Teraz jest Pt 20 cze, 2025 20:39

Ostrzał przez snajpera z dużej odległości

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Yarek

Szeregowy

Szeregowy

Ostrzał przez snajpera z dużej odległości

PostPn 29 maja, 2006 19:09

Witam
Jak zmusić jednostkę (snajpera) by ta zaczeła ostrzeliwać inną (wrogą) jednostkę (albo najlepiej całą widoczną grupę) znajdującą się w dosyć dużej odległości od niego (lecz w zasięgu strzału)??

Próbowałem z DoFire i DoTarget lecz nic to nie daje, snajper sobie stoi i ma gdzieś, że widzi cały oddział przeciwnika. Dopiero gdy zaatakowałem snajpera ten otworzył ogień ale tylko do mnie, całkowicie zignorował resztę!!

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 29 maja, 2006 19:14

Możesz:
-Revalować (:d) swój odział [snajper reveal jednostka1;snajper reveal jednostka2; itd. - to do wyzwalcza]
-Dodać mu ratinga [cos addrating 5000 - niby bardziej widoczna ta jednostka jest ale jak to konkretnie dziala to nie wiem :f]
-Zwiekszyc skilla snajperowi [snajper setskill 1]
-Wszystko naraz :d
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPn 29 maja, 2006 19:26

DMA wydalo kiedys supersnipera, ale niestety nie testowalem go.
http://files.filefront.com/DMA_Sniprar/ ... einfo.html
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Yarek

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 29 maja, 2006 19:27

:( niestety nie działa, snajper wciąż ma mnie w d...

Legion

Kapral

Kapral

PostPn 29 maja, 2006 19:48

Może po prostu zbliż snajpera do celu, każ mu się położyć i daj DoTarget plajer. Zrobiłem tak w jakiejś mojej misji i czasem działa gładko (snajper ostrzeliwuje drużynę gracza w momencie, gdy Ci wyjdą za pagórka) a czasem patrzy w zupełnie innym kierunku i nic nie robi...
Trzeba próbować z ustawieniem snajpera. Często przesunięcie o kilka metrów sprawia, że strzelec, zaczyna spełniać swe zadanie.
Upewnij się, że widzi cel.

Remcio

Major

Major

PostPn 29 maja, 2006 20:14

Możliwe, że mimo, iż wrogowie teoretycznie są w zasięgu wzroku snajpera to w rzeczywistośći poprostu ich nie dostrzega. Może dodaj mu do grupy drugą jednostkę, każ jej się położyć, daj do rąk lornetkę i niech obserwuje przez nią miejsce, którędy przechodzi przeciwnik. Gostek z lornetką powinien ich zauważyć i przekazać namiary snajperowi.
Obrazek

Zaitsev

Chorąży

Chorąży

group Reveal unit

PostPn 29 maja, 2006 20:40

A może zastosować tą komende??
group Reveal unit

Typy zmiennych:
group: grupa lub obiekt
unit: obiekt

Typ Zwracanej wartości:
nie zwraca

Opis:
Ujawnia obecność jednostki bez względu na to czy obserwator może ją widzieć czy nie.

Przykład:
soldierOne reveal soldierTwo
[/code]
Obrazek

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Ostrzał przez snajpera z dużej odległości

PostPt 13 gru, 2024 03:06

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Ostrzał przez snajpera z dużej odległości

Powrót do Operation Flashpoint