Teraz jest Wt 24 cze, 2025 00:46

VBS - OGÓLNA DYSKUSJA

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Clarkson

Chorąży

Chorąży

PostCz 09 gru, 2004 09:21

mam pytanko jak to jest z tym vbs-em jest podstawowa ktura kosztuje 150 $ tak??
a jakbym chcialmiecto cos ADF2 to comusze zrobic ???? albo tegovbs 1,5 ??/
Obrazek

Rainbow

PostCz 16 gru, 2004 17:26

Dzisiaj dowiedziałem się, iż stała się niecodzienna sytuacja. Otóż w czwartek tamtego tygodnia grupa hakerów (nazwy podać nie mogę) włamała się do serwisu vbsresources.com. Usuneli cały FTP i znikneli. Dzisiaj strona dopiero ruszyła ale BIS otrzymał naprawde mocny cios.
Ja nie lubię żerować na cudzym nieszczęściu, ale myślę, że dobrze tak BIS za to jaką praktykę uprawiają w stosunku do graczy. Strat jeszcze nie zliczono, ale jednak to co mają ci hakerzy może nieźle pokrzyrzować im szyki :D
Więcej info już niedługo :D :P Robi się ciekawie :D

SiD

Major

Major

PostCz 16 gru, 2004 17:39

Ha! I to jest hakerstwo! Bez podpisywania się, bez popisów dziecinnych, oraz prawdziwe metody dzialania, a nie byle nowszy bug w php znaleziony przez jakis zespół, lub jakiś nowy exploit. I niech żaden dzieciak nie myśli, że jest hakerem, bo tak naprawde nim nie jest.

Tak czy siak Bohemia niezasłużyła na to. Ta krnąbrna gówniarzeria graczy jeszcze uważa, że BIS jest nie fair wobec nich.

Rainbow

PostCz 16 gru, 2004 17:41

Widzę SiD jesteś wyjątkiem :D Pewnie masz kogoś z rodziny w Bohemii i tak ich bronisz. Chociaż Czech to Czech jednak nie najlepszy 8)

SiD

Major

Major

PostCz 16 gru, 2004 17:42

Nie mam nikogo z rodziny tam. Myślę, że dziecko powinno się nacieszyć grą, a nie chłapić się o programy dla dorosłych. Sam tego nie robie, więc irytuje mnie chęć ( a raczej pragnienie i rządanie) posiadania VBS, który nie jest kierowany do nich.

Rainbow

HaC Invasion...

PostN 19 gru, 2004 01:30

HoT:

W ostatnich 2 dobach miejsce miała inwazja włamań na serwisy o VBS.
17grudnia po południu włamano się do serwiu erb vbs1. Hacker dodatkowo porozsyłał wirusy do wszystkich zapisanych w subskrypcji. Strona działa jednak stoi i nic na niej nie można zrobić.

Wczoraj włamano się do jednej z fanowskich stron i przestała ona chodzić na kilka godzin...obecnie strona w pełni działa.

13grudnia włamano się do serwisu vbsresources.com.

Jak widać to nie jest przypadek tylko dziwna mania...

Dodane :
Poprawka jeśli chodzi o datę włamania
Włamano się w nocy z 12/13 grudnia. Niewiem czy to ma większe znaczenie, ale poprostu piszę.

Dodane2:
Admin ftpka vbsresources napisał :

"Thanks, but things are under control. No damage was done and the database in intact.
We're discussing the issue with the company hosting the site and expect the site to be back up later today"

Tłumacząc, wszystko pod kontrolą,dane zostały w stanie nienaruszonym,rozmawiamy z hostem w sprawie incydentu

Nie jestem pewien co do tej wypowiedzi, czy to poprostu nie jest dobra mian do złej gry...przekonamy się nie długo czy wypłynie coś co znajdywało się na ftp.

SiD

Major

Major

PostN 19 gru, 2004 11:51

Co to za włamanie skoro dane zostały nienaruszone?

Rainbow

PostŚr 22 gru, 2004 23:24

Pisząc z tego miejsca oświadczam, iż narazie rezygnuję z posady informatora VBS1 i zajmę się informowaniem jednak w innych tematach. Temat porzucam z przyczyn osobistych związanych z VBS :D.
Dziękuję za to, że czytaliście moje newsy. Po tak długim czasie jakim informowałem o vbs, a jest to już ponad rok warto dać sobię na wstrzymanie, tym bardziej, iż w świecie vbs również ucichło. Raz jeszcze dziękuję za pomoc wielu osobom i wspomoaganiu mnie przy dążeniu do ideału jeśli chodzi o info w sprawach vbs. To narazie tyle.

pops

Spammer

Spammer

PostSo 25 gru, 2004 23:39

Rainbow napisał(a):[img]http://www.ctcorp.com/images/usmc_nbcd.jpg[/im]
Ja chce to w OFP :cry:
Obrazek

Rainbow

PostPt 14 sty, 2005 19:49

Obrazek

Screen jednego z nowo tworzonych addonów przez BIA do VBS.

A tutaj taka notka odnośnie tego addonu:

A new NBC (Nuclear Biological Chemical) module is under development that simulates a majority of the NBC tools and instruments available today.

The module includes a wizard to assist NBC instructors in building realistic training scenarios, and a new Observer feature allowing instructors to change scenario elements in real time (wind direction, level of contamination etc).

Features include:

New Observer/Instructor functionality
Simulates personnel contamination
Simulation of persistency
Wind direction
Partial and full decontamination of agents
Deployment of portable decontamination units
Simulate decontamination procedures
Simulates wide variety of user equipment with accurate dialog interface
Simulation of blister and nerve-agents
Detection of explosives

Arika

Major

Major

PostPt 14 sty, 2005 20:15

I nic dziwnego że panowie z BISu nie mają czasu na tworzenie uaktualnień, zajmują się zabawkami do VBS. Ciekawy jestem jak on się będzie różnić ich poziom od tego co zobaczymy w OFP2 ??
Obrazek

pops

Spammer

Spammer

PostPt 14 sty, 2005 20:58

Patrzcie jakie ladne screnny. Smiem twierdzic ze maja lepszego speca od photoshopa niz SW :D Ja tam wole okrojone VBS1 za 150zl niz nic :?
Obrazek

Rainbow

PostPt 14 sty, 2005 21:09

OFP2 napewno wyjdzie i będzie to na nowym silniku. Codemaster jest poważnym wydawcą i jeżeli poczynania BIS im się nie spodobają pożegnają się a wtedy BIS będzie musiał coś zrobić,wydać bo inaczej zdechną. W między czasie ktoś zrobi lepszy engin od ofp dla programu wojskowego i bida.
Chciałbym też zauważyć, iż addonami do VBS zajmuje się BIA (Bohemia Interactive Australia) co jest ważne, ponieważ nie oznacza, że robi to BIS a oddział bohemi w Australii.

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 14 sty, 2005 21:13

Rainbow napisał(a):OFP2 napewno wyjdzie i będzie to na nowym silniku. Codemaster jest poważnym wydawcą i jeżeli poczynania BIS im się nie spodobają pożegnają się a wtedy BIS będzie musiał coś zrobić,wydać bo inaczej zdechną. W między czasie ktoś zrobi lepszy engin od ofp dla programu wojskowego i bida.
Chciałbym też zauważyć, iż addonami tymi zajmuje się BIA (Bohemia Interactive Australia) co jest ważne, ponieważ nie oznacza, że robi to BIS a oddział bohemi w Australii.

Popieram przedmówcę, ale scenariusz okrojonego VBS jest bardzo prawdopodobny. Tylko nie rozumiem co w tym złego :? Jeśli BIS wykorzysta te same modele 3D i tekstury, dodając kampanię SP i usuwając moduły związane z analizą przebiegu symulacji (w dodatku reklamując to jako grę na której uczą się żołnierze) to ja nie mam nic przeciwko.

Arika

Major

Major

PostPt 14 sty, 2005 21:40

pops napisał(a):maja lepszego speca od photoshopa niz SW :D

Przyznaję się te ostatnie tekstury były robione po pijaku i dlatego nie wyszły nic nie poradzę Musicie mi wybaczyć studniówkę.

A teraz poważnie jakby nie patrzeć to VBS jest poważnym produktem i jego wersja dla szerszej publiczności byłaby na pewno ciekawa. A OFP 2 wyjdzie z jednego prostego powodu policz sobie że gra się może sprzedać w milionie egzemplarzy niech dla twórców zostanie 2 euro od każdej kopii (wszystko są to pewnie ilości zaniżone) Ile zarobią developerzy gry.
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint