Wysłany 8 Sty 2005, 13:41:
Zacząłem w to grać, ale niestety nie mam ochoty kończyć. Overview dosyć zniechęcający, bo informuje o tym na jakim sprzęcie robiono misję zamiast jakoś wprowadzić w fabułę. Intro dosyć długie, ale trochę chaotyczne (w sumie nie wiadomo o co w ogóle chodzi). W jego trakcie dwukrotnie wywaliło mi "robaczki" informujące o jakimś błędzie w skrypcie.
Briefing w stylu jaki mi osobiście bardzo nie odpowiada np. zwroty w stylu "zostaniesz wysadzony z drużyną tutaj ze względu na dużą ilość wietnamczyków w tym sektorze nie możesz jechać dalej" (to że Wietnamczycy są w Wietnamie w dużych ilościach nie powinno być przeszkodą, chyba że chodziło o północnych Wietnamczyków, a konkretnie żołnierzy północnowietnamskich, chociaż może tu chodzi o cywili. Co ciekawe M113 nie przejmuje się i po wysadzeniu gracza i jego ludzi, jedzie tam gdzie rzekomo ja nie mogę iść), "...ruszaj do małej wioski Plei The i zabij wszystkich żołnierzy wietnamskich" (tym razem żołnierze wietnamscy, ale nie mam pewności czy ma walczyć z wrogiem czy "zabijać" sojuszniczych żołnierzy południowowietnamskich
Poza tym razi mnie swobodne podejście do realiów historycznych. W 1968 nie było starć z udziałem T-55, a już zwłaszcza pancernych potyczek z udziałem masy T-55, PT-76, M60A1 i M113. M113 COMBAT! wyglada w wietnamskiej dżungli dziwacznie, bo ma współczesny kamuflaż (INQ M113 pasował by o wiele lepiej). "Drużyna" gracza to już kompletny nonsens, bo dowódca-gracz jest snajperam (no a jakby inaczej

Wyjątkowo dziwne jest to, że gracz nie ma kompasu - który żołnierz poszedłby do wietnamskiej dżungli bez kompasu ?!
Brakuje możliwości podleczenia się, bo w oddziale nie ma sanitariusza, czyli poważniejsza rana to de facto koniec misji.