Teraz jest Pn 23 cze, 2025 20:38

Problem z ogromnym rozrzutem na boki przy strzelaniu z broni

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Diabl0

Cywil

Cywil

Problem z ogromnym rozrzutem na boki przy strzelaniu z broni

PostSo 20 lis, 2004 18:41

Witam

Od pewnego czasu zaobserwowałem u siebie bardzo dziwne i niewyjaśnione zjawisko, przez które gra staje się bardzo nieprzyjemna. Część broni zaczęła ostatnio u mnie bardzo dziwnie rozrzucać na boki. Dochodzi do takich paradoksów jak skupienie przy strzelaniu z HK dochodzące do 2 metrów na odległości około 50 metrów. Czy przy strzelaniu z Bradleya w budynek z odległości około 200metrów większość pocisków nie trafiała w cel.

Co śmieszniejsze, zjawisko to nie występuje zawsze, i nie dla wszystkich broni. Np. HK, XM177 (chyba tak się to pisało), Bizon (innych nie patrzyłem) rozrzucają, ale już np. G36A czy Styer Aug. strzelają ze swoim normalnym skupieniem.

Po za tym, w grze lokalnej czy singleplayerze też to zjawisko nie zachodzi. Na razie ustaliłem ze występuje zarówno przy grze z odpalonymi modami (np. jak ostatnio głównie pfl i ecl), jak i bez żadnych modów. Wczoraj na MM1 przy grze z modami ecl i pfl problem występował, ale teraz przed chwilą odpaliłem OFP z ecl'em i pfl'em, wszedłem na MM1 i odpaliłem tą samą misję co wczoraj, i wszystko działało normalnie.

Generalnie nie mogę ustalić co się dzieje, i z jakiego powodu. Raz jest wszystko ok., innym razem występuje ten problem (choć ostatnio częściej występuje niż go nie ma).

Może ktoś się spotkał już z tym problemem i jest w stanie powiedzieć co się dzieje, oraz jak to naprawić żeby gra zaczęła chodzić normalnie?

Przykład rozrzutu z HK macie na screenie http://www.mao.pl/snag0008.jpg

Z pozdrowieniami,
Diabl0/ cały czas niezależny :P
InGame: Diabl0 | Clan: WOLF | GG: 2236900
Adv: http://www.forum.mao.pl http://www.pomorze.mao.pl

Jon

Generał

Generał

PostSo 20 lis, 2004 19:53

Czy to dopadło bronie tylko z podstawowej wersji gry? Bo np. G36 czy Steyr Aug to bronie tak jakby, z addonów dołączonych do Resistance. Bo jeśli tak, to może wina jakiegoś addonu? Btw, pytanie do tych co posiadają - Jak działa Reds Weaponary?

PS: Coś co pokazałeś jest cholernie dziwne, bo tak wielkiego rozrzutu, to ani JAM, ani żadne inne giwery nie mają :|
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Oscypek

Major

Major

PostSo 20 lis, 2004 20:00

A może masz złą ,zrzutą podkładke pod myszke?Moja stara ,miała wgięte do środka przesuwało mi obraz duuuużo na boki...co kilka razy przyczyniło się do rzeczy jak np: nietrafienie w bliski ,lub daleki cel itp.A nie przesuwało się ,gdyż podczas celowania delikatnie przesuwasz myszkę ,a przy strzale ,możesz nagle nią zjechać i wszystko siada...

Zabix

Major

Major

PostSo 20 lis, 2004 20:02

Moze problemy z celowaniem? :roll:

Fox

Kapral

Kapral

PostSo 20 lis, 2004 21:30

A może piracik? Widze angielską wersję, co znaczy, że mogły się odezwać zabezpieczenia :). Być może po pewnym czasie wogóle nie będziesz mógł grać ;]. Polecam zakup oryginalnego ofp, 49,90 8)

Mrocz

Chorąży

Chorąży

PostSo 20 lis, 2004 21:36

Fox napisał(a):A może piracik? Widze angielską wersję, co znaczy, że mogły się odezwać zabezpieczenia :). Być może po pewnym czasie wogóle nie będziesz mógł grać ;]. Polecam zakup oryginalnego ofp, 49,90 8)

Po tym, nie poznasz... :] Ja mam edycje platynową po Angielsku ale ylko dlatego, ze Angielskiego patcha se zainstalowałem :] :D
"Nie wie jakiego sprzętu będziemy używać w III Wojnie ¦wiatowej, ale w IV Wojnie ¦wiatowej będziemy się tłuc kamieniami i kijami"
Albert Einstain

Diabl0

Cywil

Cywil

PostSo 20 lis, 2004 22:14

Przemysław Bryndza napisał(a):A może masz złą ,zrzutą podkładke pod myszke?

Strzelałem kucając w miejscu i i nic nie ruszając myszką wcisnęłem lctrl.

Zabix napisał(a):Moze problemy z celowaniem?

Jak broń mi rozrzuca pociski na wszelkie strony to o jakim celowaniu ty mówisz?

Fox napisał(a):A może piracik? Widze angielską wersję, co znaczy, że mogły się odezwać zabezpieczenia . Być może po pewnym czasie wogóle nie będziesz mógł grać . Polecam zakup oryginalnego ofp, 49,90

Aktualnie przeinstalowałem na nowo OFP i OFP Res. Co do legalności, to mam polskiego OFP i angielskiego OFP:R, jednak oba na kopiowanych płytkach (kiedyś własnoręcznie clonecd) bo oryginalne płytki gdzieś mi się zapodziały. Oba cd-key'e oryginalne.

Jak to nic nie da, to kupię ponownie platyne, ale jak i to nie pomoże to rachunek prześlę tobie.[/quote]

Rainbow

PostN 21 lis, 2004 00:53

Ja miałem ostatnio dokładnie to samo. Z broni typu HK i BIZON rozrzut był cholernie duży. Celowałem do gościa sprzed 10metrów z bizona i ani jeden pocisk go nie trafił. Nie są to problemy z celowaniem, a pewne dziwne błędy ofp. Pomogło odinstalowanie ofp,wywalenie z rejestru i z dysku i na nowo zainstalowanie czystego OFP.

SiD

Major

Major

PostN 21 lis, 2004 18:36

To wygląda jak efekt FADE, ale co mogło przyczynić się, do uruchomienia tego zabezpieczenia? :|

btw - jak trzymasz alt (blokada zmiany punktu celowania) i strzelasz efekt jest identyczny?

Diabl0

Cywil

Cywil

PostN 21 lis, 2004 19:17

Identyczny. I nic nie dałą reinstalka :(

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Problem z ogromnym rozrzutem na boki przy strzelaniu z b

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostN 08 wrz, 2024 13:03

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 06 gru, 2024 09:20

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint