Teraz jest Wt 24 cze, 2025 09:52

"Człowiek wobec zła"

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostN 06 lis, 2005 22:47

Mała prosba - jak opisujecie to co sie dzieje w misjach to informujcie o tym wczesniej. Nie róbcie spoilerów.

Oscypek

Major

Major

PostPn 07 lis, 2005 20:33

Ja jednak chce powiedzieć co o tym naprawdę myślę :)
- budowa jest...nic nadzwyczajnego. Musiałem w dwóch misjach zaczerpnąć #endmission. Pierwsze wykońćzyłem wszystkich ruskich i nic...a w drugiej ostatni czołg wroga gdzieś się zgubił :D
- sama fabuła dosć interesująca, chociaż na początku myślałem, że misji będzie odrobinke więcej =]
- komputer mi wymiękał przy tej ilości jednostek i efektów [czasem :]]

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 07 lis, 2005 21:17

Po poście Oscypka też muszę powiedzieć co o tym sądze. Tak więc:

- Fabuła kampani jest dość odmienna i ciekawa
- Nie wiem, czy jestem przybyszem z obcej planety, ale naprawde misję te mnie rozśmieszały swąją długością; mianowicie kilka strzałów, kilka huków, jakieś wrzaski i koniec
- Intra naprawde denne. Dlaczego? Powód jest prosty: są tak krótkie, że któtrze być nie mogły :? np. Idzie gostek (Vogel podajrze) wsiada do samochodu, samochód ojeżdza i konieć :| Co to za intro :|
- Misja z czogłami jest tak nudna (głównie przez to, że jadą 2km/h), że zdążyłem zjeść kolacje, iść do WC :P (Posiedziałem tam z 10 min :P), obejżeć Fakty :D, a oni jeszcze nie byli na miejscu :|
- Kolejny plus :D, bardzo podobały mi się dialogi mówione, ale szkoda, że żołnierze nie poruszali ustami :|
- Skrypty ognia i dymu też są fajne :)
- Dodatkowe czcionki :spoko:
- Znowu minusy w tej misji z zasadzką partyzantów to troszke długo trzebabyło czekać na przybycie posiłków :/
- Rozumiem, że trzeba jakoś przekreślić nazwy miast, ale umnie to była makabra (nigdy nie miałem takiego laga na mapie)

Więcej nie chce mi się pisac. Moja ocena to 3+/6 - głównie za baaaardzo krótkie i niejasne intra, lag mapy, krótkie (naprawde) misję. Ale plusów też jest: Fajne skrypty, mówione dialogi, ciekawa fabuła (niestety nie idzie jej do końca poczuć przez krótkie misje)
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

Berna

PostPn 07 lis, 2005 23:03

Co do czołgów to nie nasza wina że jada tak wolno, tylko wina addonmakerów. To samo sie tyczy innych pojazdów. Poprostu addonmakerzy spieprzyli sprawe, od nas w tym momencie sie odczepić prosze :twisted: :spoko:
Do reszty minusów sie przyznaje :spoko:
Troche z ta długoscią misji bym nie przesadzał, misja obrony Piotrova zarówno z czołgami jak i piechota przysporzyła mi wiele problemów...
I troche mi zajeło jej przejscie... mimo iż mam dobry komputer.
Poprostu staralismy sie zrobić cos, co da sie ukończyć, dlatego kampania jest krótka i w miare prosta...
Nie sztuką jest zrobic misje której samemu nie da sie przejsc i chodzic z usmiechem na twarzy, że zrobiło sie coś trudnego :wink:
W przyszłosci osobiscie nad stopniem trudnosci misji popracuje bo widze ze z tym najwiecej problemów...
Tak czy inaczej komentujcie dalej co o tym sadzicie...

Pozdro! :wink:

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 08 lis, 2005 01:14

Jeżeli moge coś doradzić popracujcie nad pożądnym intrem wprowadzającym gracza do całej kampanii (tak jak już Barbarian zdaje się zasugerował) np. Jak Volel poznaje towarzyszy, jak został zwerbowany, jak trafił do Polski takie tam pierdołka - to naprawde "ubarwnii" (?) całą kampanie. Co do intr przed misją to, albo robi się porządne intro przedstawiające sytuacje, albo nie robi się wcale.
Taka moja sugestia/rada/itd... :P

Berna

PostWt 08 lis, 2005 15:00

Do outra chyba zastrzeżeń nie masz??

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 08 lis, 2005 15:47

Tego końcowego ? No nie za dużo tego nie ma :D :P, ale chyba....
No nie nie będę krytykował całej kampani, bo wkońcu zostane Forumowym krytykiem :P

Berna

PostWt 08 lis, 2005 16:07

Masz prawo do krytyki :spoko:
Ja uważam że outro było w sam raz, nie za długie nieza krótkie, a gracz dowiedział sie jak dalej potoczyły sie losy Vogela.
Co do intra i wogóle całej kampanii, nie chcielismy sie skupiać na bohaterze. Tylko ogólnie przedstawić losy i zadanie jakie SS wykonywało w okupowanych krajach...
Pokazać kontrast miedzy służbą w okupowanym kraju a na froncie wschodnim. Naciągnelismy troche fakty, bo za sprzeciwienie sie rozkazowi, żołnierz SS dostawał kule w łeb, a nie trafiał do kompanii karnej, ale co tam :twisted:
No i żeby gracz miał jakas droge do wyboru :P

Sgt. Hawkins

Cywil

Cywil

PostSo 10 gru, 2005 11:14

Bardzo fajna kampania jedna z najlepszych jak dla mnie kampanii temacie IIW¦
Skroś burze świeciło nam słońce swobody,
Nas wiódł wielki Lenin, wskazywał nam cel,
Wychował nas Stalin w wierności ludowi,
Do wielkich zapalał nas trudów i dzieł!
Obrazek

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: "Człowiek wobec zła"

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 09 wrz, 2024 02:34

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 06 gru, 2024 23:10

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 06 mar, 2025 03:31

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint