Teraz jest Pt 20 cze, 2025 22:24

Samolot strzelający z karabinów

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

MarC

Szeregowy

Szeregowy

Samolot strzelający z karabinów

PostPt 30 cze, 2006 19:40

Chcąc aby samlot z IIWW ostrzelał piechotę, więc przystopiłem do tworzenia skryptu. Problem polega na tym, że czego nie napiszę samolot dalej nie chce "wydalać" naboji.

Oto co zmajstrowałem:

Kod: Zaznacz cały
#t
aa fire ["xx","xx"]
(~1)
goto "t"

#t
aa fire "xx"
(~1)
goto "t"

#t
_o=primaryweapon aa
aa fire _o
(~1)
goto "t"

#t
_o=secondaryweapon aa
aa fire _o
(~1)
goto "t"

xx - nazwy magazynku i karabinu (sprawdzone, przekopiowane z ReadMe, nazwa magazynku i karabinu są takie same).
(~1) - próbowałem z ~1 oraz bez tego.
aa - nazwa samolotu lub nazwa pilota.

żaden z tych skryptów nie działa (nie wyskakuje błąd, ale samolot dalej nie wykonuje akcji). Próbowałem też z komendą "dofire", ale samolot atakuje jedynie samoloty wroga w powietrzu, samolotów i piechoty na ziemi nie chce ruszyć.

Skrypt 1 jak i 2 działa, gdy xx zamienię na nazwy bomb, rakiet
i granatów.

PS. Korzystałem z opcji szukaj. Znalazłem jeden temat, ale nie znalazłem tam całkowicie rozwiązania mojego problemu.[/u][/url]

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 30 cze, 2006 19:49

Spróbuj zrobić skrypt który stworzy jakieś invisible targety [najlepiej takie z podziałem na vehicle,armor,air - takie były chyba mapfactu albo z ECP] i pozniej te cele [cel?] będą przyklejone do piechociarza. Ew. sprawdź w configu jaką to ma amunicje i broń, być może w readme wkradł się błąd.
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Samolot strzelający z karabinów

PostPt 13 gru, 2024 04:33

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Samolot strzelający z karabinów

Powrót do Operation Flashpoint