Teraz jest Pn 23 cze, 2025 16:35

The Unsung (official news)

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostPt 24 gru, 2004 23:17

Kto mi kupi okulary? [Jedne mi ukradli... fajne były :rotfl2:] Bo ja tu nigdzie nie widzę wypowiedzi dot. ww pisma...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Arika

Major

Major

PostSo 25 gru, 2004 00:15

Poncho napisał(a): Mod bedzie odlotowy! :spoko:

W tej chwili Unsung jest jak SW będzie odlotowym modem jak wyjdzie :]

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 25 gru, 2004 00:18

Arika napisał(a):
Poncho napisał(a): Mod bedzie odlotowy! :spoko:

W tej chwili Unsung jest jak SW będzie odlotowym modem jak wyjdzie :]

jeszcze jedno porownanie do sw a spadne z krzesla, ile czasu robione jest sw a ile unsung ? no i co wazniejsze kto ma wiecej zrobione ?

Arika

Major

Major

PostSo 25 gru, 2004 20:55

poprostu Unsung'owi się przydarzyło to co dla SW już wcześniej. Część ekipy przestała czerpać ochotę z pracy nad modem, przez to zaczeły się walić plany a później założenia. Takie jest życie :neutral: Przez trzy lata przez SW przewineło się masa osób ja w nim jestem dopiero pół roku. NIe wiem czy nam się uda go skończyć jednak próbować zawsze warto.
Obrazek

MaRcin

Major

Major

PostN 26 gru, 2004 12:16

dobra pożartowaliśmy ale teraz pora wrócić do właściwego tematu....
Good Times Gone

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 08 sty, 2005 12:22

Wracając do tematu - niedawno pojawił się Jeep M151A1 z działem bezodrzutowym 106 mm. Całość jest dosyć "kontrowersyjna", bo to produkcja MCar, więc nie działa w MP itd., ale na jeep'ie jest zamontowane M40A1 106mm, które było masowo używane w Wietnamie. Ciekawi mnie czy Unsung mod nie spróbuje uzyskać zgody na wykorzystanie samego modelu działa np. oferując wykonanie tekstur (autorzy zaznaczają że ich tekstury są do kitu). Samo działo jako static sprawowałoby się dobrze w OFP, a można by zrobić go jako "wieżę" w "bunkrze-pojeździe".

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 08 sty, 2005 13:05

alderous napisał(a):Wracając do tematu - niedawno pojawił się Jeep M151A1 z działem bezodrzutowym 106 mm. Całość jest dosyć "kontrowersyjna", bo to produkcja MCar, więc nie działa w MP itd., ale na jeep'ie jest zamontowane M40A1 106mm, które było masowo używane w Wietnamie. Ciekawi mnie czy Unsung mod nie spróbuje uzyskać zgody na wykorzystanie samego modelu działa np. oferując wykonanie tekstur (autorzy zaznaczają że ich tekstury są do kitu). Samo działo jako static sprawowałoby się dobrze w OFP, a można by zrobić go jako "wieżę" w "bunkrze-pojeździe".

nie staramy sie o takowa zgode, jeepa mamy juz przetexturowanego a samo dzialo jest dostepne duzo lepsze ze stronki joelemonade (ktora niedawno zniknela) w kazdym razie koles zrobil piekne dzialo i napisal ze kto chce to moze go urzyc we wlasnych produkcjach :-)

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 08 sty, 2005 15:34

Czy istnieje jakaś ogólnodostępna lista addonów, które tworzy Unsung mod?

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostSo 08 sty, 2005 15:46

alderous napisał(a):Czy istnieje jakaś ogólnodostępna lista addonów, które tworzy Unsung mod?

heh... nikt nigdy jakos nie zaprzatal sobie tym glowy, ustalalismy kiedys liste niezbednych rzeczy ale z czasem dolaczylo do niej kilka innych projektow, takze teraz trzebaby zweryfikowac liste...
poza tym ciezko jest np wypisac niektore modele takie jak smieci, kola rowerowe, racje zywnosciowe itp walajace sie w bazach i wioskach bo praktycznie robi sie takie rzeczy pod wplywem chwili, zobacze cos na zdjeciu i robie, nie planuje takich rzeczy...

