Teraz jest Pn 23 cze, 2025 20:19

Polski HMMVW

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Arika

Major

Major

Polski HMMVW

PostWt 15 lut, 2005 16:43

Zanim wziąłem się za przerobienie tego addonu (autorstwa Combata) dla SKS-a zrobiłem sobie jego polską wersję(ktoś się takiego domagał tylko nie pamiętam kto), ale używaną w kraju. Tym bardziej że miałem czas bo matematyczka odwołała sprawdzian. Nie jest to fachowa robota, tylko prosty i szybki reskin na własne potrzeby. Jak go doprawadzę do porządku (pousuwam zbędne oznaczenia poprawię niektóre textury) to pokaże wam lepszą screeny, bo nie wiedzieć czemu po skopiowaniu wklejeniu screena do IV ściemniło mi obraz.
http://silentwar.ofpbase.com/addonmaker ... /hmmvw.jpg
Obrazek

Diesel

Porucznik

Porucznik

PostWt 15 lut, 2005 17:52

Zielony jest zbyt zielony ;-)
Obrazek

|KGW| Wilku

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 15 lut, 2005 18:23

wyglada fajnie(a po poprawieniu textur bedzie jeszcze lepszy)
a da rade zrobic jeszcze 2 inne wersje??
a-->z maszynowka na dachu
b-->z TOW na dachu
|KGW| Wilku
Obrazek

Przezdzieblo

Chorąży

Chorąży

PostWt 15 lut, 2005 18:28

Jeżeli to ma być polski Humvee to TOW raczej nie przejdzie. U nas prędzej Spike`i, WKM-B i UKM2000 (a w praktyce pewnie PKMy).

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 15 lut, 2005 18:29

Następnym razem proponuję nie robić screenów "pod słońce", chyba że zależy ci na pokazaniu głównie sylwetki.

Arika

Major

Major

PostWt 15 lut, 2005 18:39

Z teksturami to tlko próba to jest dobierane na oko, i postaram się to doprowadzić do ideału. Póki co mam trochę problemu z ich ujednoliceniem. Tekstury inaczej wyglądają w Photoshopie, później inaczej w OFP (w zależności od pory dnia i kąta padania promieni słonecznych) i jeszcze inaczej na screenie. I mimo że w PS wyglądają tak jak te na zdjęciach to już w grze wyglądają poprawnie jak się ogląda tylko stronę na którą pada cień, natomiast strona oświetlona wygląda jak murawa na stadionie Legii. Później jak robię screen to jest jeszcze bardziej jaskrawy. I w tej chwili jestem na etapie odpowiedniego dobrania filtru dzięki któremu mógłbym uzyskać w miarę stonowany kolor.

A co do propozycji z innych wersji to myślałem o tym żeby poprostu wyciągnąć same modele które będą używane przez WP. Na temat uzbrojenia to mam koncepcję zastąpięnia km przez NSV, a TOW przez Spike'a. Chyba że mi to nie wyjdzie to wtedy zostawię Browninga i TOW. (przynajmniej w tych z SKSu).
Obrazek

|KGW| Wilku

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 15 lut, 2005 18:44

no tak :D z tym TOW to tylko taki przyklad !!
przyszedl mi jeszcze do glowy model medyczny (roznica taka ze tyl moglby nie byc sciety)
Obrazek

Winters

Kapral

Kapral

PostWt 15 lut, 2005 18:55

Możnaby też zrobić wersję szturmową: Hummer Pickup z minigunem na przyczepie i lekko opancerzonym przodem (podobne auta mieli rebelianci somalijscy w Delta Force: Black Hawk Down). Co wy na to?
"Papież? A ile on ma dywizji?" - J. Stalin

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 15 lut, 2005 19:48

Winters napisał(a):Możnaby też zrobić wersję szturmową: Hummer Pickup z minigunem na przyczepie i lekko opancerzonym przodem (podobne auta mieli rebelianci somalijscy w Delta Force: Black Hawk Down). Co wy na to?

eeee tam, nie lepiej wersje z ciagnionym na przyczepce SCUD'em ? w koncu w polskiej armii to standard ;-)

sjojok

Major

Major

PostWt 15 lut, 2005 19:48

a ja myślałem że to będzie wersja z kamuflażem pustynnym
Obrazek

MaRcin

Major

Major

PostWt 15 lut, 2005 22:51

sjojok nie myśl tylko czytaj :P
Good Times Gone

Eversmann

Chorąży

Chorąży

PostŚr 16 lut, 2005 01:33

Winters napisał(a):Możnaby też zrobić wersję szturmową: Hummer Pickup z minigunem na przyczepie i lekko opancerzonym przodem (podobne auta mieli rebelianci somalijscy w Delta Force: Black Hawk Down). Co wy na to?

Rebelianci Somalisjcy maja HMMV z "Minigunem" na przyczepie ? e...w jakiej to Somali ? gdzie jest ta Somalia? bo chyba nie mowisz o Somali ktora jest państwem w północno-wschodniej części Afryki (ze stoilca w Mogadiszu) :| z tego co wiem to jest Toyota Hilux i jest nawet addon tej Toyoty do OFP ,z karabinem DShK 12.7 mm

Obrazek

Link - http://www.ofp.bmj.pl/pojazdy/hiluxmgv2.1.zip

Arika dawalem posta o Trynce w militariach albo Offtopicu ,looknij tam ,masz troche zdjec jak to powinno wygladac.
Medale są fajne, ale lepsze do nich jest posiadanie pod koniec dnia wszystkich części swojego ciała w całości oraz przyjaciół w komplecie.
Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 lut, 2005 19:09

ten hilux to lipa ponad miare
:razz: :aniol:

Arika

Major

Major

PostŚr 16 lut, 2005 23:56

Wersje pustynną to zobaczycie sobie w SKSie. I zaznaczam będą tylko wersje używane przez WP.
a póki co to udało mi się dobrać zestaw balansów i filtrów do uzyskania odpowiedniego koloru. Teraz muszę popracować nad jakością tekstur po w tej chwili wyglądają one nie zabardzo ładnie. ( Co peweni wynika z ciągłej konwersji z pac na tga i znwu na pac i tak w kółko) więc pewnie ustaloną kolejność zaaplikuje do wyciągniętej jeszcze raz wersji i powinno wyglądać znośnie.

http://silentwar.ofpbase.com/addonmaker ... hmmvw2.jpg
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 17 lut, 2005 00:00

desaturate it ;-)
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint