Teraz jest Śr 18 cze, 2025 21:10

Wersja Ofp 1.00 czy nie właściwie oskarżamy ich o piratów ?

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

sjojok

Major

Major

Wersja Ofp 1.00 czy nie właściwie oskarżamy ich o piratów ?

PostWt 14 gru, 2004 16:07

2. Posiadam oryginalnego OFP w wersji angielskiej. Co zrobić, aby zaaktualizować grę do najnowszej wersji?
Angielska wersja OFP standardowo oznaczona jest numerem 1.00 a więc ściągasz i następnie instalujesz pokolei poniższe pliki:
Ultimate Upgrade 2 (1.20) > Ultimate Upgrade 3 (1.30) > Ultimate Upgrade 4 (1.46)
Uwaga! Warunkiem aktualizacji jest posiadanie oryginalnego OFP!

To jest tekst z FAQ ofp.bmj.pl

to czyli jeśli ktoś napisze że ma wersje 1.00 a my powiemy że ma pirata
to nie mamy żadnych na to dowodów
bo gościu mógł kupić sopie ofp'eka za granicą lub dostać od rodziny za granicy jako prezent
Obrazek

SiD

Major

Major

PostWt 14 gru, 2004 16:22

To niech zwraca się na zagraniczne fora - myślisz, że dużo osób ma ofp z przemytu? Z reguły są to starzy gracze, którzy zakupili ofp przed premierą w polsce, bądź ludzie mieszkający za granicą (np. Burton z 8BZ) Tak czy siak to jest margines społeczny, i jakoś nikt kto kupił oryginał nie miał takiej ilości problemów. JAkoś nie wierzę, że jakiś 16-to letni dzieciak kupił ofp za granicą, skoro u nas w kraju superseller za grosze jest. Po tylu latach? Nie nie nie. Jak ma zagraniczne ofp to ma problem z zagranicznym ofp, a my tutaj mówimy o polskim. Wątpie aby miał tyle odwagi wyjśc z tym na swiat, ale tu nie trzeba odwagi tylko głupoty, a jak ktoś jest glupi to i nie znajdzie tam odpowiedzi. Nie ułatwiajmy im niczego.

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 14 gru, 2004 16:59

sjojok nie kombinuj... :]

Przemo_212

Major

Major

PostWt 14 gru, 2004 17:07

I tak większość osób, która tu była z wersją 1.00, nie miała oryginała...nie przypominam sobie osoby, która by miała oryginalną wersję 1.00, na tym forum.
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 14 gru, 2004 17:17

Kuba napisał(a):sjojok nie kombinuj... :]

Z ust mi to wyjąłeś :D

Sjojok, jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził :] A Ty nie marudź, bo nasi goście z wersjami 1.00 byli, są i pewnie będą w 95% piratami... wyjątek się jeszcze nie zdarzył i szczerze wątpię, zeby się zdarzył... :roll:
Obrazek

Berna

PostWt 14 gru, 2004 18:27

Hmmm z tego co wiem piractwem, jest kopiowanie jakiegos produktu z prawami autorskimi w duzej ilosci w celu rozprowadzania go za nizszą cene.
Jak mozna nazwać posiadacza OFP v 1.0 piratem??
Troche mnie to boli, poniewz przez 2 lata posiadałem taką wersje gry i jej nie rozprowadzałem.
Byłem posiadaczem gry pirackiej, ale ja tym piratem nie byłem, nie jestem i nie bede.
Uwazam, że nazwanie piratem posiadacza OFP v1.0 jest nie na miejscu.
Zgodze sie, że OFP oryginalny, jest juz od kilku lat sprzedawany po niższej cenie, ale mieszkancy małych miast, którzy nie maja dostepu do duzych sieci handlowych gdzie ta gra jest sprzedawan, sa skazani na zamawianie wysyłkowe. Z tego co wiem, produktu OFP Platinium od miesięcy nie ma w dystrybucji wysyłkowej. Moj kolega chciał kupic.

Jon

Generał

Generał

PostWt 14 gru, 2004 18:43

Bzdura! Jesteś posiadaczem kopii pirackiej, więc JESTE¦ piratem !! Po co się wypowiadasz, skoro nie znasz znaczenia słowa pirat? :???:
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 14 gru, 2004 18:53

Berna napisał(a):(...) Z tego co wiem, produktu OFP Platinium od miesięcy nie ma w dystrybucji wysyłkowej. Moj kolega chciał kupic.

Możliwe, ze nie ma, bo teraz funkcjonuje pod nazwą superseller :]
Obrazek

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 14 gru, 2004 19:32

skoro nie znasz znaczenia słowa pirat?

Piraci to byli kilka wieków temu i grabili statki handlowe :P
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Oscypek

Major

Major

PostWt 14 gru, 2004 20:03

Piraci to byli kilka wieków temu

A piraci są dalej...i czy oni nie byli od wcześniej niż kilka wieków?

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 14 gru, 2004 20:08

ja tam gram na piracie juz od dwoch lat chyba :-)
oryginal lezy w pudeleczku zeby sie nie porysowal :D

a zeby bylo ciekawiej, pomijajac fakt ze moj pirat jest uczciwa kopia mojego wlasnego oryginalu, zrobilem tez idealnego klonika dla mojego kolegi, tak wiec on nie kupil gry a ma w pelni paczowalna i funkcjonalna wersje ofp. heh... straszny z niego pirat, ciekawe ilu z was ma takiego klona jakiego ja zrobilem koledze i na jakim sam gram oszczedzajac oryginalna plytke :-)

Rots

Kapral

Kapral

PostWt 14 gru, 2004 20:20

Ale przy 1.96 nie trzeba przecież płyty żeby grać :)

Berna

PostWt 14 gru, 2004 20:48

Bzdura! Jesteś posiadaczem kopii pirackiej, więc JESTE¦ piratem Po co się wypowiadasz, skoro nie znasz znaczenia słowa pirat?

Jesteś posiadaczem kopii pirackiej wspierasz piractwo :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Pirat jak wczesniej napisałem jest to ktoś, kto kopiuje i rozprowadza produkty posiadajace prawa autorskie po niższej cenie.

Po co się wypowiadasz, skoro nie znasz znaczenia słowa pirat?

To pytanie kieruje do Ciebie.

pops

Spammer

Spammer

PostWt 14 gru, 2004 21:34

Obrazek
Wszyscy jestescie aresztowani :D
Powaznie to sadze ze piractwo nie jest takie zle jak je maluja. Jezeli ktos chce miec OFP a nie ma kasy to najpierw kupuje pirata, sprawdza czy mu dziala, jaka jest gra i wszystko a nie ze kupi orginal za 149zl a potem okazuje sie ze komp za slaby albo gra nudna. [/img]
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 14 gru, 2004 22:37

Rots napisał(a):Ale przy 1.96 nie trzeba przecież płyty żeby grać :)

jakos do tej pory nie zebralem sie w sobie zeby sciagnac ostatniego pacza, sciagalny czas poswiecam na ssanie muzyki ostatnio :-)
pops napisał(a):http://dogs-in-black.w.interia.pl/visa%20w%20akcji/policja.jpg
Wszyscy jestescie aresztowani :D
Powaznie to sadze ze piractwo nie jest takie zle jak je maluja. Jezeli ktos chce miec OFP a nie ma kasy to najpierw kupuje pirata, sprawdza czy mu dziala, jaka jest gra i wszystko a nie ze kupi orginal za 149zl a potem okazuje sie ze komp za slaby albo gra nudna. [/img]

w takich przypadkach nie kupuje sie piratow tylko gazety z demami gier.
Następna strona

Powrót do Off-topic