Teraz jest So 21 cze, 2025 13:42

Bron w OFP.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

GHOST_(PL)

Szeregowy

Szeregowy

Bron w OFP.

PostŚr 23 sie, 2006 15:14

Witam ponownie.

Jestem nieco zagubiony-od dluzszego czasu poszukuje dokladnej informacji odnosnie broni (tylko piechoty) stron konfliktu w podstawowym OFP+Resistance. Czy jest gdzies strona, na ktorej znajduja sie dokladne dane dotyczace uzbrojenia w OFP. Na ofp.bmj.pl sa pewne nieprawidlowosci-NATO nie uzywa w grze FN FALI i G3 (to bron partyznatow, zgadza sie? W dziale z nimi nie ma zadnej wzmianki o tych karabinach). Na ofp.info nie ma zadnego dzialu poswieconego uzbrojeniu. Czy ktos zna adres strony, na ktroej sa wymienione (poprawnie) wszystkie gnaty, wystepujace w grze? (najnowszej wersji oczywiscie) Moze ktos ma takie info na dysku. Jesli tak, bylbym wdzieczny za zamieszczenie tego tu (albo nawet zrobienie z tego sticky-w przyszlosci moze byc pomocne dla ludzi, ktorzy szukaja dokladnych informacji na temat OFP i Res'a). albo wyslanie na PW. Z gory dziekuje.

GHOST[/list]
*Brak sygnatury*

Remcio

Major

Major

PostŚr 23 sie, 2006 15:25

Szukasz parametrów broni z gry czy prawdziwej? Jeśli prawdziwej to znasz przecież ich nazwy - google prawdę Ci powie.
Obrazek

Radeon

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 23 sie, 2006 15:28

A jeżeli chodzi ci o bronie w grze, ich nazwę w cfg to przeważnie każda broń wpisana w cfg ma taką samą nazwe jak w ofp. Tylko, że jak magazynki dajesz to zawsze dopisujesz mag.
Np.

This addMagazine "PKMag"; This AddWeapon "PK"
User of this number is currently dead. Resurrection in 5 minutes, please wait.

GHOST_(PL)

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 23 sie, 2006 15:47

Nie, nie-mi chodzi o spis broni (mozliwie z fotkami, parametry tez moga byc), ktorych uzywaja strony knofliktu w OFP i Resie. Chcialbym dokaldnie wiedziec jaka bron, posiada kazda ze stron, trafilem juz na 3 rzone strony w necie poswiecone OFP, ale informacje odnosnie gantow, byly sprzeczne (na jednej stronie bylo napisane ze Amerykanie uzywaja G3A3 i FN FALA, na drugiej, ze ta bron maja tylko Partyzanci a na trzeciej, ze G3 maja i Amerykanie i Partyzanci). Chodzi mi o to jak jest naprawde.
*Brak sygnatury*

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 23 sie, 2006 15:55

W sumie to mógłbyś to nawet w edytorze sprawdzić. Podstawowych jednostek w grze nie jest aż tak dużo, żeby taka robota pół dnia zajęła. Zresztą gdyby USA miały jednostki z FN FAL'em, bądź G3, w edytorze powinni być do wstawienia : żołnierz ( FN FAL ) i żołnierz ( G3 ), bub podobne wpisy, jasno określające broń w takim wypadku
Obrazek

Oscypek

Major

Major

PostŚr 23 sie, 2006 16:19

Klik 1, Klik 2, Klik 3, Klik 4, Klik 5

W piątym kliku to na pomarańczowo to broń/pojazd. :)

GHOST_(PL)

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 23 sie, 2006 16:44

Masz racje, przez te wszystkie strony w necie, ktre przejrzalem mam taki metlik (sorry za brak polskich liter-Firefox mi sie wali :( ) Po powrocie do domu tak wlasnie zrobie. ;) Rzecz w tym, ze np. dopiero przedwczoraj odkrylem amerykanskiego zolnierza z uzi (operator black ops-z podstawowej wersji), no ale trzeba po prostu sprawdzic wszystkich po kolei-i u Amerykanow, i u Rosjan i u Partyzantow (cywili tez :P ). W ten spsob poznam dokladny spis broni dla kazdej ze stron. Dzieki!

GHOST

BTW: Ale zolnierza NATO z Coltem .45 za nic nie mozna znalezc, chociaz teoretycznie ta bron wystepuje w podstawowym OFP+Res. Naprawde nie wiem, ktory z zolnierzy amerykanskich moze go nosic. :???:
*Brak sygnatury*

ktos

Porucznik

Porucznik

PostŚr 23 sie, 2006 19:47

BTW: Ale zolnierza NATO z Coltem .45 za nic nie mozna znalezc, chociaz teoretycznie ta bron wystepuje w podstawowym OFP+Res. Naprawde nie wiem, ktory z zolnierzy amerykanskich moze go nosic.

Pierwsze słyszę o takiej broni. Chyba pomyliło ci się z jakimś addonem

GHOST_(PL)

Szeregowy

Szeregowy

PostŚr 23 sie, 2006 23:13

Oscypek napisał(a):Klik 1, Klik 2, Klik 3, Klik 4, Klik 5

W piątym kliku to na pomarańczowo to broń/pojazd. :)

Dzięki za linka Oscypek, ale...

No właśnie-na tych stronach (spis broni wszystkich stron konfliktu OFP i instrukcje, jak wyposażyć w nie, żołnierzy w grze) jest napisane, że USA ma HK G3A3, a w grze wogóle nie znalazłem żołnierza sił NATO z tą bronią. Z kolei w dziale "Partyzanci" nie ma nawet wzmianki o tym, że FIA posiada karabiny FN FAL i HK G3A3 (w grze ich przecież używają).

To jest właśnie jedna z tych stron, na które trafiłem wcześniej. ;)

@ktos-Uuuups, sorry mój błąd, w spisie broni (w grze i na stronach, do których Oscypek podał linki) faktycznie nie ma Colta M1911A1, musiało mi się coś przewidzieć. :P Sorry.

BTW: Czy żeby dodać w grze żołnierzowi XM-177 (albo XMS'a), naprawdę muszę wpisać: "M4"? Przecież to nie M4'ka, tylko XM-177/XMS!
*Brak sygnatury*

GHOST_(PL)

Szeregowy

Szeregowy

PostCz 24 sie, 2006 11:51

No i skucha. Przeszukałem w edytorze całą stronę Resistance-wszyscy żołnierze (także ci z RPG,AT, AA) mają AK-47. Inne modele broni posiadają tylko snajperzy ( :P ) i żołnierze z Kozlicami. Nie trafiłem an żadnego członka ruchu oporu z G3 czy FN-FALEM. O przepraszam-byli tacy-w dodatku JAM 3. Tam rebelianci mieli i G-trójki (USA również) i Fale. Niestety w podstawowej wersji OFP+Resistance (tylko mojej?) Ruch oporu nie posiada tych 2 karabinów, chociaż powinni. Wy też tak macie? A może szukam w złym dziale w edytorze (Resistance/Men-zresztą inne też na wszelki wypadek przeszukałem-działy NATO, Rosjan i Cywili, ale i tam nie znalazłem tych karabinów). Naprawdę skończyły mi się już pomysły. :???:
*Brak sygnatury*

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Bron w OFP.

PostPt 13 gru, 2024 07:12

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Bron w OFP.

Powrót do Operation Flashpoint