Robię skrypt który będzie usuwał ciała ale sytuacja jest następująca:
Skrypt ma usunąć zarówno cialą rosjan jak i amerykanów tylko jak zrobić warunek "Not (alive ap)" w skrypcie zewnętrzym? Chodzi o to, żę jeśli jakaś jednostka umrze to jest przenoszona a jeśli przeżyje to zostaje na swoim miejscu?
Panowie! Macie wyraźnie napisane, że pytam o "warunek" czyli jeśli gościu żyje to dobrze a jeśli umarł to ma go przenieść!
A nie pytam jak PRZENIE¦Æ trupa!
Remcio napisał(a):Panowie! Macie wyraźnie napisane, że pytam o "warunek" czyli jeśli gościu żyje to dobrze a jeśli umarł to ma go przenieść! A nie pytam jak PRZENIE¦Æ trupa!
Po pierwsze to spokojnie.
Po drugie mi sie nasuwa not alive ale to napewno nie o to chodzi bo byś to sam zrobił....
YacieK napisał(a):Remcio Hmm, a czymze jest nieżyjacy żołnierz jak nie trupem? W wyzwalaczu po komendzie not(alive) dopisz to co napisałem i w chwili kiedy żołnierz zginie - zostanie usunięty.
Spróbuj z teleportacją trupa. "Trup" SetPos [(GetPos player)+3000*cos(GetDir player),(GetPos player)+3000*sin(GetDir player)]. To sprawi, ze obiekt trup pojawi się 3000 metrów przed graczem. Chyba to wystarczy aby zatonął w wodzie poza wyspą
to potem trzeba opdowiednio zastosować deletevehicle
Wysłany Pią 30.07.04, 9:22:
Przed chwilą mnie naszła taka myśl... ciekawe, czy jest komenda, która by robiła z ciałem to, co się dzieje po "pogrzebaniu go" przez specop'ów.... to by wyglądało ciut lepiej.....
?not alive trup : deletevehicle trup to powinno wystarcxzyć chyba że nie działa spróbuj:
?not alive trup : trup setpos getpos wyzwalacz (trup to nazwa kolesia a wyzwalacz to nazwa wyzwalacza który znajduje się np. na rogu mapy) i to będzie tak że jeśli zginie kolo o nazwie trup to jego ciało przeniesie się na pozycję wyzwalacza o nazwie wyzwalacz !
powoli i spokojnie. Amerykanie atakują miasto. Trupy padają ale nadal są na ziemi. W momencie gdy zdobywamy miasto ekran się zaciemnia. A gdy rozjaśnia się... BUM!(czyt. Po rozjaśnieniu ekranu na ziemi niema trupów) I trupów niema.
Boże to mogłeś napisać że to będzie jeszcze pradnik do robienia intra przejść między scenami itp. Boże ! Umiesz ty wykorzystać to co ci napisałem ? Pozatym nie będę ci ułatwił aż tak pracy ! Stworzenie dobrego Przerywnika filmowego zajmuje wymaga wiele czasu i poświęcenia !
Pietras_Stinger napisał(a):Boże to mogłeś napisać że to będzie jeszcze pradnik do robienia intra przejść między scenami itp. Boże ! Umiesz ty wykorzystać to co ci napisałem ? Pozatym nie będę ci ułatwił aż tak pracy ! Stworzenie dobrego Przerywnika filmowego zajmuje wymaga wiele czasu i poświęcenia !
Szczerze mówiąc to Ty jesteś nie normalny
Jaki poradnik pokaż palcem gdzie to widzisz.... Dlaczego nie ułatwisz mu pracy, przecież od tego tu jesteśmy
A więc. Po pierwsze DZIĂŠKI wielki za pomoc (nareszcie).
A ta część o filmiku jest nieważna tak napisałem żebyście mieli ogólne pojęcie o tym jak to wszytstko ma wyglądać.