Oj oj oj. Streścić

Prosze bardzo. REjestrujesz się na stronie i zaczynasz z jedną planetą (każdy dostaje na początku planetę tej samej wielkości). Możesz na niej wybudować stocznie, budowle obronne, badawcze, wydobywcze oraz elektrownie. Każdą budowle można rowijać, rozbudowując ją na kolejny poziom, zwiekszająć jednocześnie jej wydobycie(kopalnie) ale i pobór energii. W ogame występują 3 podstawowe surowce metal, kryształy, deuterium a także energia od której zależy wysokość wydobycia (przy braku powiedzmy 5 jednostek energii, produkcja minerałów spada do 98%) Można kolonizować inne planety, ale tylko te które są nie zasiedlone. Nie można zająć czyjejś planety (na pewno macierzystej, reszty nie jestem pewien) W przypadku ataku, uszkadzane są WYłÂˇCZNIE budowle obronne (tarcze, wyrzutnie rakiet itp.). W przypadku powodzenia ataku zwyciezca zgarnia surowce pokonanego. Są pewne ograniczenia w atakowaniu, ale więcej o tym w regulaminie gry. Od planety jaką posiadamy zależy np. efektywność elektrowni (im orbita planety bliższa słońcu tym większa wydajność i odwrotnie) oraz bonusy do wydobycia niektórych surowców np na chłodnej planecie jest bonus do deuterium, ale mniejsza wydajność elektrowni. Można też rozwijać technologie, np, technike energetyczną albo komputerową (też mają kilka poziomów) A jeśli chodzi o dokładne omówienie spraw militarnych to JA do wojen jeszcze nie doszedłem (może to i lepiej

)ale na oficjalnym forum można zasięgnąć pomocy. Gracze mogą łączyć sie w sojusze. Ciekawostką jest to, iż przed zaatakowaniem jednego sojuszu przez drugi, 12 godzin wcześniej musi być oficjalnie na forum wypowiedziana wojna jednej ze stron przez drugą. A nad wszystkim czuwa admin

Jeśli chodzi o pozycje to np. pozycja 1:532:8 oznacza 1-uniwersum 532-układ 8-nr planety od słońca (max 15), każda [planeta posiada takie współrzędne.
To jest gra w przeglądarce, jednak mimo to jest bardzo rozbudowana, jeszcze raz zachęcam do gry, i do naszego sojuszu Green Earth (tag=POL_AND)
Wystarczy wyjaśnień Death