Teraz jest N 22 cze, 2025 20:39

Problem z Tekstem

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Wojaczek23

Cywil

Cywil

Problem z Tekstem

PostPt 05 cze, 2009 19:06

Witam szukałem odpowiedzi na forum ale nic nie znalazłem :co: otóż mam problem z rozmową tekstową problem polega na tym że nie działa opcja "Limit czasu" np chce aby tekst był wyświetlany tylko przez 5 sekund niestety nie działa jest mi to potrzebne do misji bardzo proszę o pomoc z góry serdecznie dziękuje. :neutral:

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 08 cze, 2009 19:08

Nie mam zainstalowanej flaszki by sprawdzić, ale o ile pamiętam sposobem na uzyskanie tego co chcesz, było wyświetlenie po 5 sekundach "pustego" tekstu tj. spacji

Wojaczek23

Cywil

Cywil

PostPn 08 cze, 2009 21:05

Dzięki za pomoc :smile: ale już rozwiązałem problem zrobiłem skrypt o nazwie tekst.sqs
do niego dodałem linijki (podpowiedz dla innych niewiedzących)

titleText ["BlaBlaBla", "plain down", 1];
~5
titleText ["BlaBlaBla", "plain down", 1]; i tak dalej i tak dalej

gdzie "BlaBlaBla" wpisujesz swój tekst.

"plain down", 1];" oznacza że tekst będzie wyświetlany na dole ekranu.

"~5" oznacza przez ile sekund ma się wyświetlać tekst.

Wrzuciłem skrypt do katalogu własnej misji Users/"nazwa gracza"/missions/"nazwa misji"

Następnie tworzymy wyzwalacz w miejscu w którym chcemy aby tekst się wyświetlił a w aktywacji wpisujemy [] exec "tekst.sqs"; i gotowe.

Baardzo przepraszam że się tak rozpisałem :oops: ale przy okazji chciałem pomóc innym którzy mają podobny problem.

Dziękuje wszystkim za pomoc :spoko: temat do zamknięcia

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Problem z Tekstem

PostSo 14 gru, 2024 06:44

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Problem z Tekstem

Powrót do Operation Flashpoint