Teraz jest Pn 23 cze, 2025 14:46

wywala mi OFP'a wkurzajace ale prawdziwe .... :|

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

hak

Szeregowy

Szeregowy

PostN 26 gru, 2004 11:15

no mam athlona 1.2 podkreconego na 1.4 i temeperatura gdzies wlasnie kolo ponad ;) 60 stopni C. A odkrecac go nie bede ... poprostu nie bede zakladal obudowy ...
http://fordsierra.biskupin.wroc.pl/
CHWALA ZWYCIEZCOM SZACUNEK POKONANYM
Nie wazne w co wierze ... wazne co czynie ...

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostN 26 gru, 2004 12:56

Najlepiej załóż sobie dodatkowy wentylator na obudowę (z tyłu). To w pewien sposób powinno rozwiązać problem. A najlepiej kup jakiś lepszy wentylator i radiator na procesor. Otwarta obudowa to nie jest najlepsze rozwiązanie - ryzyko przypadkowego uszkodzenia któregoś z podzespołów jest dość spore. Poza tym o wiele łatwiej chłonie się do wnętrze kurz, a wiadomo - im go w środku więcej, tymi i większe ryzyko awarii.

hak

Szeregowy

Szeregowy

PostN 26 gru, 2004 16:52

jak kiedys mialem dodatkowy wentylator (ktory wydmuchiwal z kompa byl podpiety pod wentylatorem) to tez mi sie kompo wylanczal. Teraz mam wentylator w zasilaczu na procku na karcie graficznej i na czipsecie od plyty glownej. tyle chyba wystarczy :D

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostPn 27 gru, 2004 01:58

jak kiedys mialem dodatkowy wentylator (ktory wydmuchiwal z kompa byl podpiety pod wentylatorem) to tez mi sie kompo wylanczal. Teraz mam wentylator w zasilaczu na procku na karcie graficznej i na czipsecie od plyty glownej. tyle chyba wystarczy

Wystarczy albo nie wystarczy :] Resety komputera to zły objaw, i mimo że otwartą obudową je wyeliminujesz, pomoże to tylko na krótką metę. Potem będzie tylko gorzej...

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 27 gru, 2004 04:05

mam rozne kompy chyba juz z dziesiec lat, nigdy nie zauwazylem zeby sie z nimi cos zlego dzialo a obudowy mam zawsze otwarte... gdzie Ty mieszkasz ? w kopalni ? na szczycie wulkanu ? :???:

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostPn 27 gru, 2004 12:24

To, że Tobie się nic nie dzieje nie oznacza że innym nie może się popsuć. Komputer to twór nieprzewidywalny, poza tym nigdzie nigdy nie słyszałem żeby ktokolwiek polecał otwieranie obudowy (i cały czas trzymanie jej w takim stanie) do chłodzenia podzespołów. Jest to po prostu nieco niebezpieczne, ale ok - trzymajcie je otwarte jeśli to Wam pomaga.

Przemo_212

Major

Major

PostPn 27 gru, 2004 13:35

Grabarz^^ ma racje, ja tesh kiedyś sobie otwarłem obudowe i wszystko było spoxik, komp szedł jak łania, nawet lepiej, a po 2(chyba) miesiącach mi zaczęło się wszystko pieprzyć, nie wiedziałem co się stało, kompa zaniosłem do serwisu-2 dni czekałem aż mi go oddają i....jeszcze musiałem zapłacić stówe(moji rodzice)
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 27 gru, 2004 15:36

Grabarz^^ napisał(a):[...] Komputer to twór nieprzewidywalny, [...]

jaaaaasne ;-)
masz do tego podejscie ktore zauwazylem juz u wielu luzi, komputer to taka magiczna skrzynka w ktorej bog jeden wie co sie dzieje, to chyba kwestia zawodowa ze ja mysle inaczej ... :]
mniejsza o to ... :]

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostPn 27 gru, 2004 17:42

masz do tego podejscie ktore zauwazylem juz u wielu luzi, komputer to taka magiczna skrzynka w ktorej bog jeden wie co sie dzieje

Bierzesz moje słowa zbyt dosłownie. Wierz mi, wiem o komputerach co nieco, inaczej w ogóle nie zabierałbym głosu w tej dyskusji. Mam spore pojęcie jego zasady działania (zresztą tego się właśnie uczę). I nie powiesz mi że zawsze można przewidzieć co się z komputerem może stać ot tak nagle. Awarii nie da się przewidzieć. Można im zapobiegać, zgoda. Ale nie można ich przewidzieć. No chyba że niektóre przesłanki mówią wyraźnie, że coś się zaczyna psuć.

hak

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 27 gru, 2004 17:47

spoko spoko ... ja tez nie polecam otwartej obudowy... nie wiem jak narazie to zwalczyc to zwalczam otwarta obudowa ;). hogw

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 27 gru, 2004 20:59

moj kolega wlasnie to przeczytal i powiedzial ze ludzie dziela sie na dwie kategorie :lol:
sa tacy co wiedza jak przelutowac zimne luty na plycie glownej i tacy co nie wiedza co to sa zimne luty :grin:

Grabarz^^

Chorąży

Chorąży

PostWt 28 gru, 2004 17:09

Zimne luty to są wlutowane końcówki części elektronicznych do druku (ścieżek) w sposób, który z biegiem czasu lub temperatury, powoduje powstanie pomiędzy końcówką a cyną (lutowiem) niekontaktu. Nie wiem jaki to ma związek z tym tematem, ale skoro chciałeś to wiedzieć to już wiesz :)

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 28 gru, 2004 19:35

te stwierdzenie ma wiele wspolnego z tym tematem w kontekscie traktowania komputera jak magicznej skrzynki, ludzie ktorzy sie na tym choc troche znaja nie obawiaja sie uszkodzenia kompa w skutek otwierania obuowy. komputer jest maszyna, a jak to z maszynami bywa nie psuje sie nigdy bez przyczyny, przyczyna moze nie byc oczywista tak od razu ale zawsze istnieje. otwieranie obudowy stwarza ryzyko uszkodzenia mechanicznego, ale jak ktos pisze ze "[...] Komputer to twór nieprzewidywalny, [...]" ... litosci panowie, czlowiek jest nieprzewidywalny, komputer jest przewidywalny w 100%.

a co do zimnych lutow...
posiadac internet i nie byc w stanie znalezc samemu odpowiedzi ? litosci...
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=zimne+luty&lr=

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: wywala mi OFP'a wkurzajace ale prawdziwe .... :|

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: wywala mi OFP'a wkurzajace ale prawdziwe .... :|

PostN 08 wrz, 2024 14:26

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint