Teraz jest N 22 cze, 2025 13:20

FFUR'85 - problem

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Operator

Porucznik

Porucznik

FFUR'85 - problem

PostCz 06 lis, 2008 19:04

Otóż mam problem z jednostkami specjalnymi Ameryki w FFURze'85. Po rozpoczęciu gry, przez 0,01 sekundy [albo mniej, tak że ledwo widać] robi się coś takiego , a mam patcha 1.05, więc nie wiem o co chodzi. Sprawdzałem, u innych ludzi którzy grali w FFUR'85 tak nie ma.
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.

Maverick

Generał

Generał

PostPt 07 lis, 2008 16:13

Wygląda, jakby gra nie doczytała wielokątów...
Pewnie to są modele, których normalnie gra używa, gdy są tak gdzieś z półtora kilometra od gracza.
Obrazek
Obrazek

"Read about the history of the place that we live in and stop letting corporate news tell lies to your children." - Immortal Technique

slacker7

Major

Major

PostSo 08 lis, 2008 09:51

Najprawdopodobniej Maverick ma rację. Tak czy inaczej polecam zrobić reinstall FFUR-a, a jeśli to nie pomoże to całego OFP. Według mnie szybciej będzie zrobić reinstall, który potrwa załóżmy 10 min samego FFUR-a czy 30 całego OFP i FFUR-a niż grzebać w jakichś plikach i innych dziadostwach i siedzieć przy tym 1h albo więcej. Jednak jeżeli mój sposób nie podziała to nie wiem co zrobić.
Obrazek

Godzil

Porucznik

Porucznik

PostSo 08 lis, 2008 10:50

slacker7 napisał(a):Najprawdopodobniej Maverick ma rację. Tak czy inaczej polecam zrobić reinstall FFUR-a, a jeśli to nie pomoże to całego OFP. Według mnie szybciej będzie zrobić reinstall, który potrwa załóżmy 10 min samego FFUR-a czy 30 całego OFP i FFUR-a niż grzebać w jakichś plikach i innych dziadostwach i siedzieć przy tym 1h albo więcej. Jednak jeżeli mój sposób nie podziała to nie wiem co zrobić.

Niestety to nic nie da sam mam ten kłopot z tymi jednostkami robiłem reinstall ffura jaki ofp i nadal jest tak samo może akurat ci się uda operator życze szczęścia.

101st Paratroop

Major

Major

PostSo 08 lis, 2008 11:40

Jeśli masz jakieś addony w samym "addons" albo "res/addons" to wyodrębnij je do innego folderu, tak, żeby przy uruchamianiu FFUR'a nie uruchamiały się inne, nie zawarte w FFURze, addony. Podobny problem kiedyś był z rebeliantami i TCP_dog, więc możliwe, że znów jakieś dwa addony się "gryzą".

Operator

Porucznik

Porucznik

PostSo 08 lis, 2008 13:23

Dzięki Para, to był ten cholerny TCP_dog.
Więc rada dla wszystkich - jeśli taki błąd wam się robi, radze sprawdzić czy addony nie gryzą sie z tym modem.
Perz - nie rozumiesz i nie zrozumiesz.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: FFUR'85 - problem

PostSo 14 gru, 2024 05:00

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: FFUR'85 - problem

Powrót do Operation Flashpoint