Teraz jest Pn 23 cze, 2025 14:15

JaFranek Mission Center

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint

Nurtuje mnie pewien problem. Czy robić misje z addonami czy bez. Chciałbym poznać waszą opinie na temat addonów w pojedyńczych misjach.

Ankieta wygasła Wt 26 kwi, 2005 21:55

Wolę misję bez dodatkowych addonów
1
9%
Wolę misje z dodatkowymi addonami
3
27%
Jest mi to obojętne
7
64%

Liczba głosów : 11

• Autor
  • Wiadomość

JaFranek

Major

Major

JaFranek Mission Center

PostWt 11 sty, 2005 23:42

Po przeczytaniu regulaminu tego forum stwierdziłem, że nie ma żadnych przeciwwskazań, aby zmienić nazwę i założenia tematu na bardziej odpowiadające jego zawartości. I właśnie dlatego dawny temat „ Daj Pan Misję !!! ” postanowiłem zmienić na „ JaFranek Mission Center ” Gdyż będzie to bardziej odzwierciedlać faktyczną zawartość tematu.
Będę tu zamieszczał misje, które sam wykonałem. Koniec :)

Wysłany 11 Sty 2005, 23:54:

To zacznę od tej misj :twisted:

Pod Ostrzałem

Obrazek

W misji wcielimy się w dowódcę grupy powracającej śmigłowcem z misji. Niestety pech tak chciał, że nasz śmigłowiec zostaje zestrzelony na terytorium ruskich. Naszym zadaniem będzie utrzymanie się do czasu przylotu pomocy.

Misja nie wymaga żadnych dodatkowych addonów i powinna się uruchomić na OF 1.20

Pod ostrzałem
Ostatnio edytowano Cz 21 kwi, 2005 21:56 przez JaFranek, łącznie edytowano 3 razy
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Chooca

Kapral

Kapral

PostCz 13 sty, 2005 18:53

Drogi JaFranku pozwol, ze zjade...ee zanczy zrecenzuje twoja misje (w koncu sam chciales, aby wlasnie w tym topicu wlasnie gracze sie tym zajmowali).
Otoz na poczatku wystawie ocene: twoja misja dostaje 1/10, a ty deska z gwozdziem w plecy. Dlaczego? Otoz...
..."Intro" jakie zaserwowales graczowi choc jest krotkie to nalezy do tresciwych. Co ciekawe za pierwszym razem, kiedy je uruchomilem, to moglem sobie tylko i wylacznie poobserwowac kawalek poletka trawy i posluchac odlatujacego w dal helikoptera. Ale to jeszcze nic takiego...
....poniewaz w twojej misji pomijajac wszelkie male pomylki jak np. literowki jest jeden dosc ehm...znaczacy blad. Widzisz W TA MISJE NIE DA SIE GRAC!!!! Bohater ginie zaraz po rozpoczeciu od jakiegoswybuchu!!!
Jak prawem wogle wypusciles cos takiego?! Czy na prawde takim problemem jest przetestowanie wlasnej misji????
Ogolnie rzecz biorac dziekuje ci za te 0.5 sekundy niezapomnianej gry.

JaFranek

Major

Major

PostCz 13 sty, 2005 19:14

Dzięki za recenzje i sory za błędy :oops:

To dziwne? Bo oczywiście przed wysłaniem przetestowałem ją, grałem w nią na wersji 1.00 i 1.96. Co do intra to nie wiem, co mogło się stać skąd ten błąd powstał. Ten wybuch to prawdopodobnie helikopter, ale u mnie on nie wybucha ( set damage 1 ) nie ma paliwa i amunicji. ¦ciągnę ja z mojego konta i ja sprawdzę jeszcze raz może błąd powstał podczas przesyłania misji na serwer?

Oscypek

Major

Major

PostCz 13 sty, 2005 19:17

Nie ginie na początku za każdym razem...pierwszy raz zagrałem ,to był maluszki wybuch ,nawet nie raniący gracza.A intro wg mnie dobre, przedstawia twoją sytuację.

JaFranek

Major

Major

PostCz 13 sty, 2005 19:37

¦ciągnąłem ją i odpaliłem taką, jaka jest podana na linku i wszystko było wporządku. Tworzyłem ja na 1.00 ale następnie zrobiłem trochę poprawek na wersji 1.96. Możliwe, że na niższych wersjach może inaczej działać. Cóż zrobić chciałem dobrze :???:

Dzygi

Chorąży

Chorąży

PostCz 13 sty, 2005 19:52

JaFranek napisał(a):¦ciągnąłem ją i odpaliłem taką, jaka jest podana na linku i wszystko było wporządku. Tworzyłem ja na 1.00 ale następnie zrobiłem trochę poprawek na wersji 1.96. Możliwe, że na niższych wersjach może inaczej działać. Cóż zrobić chciałem dobrze :???:

Wszystko dobrze działa, chyba że ktoś ma pirata... :?
No a co do misji... jest spoko... denerwująca ta "plotka" na górce (ale to plus :) )... tyle chyba wystarczy ;]

Przemo_212

Major

Major

PostCz 13 sty, 2005 20:23

@ JaFranek
Zanim się weźmiesz do robienia misji zapoznaj się z FAQ(taka rada ;) )
Wiesz....w Faq mówią, że:
Alderous w FAQ napisał(a):11. Jak spowodować by żołnierze byli już martwi na początku misji?
Wystarczy wpisać im w polu Inicjacja this SetDammage 1. Działa to też wobec pojazdów, ale niestety wybuchają one w efekcie na początku misji zamiast być już zniszczone.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 13 sty, 2005 20:40

Jeśli nie ma paliwa i amunicji to nie powinien wybuchać

JaFranek

Major

Major

PostCz 13 sty, 2005 20:56

I nie wybuchają. Podczas gdy Chooca ściągał ją musiał powstać jakiś błąd

Chooca

Kapral

Kapral

PostCz 13 sty, 2005 22:31

Teraz pomyslalem o czyms innym. Mozliwe, ze jest to spowodowane jakims addonem ktory mam. Badz co badz dawno nie sprzatalem u siebie w Addonach. Jesli jest to wina z mojej strony to oczywiscie przepraszam. Coz troche sie zirytowalem, kiedy piec razy z rzedu ten wybuchajacy helikopter zabijal mnie i cala moja druzyne...
Acha i taka mala rada co do intra. Na samym poczatku pokazany jest smiglowiec. Tyle tylko, ze widzimy jak on dopiero rozpoczyna leciec (dopiero sie rozpedza). Dlatego proponuje, aby zaczac od np. ujecia na gory, a po jednej lub dwoch sekundach kamera robi najazd na helikopter (ktory jest juz w trakcie wlasciwego ruchu). I bedzie tak :spoko:

JaFranek

Major

Major

PostPt 14 sty, 2005 00:24

Dobra dzięki wszystkim i czekam na misje od was.
Dobrze, że tematy idą w dobrym kierunku i nawet dostałem zapowiedzi zamieszczenia misji. Widocznie urlop moderatorów nam wszystkim dobrze zrobi i udowodni ze bez nich forum się do końca nie zawali. ;-) :spoko:

JaFranek

Major

Major

PostSo 15 sty, 2005 22:10

Ostatnio zrobiłem misjie "Nowy Rok". Może temat na misjie nie zabardzo na czasie ale ...

Nowy Rok

Obrazek

W misji będziesz miał za zadanie ochranianie transportu z fajerwerkami. Ty wcielisz się w role strzelca i od ciebie będzie zależało powodzenie misji

Nowy Rok

Wymagane Addony

Arctic Armour v1.3 [10.1 MB ]

Winter Everon v1.2 [8.07MB]

Russian Federation Snow Camo [3.38MB]

Geo_Snow_M923 [800kb]

Feuerwerkaddon [239kb]

Snow Storm [1.43kb]

Arika

Major

Major

PostSo 15 sty, 2005 23:54

Trochę za dużo addonów jak do ściągnięcia dla jednej misji, pomysł w każdym razie niezły
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostN 16 sty, 2005 00:03

Arika napisał(a):Trochę za dużo addonów jak do ściągnięcia dla jednej misji, pomysł w każdym razie niezły

Zimowa misja. Inaczej się nie da - sama wyspa i piechota (czyli minimum do zrobienia misji) to 11 MB

JaFranek

Major

Major

PostŚr 02 lut, 2005 18:51

Właśnie dzisiaj skończyłem prace nad misją pt: " Nocna Inwazja " którą wymysliłem na jakieś nudnej lekcji

[size=0]ZOSTAW TE KOLORKI BRUTALU JEDEN (: [/size]
Nocna Inwazja [size=0]ZOSTAW TE KOLORKI BRUTALU JEDEN (: [/size]

Obrazek

Rosjanie maja w planach dokonanie potężnej inwazji na nasze bazy. Niestety poza tym, że inwazja ma być, nic nie wiadomo. Na szczęście nasi szyfrolodzy rozszyfrowali nagraną rozmowę, z której wynika, że generał mający przeprowadzić inwazje będzie z mapami w miejscowości Lamentin, aby uzgodnić z oficerami strategie przeprowadzenia inwazji. Waszym jedynym wyjściem będzie wykradnięcie dokumentów z mapami, aby dowiedzieć się o celach inwazji i zabicie generała.

Nocna Inwazja

Misja nie wymaga żadnych dodatkowych addonów
Ostatnio edytowano So 05 lut, 2005 21:04 przez JaFranek, łącznie edytowano 3 razy
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint