najbogatsi dochodza tam do wladzy (juz nie ukradna bo po co im wiecej?) :twisted:

Czy jest gdzieś taki kraj, gdzie do władzy nie dochodzą najbogatsi?

pops

Spammer

Spammer

PostSo 16 paź, 2004 20:46

alderous napisał(a):Czy jest gdzieś taki kraj, gdzie do władzy nie dochodzą najbogatsi?

:twisted: POLSKA :twisted:
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 16 paź, 2004 20:57

Zawsze rządzą najbogatsi. Demokracja ma przynajmniej tą zaletę, że nie mają całej władzy "w ręku".

pops

Spammer

Spammer

PostSo 16 paź, 2004 21:04

alderous napisał(a):Zawsze rządzą najbogatsi.".

To po ch** te dazmozjady (sejm, senat)?

Wysłany 16 Paź 2004, 19:05:

Dodam ze w polsce najbogatszy rzadzi nieoficjalnie!!!
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 16 paź, 2004 21:44

YacieK napisał(a):No i sprawa druga. W kazdym kraju rządza najbogatsi. I robią to zakulisowo. Czas sie obudzić popsie Tych co widzimy na świeczniku są tylko swego rodzaju "zasłoną dymną" Jak świat światem od kiedy Fenicjanie wynaleźli pieniadz nie zdolności pozwalają na prawdziwe rządy- tylko kapitał.

Ci którzy oficjalnie rządzą też są bardzo bogaci. żebrak ze slamsów ne zostanie prezydentem czy posłem - nie ma pieniędzy na wykształcenie, przeprowadzenie kampanii wyborczej itd.. Po prostu tak jest i tego nie zmieni żaden ustrój - jeśli bogactwo idzie w parze z inteligencją, to i tak nie jest źle.

SiD

Major

Major

PostSo 16 paź, 2004 22:24

bogactwo idzie w parze z inteligencją

Ale tak nie jest - najbogatsi gdzie chodzą? Do prywatnych szkół!
Gdzie chodzą córki bogatych ze znajomościami? Do renomowanych państwowych szkół!
Do jakiej szkoły wyżzsej idą córki bogatych ludzi? Do szkół prawniczych.
Czemu? Bo to znajomy prawnik oświadcza czy możesz praktykować prawo czy nie.

Ew. Jak ktoś nie ma znajomości, to idzie do prywatnej szkoły artystycznej i trzepie kase będąc właścicielem własnej firmy (chociażby zajmującej się reklamą), bo w końcu na coś trzaq przeznaczyć kapitał, a profesjonalistów się kupi.

Ci bogaci starsi doszli do bogactwa wiedzą - Ci bogadzi młodsi kupili wykształcenie (nie posiadając wiedzy), za pieniądze rodziców.

Wiem, że to brzmi co najmniej spiskowo, ale ja nie chce sobie pomarudzić teraz, tylko stwierdzam jak jest na podstawie moich obserwacji.
Moja siostra zna 4 takie przypadki. Ja dwa.

Wniosek - jeżeli ktoś zbił majątek, to nawet jego debilne pokolenie go nie strawi, jeżeli o to zadbamy.

mossin

Major

Major

PostPn 18 paź, 2004 10:45

Jeju, zawsze takbyło jest i będzie, jest to naturalna prawda żadzÂąca Ĺ“wiatem, bogay ma władze i wszystko najlepsze. ALe zrobił wam się chyba taki mały
offtopic.
..|..

Marshal

Major

Major

PostPn 18 paź, 2004 18:25

Ja napiszę swoje zdanie co do tematu, może być to adekwatne do tego co powiedział Alderous, no więc:

Czy jestem dumny z bycia Polakiem, chmm dumny to chyba zbyt wielkie słowo, raczej tak, czy chciałbym być kimś innym - raczej nie, czy wstydze się swojego kraju - napewno nie! A dlaczego ? Z czego mogę być dumny w kraju na który na codzień mówimy jako kraju bandytów i oszustów. Otóż mogę być dumny z postawy Polski w 2 Wojnie ¦wiatowej -broniliśmy naszego kraju mimo wielkiej przewagi przeciwnika, nawiasem mówiąc uważam Polski naród za bardzo waleczny bynajmniej w tle historycznym. Polska także sama umiała zrzucić jażmo komunistów, czego inne kraje nie zrobiły długo, długo po nas. Ostatecznie mogę być dumny z obecności Polski w Iraku (bez kontekstów politycznych), jak nam wiadomo i oczym sami się przekonujemy Polska nie jest krajem silnym czy to gospodarczo czy militarnie, lecz wywiązujemy się jak możemy z naszych obowiązków, jesteśmy lojalni wobec sojuszników. Spójrzcie w tym świetle chociażby na Francję, czy to w latach 1939 - 1945 czy obecnie.

Podsumowując - napewno nie będę nigdy się wstydził tego że jestem Polakiem, czy to w rozmowie z Libanczykiem czy Amerykaniem.
Obrazek

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Czy jesteś dumny z bycia Polakiem?

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Czy jesteś dumny z bycia Polakiem?

PostCz 05 wrz, 2024 05:35

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Off-topic