Teraz jest Śr 18 cze, 2025 23:10

Ogame - świetna strategia

Tematy nie pasujące do żadnych powyższych kategorii.
  • Autor
  • Wiadomość

Voytmen

Szeregowy

Szeregowy

Ogame - świetna strategia

PostPn 14 lut, 2005 23:11

Ogame
Jeżeli ktoś lubi strategie, musi tu zajrzeć (jeśli jeszcze tego nie zrobił:))
Fajna strategia całkowicie w przeglądarce i za darmo. Obejrzyjcie i oceńcie.
Jakbyście szukali jakiegoś sojuszu to zapraszam wszystkich do sojuszu Green Earth Tag: POL_AND. Jestem tam członkiem i szukamy ochotników :P

Death

Porucznik

Porucznik

PostWt 15 lut, 2005 00:49

eee troche dużo tego do czytania... :twisted: Możesz streścić o czym jest gra i o co chodzi?? :twisted:

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 15 lut, 2005 01:19

Dla mnie za mało. W sumie nie wyjaśnili na czym polega ta gra. To jakiś klon MOO?

Trace

Chorąży

Chorąży

PostWt 15 lut, 2005 16:50

zaczalem grac... bardzo fajne
"There's one more arrow, one more shot, one more kill, one more sin. "

Voytmen

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 15 lut, 2005 18:08

Oj oj oj. Streścić ?? Prosze bardzo. REjestrujesz się na stronie i zaczynasz z jedną planetą (każdy dostaje na początku planetę tej samej wielkości). Możesz na niej wybudować stocznie, budowle obronne, badawcze, wydobywcze oraz elektrownie. Każdą budowle można rowijać, rozbudowując ją na kolejny poziom, zwiekszająć jednocześnie jej wydobycie(kopalnie) ale i pobór energii. W ogame występują 3 podstawowe surowce metal, kryształy, deuterium a także energia od której zależy wysokość wydobycia (przy braku powiedzmy 5 jednostek energii, produkcja minerałów spada do 98%) Można kolonizować inne planety, ale tylko te które są nie zasiedlone. Nie można zająć czyjejś planety (na pewno macierzystej, reszty nie jestem pewien) W przypadku ataku, uszkadzane są WYłÂˇCZNIE budowle obronne (tarcze, wyrzutnie rakiet itp.). W przypadku powodzenia ataku zwyciezca zgarnia surowce pokonanego. Są pewne ograniczenia w atakowaniu, ale więcej o tym w regulaminie gry. Od planety jaką posiadamy zależy np. efektywność elektrowni (im orbita planety bliższa słońcu tym większa wydajność i odwrotnie) oraz bonusy do wydobycia niektórych surowców np na chłodnej planecie jest bonus do deuterium, ale mniejsza wydajność elektrowni. Można też rozwijać technologie, np, technike energetyczną albo komputerową (też mają kilka poziomów) A jeśli chodzi o dokładne omówienie spraw militarnych to JA do wojen jeszcze nie doszedłem (może to i lepiej :P)ale na oficjalnym forum można zasięgnąć pomocy. Gracze mogą łączyć sie w sojusze. Ciekawostką jest to, iż przed zaatakowaniem jednego sojuszu przez drugi, 12 godzin wcześniej musi być oficjalnie na forum wypowiedziana wojna jednej ze stron przez drugą. A nad wszystkim czuwa admin :D Jeśli chodzi o pozycje to np. pozycja 1:532:8 oznacza 1-uniwersum 532-układ 8-nr planety od słońca (max 15), każda [planeta posiada takie współrzędne.
To jest gra w przeglądarce, jednak mimo to jest bardzo rozbudowana, jeszcze raz zachęcam do gry, i do naszego sojuszu Green Earth (tag=POL_AND)

Wystarczy wyjaśnień Death ?? :grin:

Remcio

Major

Major

PostWt 15 lut, 2005 18:27

ok, chętnie spróbuję tylko wyjaśnij mi jak się zarejestrować. Mam okienko nazwy planety macierzystej. mam tam wpisać co chcę?
Obrazek

Voytmen

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 15 lut, 2005 18:30

Tak, jedyne ograniczenie to chyba tylko ilość znaków i standardowe, zakazane nazwy jak ku*wa, ch*j itp.

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostWt 15 lut, 2005 19:19

Hyh fajne. Jestem tam jako Bergkessel ;]
Obrazek

ttott

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 15 lut, 2005 19:50

Gierka niezła zwłaszcza jeśli chodzi o czas rozgrywki
Projekt TTOTT 39-45 - nowy wymiar misji

sjojok

Major

Major

PostWt 15 lut, 2005 20:29

Podobne do gry Red Dragon w którą szpilałem puki cenega nie zrobiła że zostałą płatna :cry:
Obrazek

Remcio

Major

Major

PostWt 15 lut, 2005 21:04

ja się z deczka pogubiłem i wpisałem się jako
xygvu z planety xygvu :D
Obrazek

Voytmen

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 15 lut, 2005 21:43

Miło że się wszystkim podoba, a o Red Dragonie słyszałem, ale nigdy nie grałem, szkoda. Najbardziej mi się podoba to, że cały czas przybywa surowców. Przez nocke przychodzi kilka tysięcy (zależy od poziomów kopalń)

Jedna ważna rzecz o której zapomniałem. Od wczoraj bodajże wszyscy nowi użytkownicy rejestrowani są na Uniwersum nr 2 (drugi serwer), także przynajmniej ze mną się nie spotkacie (na razie :twisted: ) Konta na pierwszym uniwersum już nie mogą być zakładane.

Oscypek

Major

Major

PostWt 15 lut, 2005 22:04

Od wyglądu wywnioskowuje, że to jakaś kosmiczna gra Pfujjjj
Takich nie lubie.
Wole Frontline Attack i Combat Mission

Eversmann

Chorąży

Chorąży

PostŚr 16 lut, 2005 01:58

"Wlasciciel" Ryan ,nazwa planety "Multirole" ,Universum 1
Medale są fajne, ale lepsze do nich jest posiadanie pod koniec dnia wszystkich części swojego ciała w całości oraz przyjaciół w komplecie.
Obrazek

sjojok

Major

Major

PostŚr 16 lut, 2005 14:03

właściciel Sztorm
planeta Jopland
Obrazek
Następna strona

Powrót do Off-topic