Ingram

Major

Major

PostPn 10 sty, 2005 09:57

WIdziałem na stronie unsung kiedyś zdjęcie z przepięknym ujęciem świątyni w dżungli, tego najbardziej się doczekać nie mogę.
I pytanko. Widziałem też zdjęcie T-34, nie jest to model ani Liberation ani Bigfoota.
Robicie może własny model tego czołgu? bo wiem, że był on wykorzystywany przez armię wietnamską.
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 10 sty, 2005 12:01

Ingram napisał(a):WIdziałem na stronie unsung kiedyś zdjęcie z przepięknym ujęciem świątyni w dżungli, tego najbardziej się doczekać nie mogę.
I pytanko. Widziałem też zdjęcie T-34, nie jest to model ani Liberation ani Bigfoota.
Robicie może własny model tego czołgu? bo wiem, że był on wykorzystywany przez armię wietnamską.

model w galerii to model z gry Vietcong.

Ingram

Major

Major

PostPn 10 sty, 2005 13:02

hehe...coś czułem, że wiele łączy Unsung z Vietcongiem:)
Grałem w tą grę i ma dużego plusa u mnie.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 18 sty, 2005 17:57

Ostatnio kierowany ciekawością wpisałem vietnam w wyszukiwarce newsów na ofp.info i przeglądając je zauważyłem sporo modeli o których była jedynie informacja że "się robią". Prawdopodobnie wiele z nich z różnych przyczyn nigdy nie wyjdzie, chyba że ktos spróbuje uzyskać od autora zgodę na dokończenie. Czy próbowaliście "powyciągać" od ludzi niedokończone addony?

Przykłady:

M42 "Duster"
Budynki
Budynki
M41 Walker Bulldog
Tango boat
M101 A1 Howitzer

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 18 sty, 2005 19:22

alderous napisał(a):Ostatnio kierowany ciekawością wpisałem vietnam w wyszukiwarce newsów na ofp.info i przeglądając je zauważyłem sporo modeli o których była jedynie informacja że "się robią". Prawdopodobnie wiele z nich z różnych przyczyn nigdy nie wyjdzie, chyba że ktos spróbuje uzyskać od autora zgodę na dokończenie. Czy próbowaliście "powyciągać" od ludzi niedokończone addony?

Przykłady:

M42 "Duster"
Budynki
Budynki
M41 Walker Bulldog
Tango boat
M101 A1 Howitzer

Duster - pierwszy raz widze ten news
M41 - Gordak przez dlugi czas byl czlonkiem The Unsung, teraz ktos inny go konczy na potrzeby unsung.

reszta zrobiona przez SYCO to konwersje z Battlefield Vietnam i Vietcong, sami mozemy przekonwertowac to wszystko, tylko czy jest nam to potrzebne w kampanii ?

Wysłany 18 Sty 2005, 18:23:

jeszcze ciekawsza sprawa to to ze gdzies mam na dysku ONTOS i za chiny ludowe nie moge sobie przypomiec kontaktu msn do goscia ktory go zrobil, nigdzie sie nie udzielal i zniknal po pokazaniu mi bety...

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 18 sty, 2005 20:08

No to ponudzę sobie dalej :)

Wyczytałem w fabule na stronie moda, że akcja będzie się toczyć na centralnym płaskowyżu. Z tego rozumiem, że można się spodziewać czegoś bardziej podobnego do SEB Ia Drang niż HC Mee Kong (niestety forum moda mi nie działa, więc nie wiem czy takie pytanie już padło)? Osobiście wydaje mi się, że SEB Ia Drang jest bardziej wygodne do tworzenia misji, ale jest mapą starą i ma pewne braki jak np. brak dźwięków otoczenia, które trzeba dołaczyć do misji. Czy demo wyjdzie razem z zapowiadaną mini-mapę do MP, czy będą to tylko jednostki i bronie?

Co do ontos'a to pewnie chodzi o tego
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint