Teraz jest Pn 23 cze, 2025 23:29

OFP presenting movie

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Rainbow

OFP presenting movie

PostSo 18 gru, 2004 19:53

Ostatnio przeglądałem różne trailerki reklamujące ofp i przyznam, że jestem załamany ich poziomem. Praktycznie nawet w połowie nie pokazują tego co potrafi i czym jest ofp. Najbradziej wręcz rozśmieszył mnie trailer resistance gdzie na początku pokazywany jest autobus a ktoś kto wcześniej w ofp niegrał pomyśli, że to symulator kanara lub bóg wie czego.
Można by wzajemnym wkładem stworzyć naprawde porządny filmik z ofp pokazujący jego piękno i możliwośći tak jak to ukazał specop9 trailerem z adf2. W filmie znaleźć by się mogłby nabradziej ekscytujące fragmenty np. bitwe,strać czy jakiś możliwość sprzętu i uzbrojenia. Dobrze by też było pokazać stronę graficzną ofp (efekty,wybuchy itp.). Do tego należało by użyć FlashFX i specialfx'a oraz ecp i innych efektów z modów. Film mógłby objąć pokazówki np. najlepszych modow (fdf,y2k3,csla2,wgl,inv44,bas itd.). Ponieważ samo ofp niema, tak wspaniałej grafy dlatego należy użyć "ulepszaczy". W drugiej cześci rozgrywki wieloosobowe, głównie kładąc tu nacisk na CTI, ale można by również pokazać battlefield'y itp.
Co wy na to? :D :)

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 18 gru, 2004 20:14

Chyba Ty będziesz go robił ze swoim sprzetem, bo raczej 90% userów tutaj ledwo udałoby się zgrać słabej jakości w 640 x 480 :]
Obrazek

Arika

Major

Major

PostSo 18 gru, 2004 20:29

jestem ciekawy le to zajmię bo krótki 4 minutowy filmik zajmuje 40 mb i też w mniejszej rozdzielczści
Obrazek

Przemo_212

Major

Major

PostSo 18 gru, 2004 20:58

to ja mam taki pomysł....sądze, że nie wypali, ale co mi tam, najwyżej mi ktoś powie, że jestem głupi, albo coś....no dobra co będe owijał w bawełne, możeby zrobić taki filmik, i spróbować wysłać meila do Cenegi, aby spróbowała ten trailer udostępnić jakiejś gazecie, np. "Play"

prosze nie piszcie mi, tekstów typu: "chłopie ty jesteś poje*any"
Obrazek

Rainbow

PostSo 18 gru, 2004 21:33

Przemo_212 napisał(a):to ja mam taki pomysł....sądze, że nie wypali, ale co mi tam, najwyżej mi ktoś powie, że jestem głupi, albo coś....no dobra co będe owijał w bawełne, możeby zrobić taki filmik, i spróbować wysłać meila do Cenegi, aby spróbowała ten trailer udostępnić jakiejś gazecie, np. "Play"

prosze nie piszcie mi, tekstów typu: "chłopie ty jesteś poje*any"

To jest b.dobry pomysł, ale wpierw musimy zrobić ten filmik 8)

Przemo_212

Major

Major

PostSo 18 gru, 2004 21:47

To jest b.dobry pomysł, ale wpierw musimy zrobić ten filmik

Zrobienie filmiku może zająć najwięcej tydzień-dwa, tylko teraz jedno pytanie, to będzie jeden filmik, czy kilka(każdy o innym modzie)??
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 18 gru, 2004 22:21

Przemo_212 napisał(a):Zrobienie filmiku może zająć najwięcej tydzień-dwa, tylko teraz jedno pytanie, to będzie jeden filmik, czy kilka(każdy o innym modzie)??

To zależy od tego ile ich zrobisz :]

SiD

Major

Major

PostN 19 gru, 2004 12:02

Mnie ciekawi jak ma polegać współpraca. Jeżeli chcemy pracować razem to musimy operować na czystym nieskompresowanym avi, w którym 4 minuty to nie 40MB, a grubo ponad 10 razy więcej. Wszystko ma iść drogą sieciową? Nie dziękuje, aby zrobić dobry filmik to trzeba operacji na GIGABAJTACH danych, a całych paczek z płytami nie będe pocztą przesyłał.

Jak już chcesz coś zrobić to musisz podzielić pracę na poszczególne osoby, które są między sobą prawie niezależne, a ciężko o samodzielne osoby, którym można zlecić coś i modlić się, że jest wart zaufania.
Osoby których potrzebujesz do zrobienia profesjonalnego filmu:

- koordynator (musi upewnić się, że wszystko co robią pozostali współgra inaczej masa pracy pójdzie na marne)
- reżyser (albo ktokolwiek ze zmysłem, który wie co to estetyka)
- scenarzysta (mniej istotne przy reklamach, ale to wszystko musi mieć sens)
- skrypter (ktoś kto wszystko upchnie wszystko to paru skryptów kamery; bezbłednie!)
- monter (ktoś z super sprzętem, który odpali filmik z super wymagającymi addonami, a następnie zgra klatka po klatce wszystko)
- grafik (monterowi przydałaby się jakaś pomoc w nakładaniu informacji na zgrany film)
- dzwiękowiec (który stworzy scieżkę, i zsynchronizuje ją z obrazem)

Oczywiście część funkcji może sprawować jedna osoba, ale jeżeli jedna osoba potrafi zrobić coś ponad to nie potrafi wykonać tego profesjonalnie, a gdyby nawet udało mu się, to robiłby to baardzo dłuugo.

JaFranek

Major

Major

PostN 19 gru, 2004 12:23

Nie sądzicie, że na filmik to już trochę za późno. Szczególnie w chwili, gdy coraz głośniej się mówi o Operation Flashpoint 2. Lepiej przeznaczyć ten czas na stworzenie jakieś fajnej misji. Pozatym kto miał kupić OF to już kupił i raczej ten filmik nic by nie dał. :clever:
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Przemo_212

Major

Major

PostN 19 gru, 2004 13:19

Nie sądzicie, że na filmik to już trochę za późno. Szczególnie w chwili, gdy coraz głośniej się mówi o Operation Flashpoint 2. Lepiej przeznaczyć ten czas na stworzenie jakieś fajnej misji. Pozatym kto miał kupić OF to już kupił i raczej ten filmik nic by nie dał.

Ja sądze, że się mylisz, ponieważ, gdyby ktoś dobrze zareklamował pierwszą część, to druga by się rozchodziła jak ciepłe bułeczki-taka jest prawda.
Obrazek

sjojok

Major

Major

PostN 19 gru, 2004 13:48

co wy trainery robi się przed premierą gry a nie już dawno po jej ukazaniu
Obrazek

HAV

PostN 19 gru, 2004 14:20

Chyba raczej trailery ;-)

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostN 19 gru, 2004 14:51

A może zacząć od paczki super wypasionych screenów z addonami roku w roli głównej...
Czyli woda kegetysa, łodzie klinka, pociąg, BASowe BH itp ?
do tego bym się pisał... namówił bym też Ingrama :P
A dopiero poźniej filmik...
Zacznijmy od łatwiejszego :D
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

Jon

Generał

Generał

PostN 19 gru, 2004 15:00

Drużyna Rangerów Lasera na tle BAS'owego BlackHawka, zrzut komandosów wieczorem z HAWK'owego C-130, stacja, na którą wjeżdza pociąg od AEF, drużyna LRRP broniąca się w jungli, AirCav broniące zestrzelonego Helikoptera, łódź Klinka przemykająca rankiem po wietnamskiej dolinie Ia Drang [Po wodzie Kegetysa ofkoz]... czemu nie? Ale screeny, a nie filmik... [Screeny wtedy chętnie bym pomógł robić...]

F4 zrzucający napalm na jungle, look z helikoptera na płonącą junglę, ujęcie z pozycji Gunnera ostrzeliwującego wioskę z M60 ze Slicka [Na multi, bo AI cienko lata :P], lądowanie AirCav na powiedzmy Columbus [piechota broniąca się przy Slickach], coś inscenizowanego a'la FSW, z komandosami Lasera w roli głównej... etc, etc...

PS: [... ale obrabiać nie umiem :P]
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostN 19 gru, 2004 15:09

Może coś polskiego ? Villas, TomiD, LWP, Spider dali nam kilka zabawek... :D
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint