BlaK napisał(a):Powiedz mi chłopie po co Ty sie trudzisz i zawracasz głowę innym? Wielki problem i wysiłek ściągnąć ECL Template gdzie masz wszystko, tylko Tobie pozostaje dodanie obiektow z editora, odpowiednie umieszczenie flag i resów....
Może po to żeby samemu się nauczyć? Jeśli np. studiujesz informatykę to poznajesz podstawy assambler'a i działania na liczbach binarnych, mimo że równie dobrze można by to sobie odpuścić i od razu uczyć języków zorientowanych obiektowo. Ja nie lubię używać czegoś czego nie rozumiem. Jeśli mogę coś zrobić sam to wolę to zrobić niż skorzystać z gotowego. Oczywiście warto korzystać z pracy innych, ale robienie misji według szablonu to trochę mało twórcze i mało rozwijające.
IMHO warto się trudzić, bo tylko rozumiejąc jak to wszystko działa można się pokusić o stworzenie czegoś nowego i oryginalnego - kopiując szablony ECL można się stać "sprawnym rzemieślnikiem", ale nie "artystą" w tej dziedzinie.
Poza tym skoro ludzie odpowiadają to znaczy, że nie przeszkadza im tak bardzo to "zawracanie głowy". No i dział edycji na forum po to jest by pytać i po to by tworzyła się baza odpowiedzi na temat edycji.