Teraz jest N 30 lis, 2025 06:50

Ludowe Wojsko Polskie - ogólna dyskusja

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 04 sty, 2005 23:53

nie wplynie to na detekcje "zanurzenia" w sposob ktorego bysmy nie chcieli, datego ze land contact sie nie zmienia, mysl chlopie, mysl.

jack_410

Kapral

Kapral

PostŚr 05 sty, 2005 00:29

wydaje mi sie ze ustawienie wiekszosci kadluba na bardzo mala wage spowoduje "przezroczystosc" kadluba dla zderzen ...

a tak by trzeba bylo zrobic aby uzyskac srodek ciezkosci odpowiednio wysoko...

landcontakt nic do tego niema - no chyba ze ktos chce aby kola byly zanurzone do polowy wgruncie...

narazie przerobilem geometry, hit points i fire geometry...

poprubuje teraz jescze raz podjechac mocno ze srdk ciezkosci...

Mcr

Szeregowy

Szeregowy

maska p. gaz

PostŚr 05 sty, 2005 18:13

Czy w modzie będą rzeczy w stylu maska p. gaz słonik albo coś takiego? Trzeba się liczyć z tym, że Rosjanie mogą użyć przeciwko strajkującym gazu.
:]

jack_410

Kapral

Kapral

PostŚr 05 sty, 2005 18:21

Z tego co wiem Szumek prezentował kiedys ubrania ochronne oraz maski pgaz....
Tak ze wszysko wskazuje ze maski beda...

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 18:47

"Słonik"? Raczej niewykonalne, bo nie można wykonać elastycznej rury łączącej maską z pochłaniaczem. W każdym razie nie bez "umocowania" głowy "na sztywno". Natomiast maski z pochłaniaczem zamocowanym "bezpośrednio" zrobi się bez problemu.

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 18:57

Część postów usunięta. Chcecie się napier*** to zapraszamy na priv.

Prosilibyśmy mod LWP o wybranie osoby która podjęła się w ich imieniu moderowania tego działu - nie chcemy być oskarżani o mieszanie się w wewnetrzene sprawy moda poprzez nasze interwencje. Osobiście widziałbym w tej roli Hummela, ale decyzja należy do was.

Jeśli któryś z członków LWP jest zainteresowany wyglądem usuniętych postów to proszę się zgłosić na PM bądź gg.
Ostatnio edytowano Śr 05 sty, 2005 19:03 przez Kuba, łącznie edytowano 2 razy

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 18:57

da sie z rura, poprostu kawalki rury trzeba zdefiniowac jako rozne selections, tyle ze moze to kiepsko wygladac przy wiekszosci animacji - rozciagnieta i nie naturalnie wygladajaca...

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 19:15

offtime napisał(a):da sie z rura, poprostu kawalki rury trzeba zdefiniowac jako rozne selections, tyle ze moze to kiepsko wygladac przy wiekszosci animacji - rozciagnieta i nie naturalnie wygladajaca...

Ale co to konkretnie da? Jeśli gracz obraca głowę w jedną ze stron rura powinna się "naciągnąć", a gdy obróci w drugą tj. w stronę pochłaniacza, zgiąć . żeby to uzyskać trzeba by zrobić wszystkie animacje ruchu od zera. Zakładając ze gracz ma nieruchomą głowę można zrobić rurę biegnącą od maski do pochłaniacza, ale co gdy popatrzy w bok lub w górę - rura "wyrwie" się z pochłaniacza albo z maski.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 20:13

Ale co to konkretnie da? Jeśli gracz obraca głowę w jedną ze stron rura powinna się "naciągnąć", a gdy obróci w drugą tj. w stronę pochłaniacza, zgiąć . żeby to uzyskać trzeba by zrobić wszystkie animacje ruchu od zera. Zakładając ze gracz ma nieruchomą głowę można zrobić rurę biegnącą od maski do pochłaniacza, ale co gdy popatrzy w bok lub w górę - rura "wyrwie" się z pochłaniacza albo z maski.

robisz rure jako jedna calosc (tzn. kilka walcow ale polaczonych ze soba), jej fragmenty definiujesz po kawalku jako glowa, klata, pas. bedzie sie rozciagac/naginac jak tylko chcesz, tyle ze jak wszystko na tych glupich animacjach moze to troche nienaturalnie wygladac.

:=:=:=:=:
= - rura
: - mniejsce polaczenia z kolejna czescia rury (punkty laczenia)

pierwsze dwa dwokropki dajesz jako glowa, beda przy masce
trzeci dajesz jako klata
czwarty i piaty jako pas, beda przy pochlaniaczu

selections robisz na punktach a nie na face'ach

(oczywiscie tak na prawde to tzrebaby zrobic wiecej czesci rury i poeksperymentowac z selections, ale to sie da zrobic)

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 20:22

Hmm...to tylko teoretyczne rozważania, czy już ktoś coś takiego zrobił (choćby w innym celu niż by zrobić taką "rurę")? Właściwie powinno działać, ale też mam wątpliwości co do tego czy wygądałoby to wystarczająco naturalnie.

Hummel

Kapral

Kapral

PostŚr 05 sty, 2005 20:24

pomysl z maska jest dobry.....ale mysle ze w pierwszej kolejnosci lepiej zrobic zołnierza w masce MP-4, byly juz w latach 80 no i nie maja "rury"
gorzej bo pododdzialy 6BDSz stosowaly "slonie" jeszcze w pod koniec lat 90
ale te jednostki mialy dzialac na tylach a tam to raczej jednostki NATO nie stosowaly by przeciwko nim gazow bojowych
Kuba twoj pomysl jest dobry ale ja osobiscie raczej sie nie sprawdze (nie mam pojecia jak sie to robi :oops: )

Offtime tam gdzie ostatnio masz 3 pliki z fotkami BRDM-a (m-96,i 2 zwyklego)
no i zle wiadomosc...nie moge znalesc moich fotek 14,5 mm KPWT :mad: !!!

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 sty, 2005 20:29

Hummel napisał(a):Kuba twoj pomysl jest dobry ale ja osobiscie raczej sie nie sprawdze (nie mam pojecia jak sie to robi :oops: )

W porównaniu z nauczeniem się obsługi o2 to jest "pryszcz". Założę się że połowa moderatorów, którzy pracowali na tym forum nie miała pojęcia jak to się robi kiedy zaczynała (ja w każdym razie nie umiałem). W gruncie rzeczy nie różni się to specjalnie od tego co robi zwykły usera, poza tym że możesz pisać w każdym post'cie (a nie tylko swoim), kasować posty innych, przenosić thread'y do innego działu i wydzielać z danego thread'a posty tak by utworzyły nowy thread.

Hummel

Kapral

Kapral

PostŚr 05 sty, 2005 20:50

:twisted: ....a...no....ee..hhmm....jasne :grin:
dzieki Alderous !! wiem ze to w dobrej wierze wiec dzieki :spoko:

jack_410

Kapral

Kapral

PostCz 06 sty, 2005 02:59

DO MODERATORA...

w takim razie prosilbym o usuniecie wszystkich moich postow z tej wspanialej i niezwykle pouczajacej dyskusji z oFfTiMem..

Ja ze swej strony zobowiazuje sie trzymac jak najdalej od forum lwp zreszta od innych na ofp.bmj.pl tez...

co do Hummela jako moderatora lwp -moda jestem bardzo za...

tyle ze czy jest sens moderowac forum offtime'a & company... bo widze ze generalnie raczej wszedzie to tak wyglada na ofp.bmj..

prosbe o usuniecie postow przesylam tez administratorowi serwisu...

pozdrowienia i zycze milej i owocnej dalszej wymiany pogladow...

jacek

MaRcin

Major

Major

PostCz 06 sty, 2005 10:50

zawsze sądziłem, że addonmakerzy to ludzie spokojni i cierplii, co wynika z ich profesji, a tu widzę znowu burzę w szklance wody... a może to wynika z frustracji spowodowanej mozolną, niezbyt kreatywną i wyczerpującą pracą... :hmmm:
Good Times Gone
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint