Teraz jest Wt 24 cze, 2025 14:15

Operacja Marchewka - ogólna dyskusja

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

MaRcin

Major

Major

PostŚr 16 lut, 2005 16:47

kamikadze podpisuje się pod postem marynarza ;)
Good Times Gone

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 lut, 2005 16:51

Eversmann napisał(a):moze my nie dorastamy jako userzy tym z flash.pl i dlatego jestesmy traktowani jako plebs i NIE informowani

A może właśnie jesteście traktowani jako na tyle inteligentni by dotrzeć do potrzebnych informacji? Zwłaszcza, że nie jest to szczególnie trudne, a większość jest zarejestrowana na obu forach (jak ktoś siedzi w OFP to chyba nie ma takiej sytuacji, że nie pisze na obu).

Jeszcze jakieś teorie spiskowe Sherlocku? Już tu ktoś pisał o tym, że userzy tego forum nienawidzą userów tamtego (a może odwrotnie? :lol: ).

Eversmann

Chorąży

Chorąży

PostŚr 16 lut, 2005 19:34

nic nie wiem o nienawisci ,mi to forum styka ,nie loguje sie na INNE bo nie widze takiej potrzeby Watsonie ,az do dzis! wielkiego dnia! kiedy to okazalo sie ze uzytkownicy forum ofp.bmj sa traktowani jak wiezniowie w Abu Gharib (czyt. nie informowani o pracach OM).

MaRcin napisał(a):kamikadze podpisuje się pod postem marynarza ;)

a ten dalej swoje :]
Medale są fajne, ale lepsze do nich jest posiadanie pod koniec dnia wszystkich części swojego ciała w całości oraz przyjaciół w komplecie.
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 lut, 2005 19:38

Eversmann napisał(a):nic nie wiem o nienawisci ,mi to forum styka ,nie loguje sie na INNE bo nie widze takiej potrzeby Watsonie

No to masz problem. Skoro z własnej woli nie szukasz informacji i nie odczuwasz takiej potrzeby, to możesz mieć pretensje tylko do siebie. Nie oczerniaj innych tylko dlatego, że nie podają ci wszystkiego "na tacy".

Mnie to forum jakoś nie wystarcza i np. jestem zarejestrowany na innych choćby forum BIS czy forum OFPEC.

BTW. Czy z tych twoich arcyinteligentnych wynurzeń wynika, że LWP mod i SW mod uważają użytkowników flashpoint.pl za plebs? Pomyśl czasem zanim coś napiszesz.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 lut, 2005 20:01

a dlaczego SKS ma wlasne forum zamiast pisac tutaj ? :P
qrde, musialem zarejestrowac sie na tamtym zeby cos o nich sie dowiedziec, czuje sie dyskryminowany !! :D

Wysłany 16 Lut 2005, 19:02:

forum SKS nienawidzi forum OFP.BMJ !! :P

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 lut, 2005 20:13

Ano właśnie. Niby jest wątek o SKS, ale czy coś się w nim dzieje? Trzy razy rozwijała się jakaś dyskusja i szybko umierała. Już 11 dni od ostatniego posta. Jestem pewien, że nienawidzą, pogardzają itd. zwłaszcza ten Majacin - źle mu z oczu patrzy :P

Przezdzieblo

Chorąży

Chorąży

PostŚr 16 lut, 2005 20:40

Wiadomości na temat OM najłatwiej odnaleźć na flashpoint.pl z prostego powodu - tam się OM gnieździ. Gdyby subfora OM były częścią serwisu Spike`a zapewne osoby oddające się lekturze wyłącznie flashpoint.pl niewiele by o tym pół-modzie wiedziały.

Osoby uczestniczące OM zajmują się głównie stroną modelarską i programową modu. Pojawiające się na subforach OM na bieżąco wątki i posty nie mają charakteru informacyjnego, służą członkom modu (nie widzę zatem jakiegokolwiek dowodu, że jeden serwis jest pokrzywdzony w porównaniu z drugim; serwis flashpoint.pl nie jest specjalnie informowany) - jednocześnie osoby zainteresowane obserwacją prac mają szansę nie tylko zobaczyć ich przebieg "od kuchni" lecz także wziąć udział w dyskusji na wydzielonym subforum.
Za PR są odpowiedzialni, wedle ostatniej rozpiski, Lenin i Kuba; zadanie swe realizują prowadząc stronę OM, której adres się już tu pojawił. Innych oficjalnych dróg popularyzacji marchewkowych idei OM na razie nie przewiduje. Wypowiadanie się reszty członków OM w celach informacyjnych zależy wyłącznie od reszty członków OM.

Nieco pokrętna wydaje się mi logika, wedle której twórcy moda mieliby szukać po internecie (choćby tylko polskim) różnego rodzaju forum, gdzie ktoś o nich wspomniał. Za ten wątek członkowie OM mogą być wdzięczni, doceniając okazywane naszej pracy zainteresowanie. Co więcej, mogą tu zaglądać, udzielać odpowiedzi na zadane pytania, wskazywać miejsca, skąd można zasięgnąć więcej informacji. Ale mogą się tu też nie pojawiać, odpowiedzi nie udzielać, miejsc nie wskazywać. Jeżeli osoby postronne nie potrafią skorzystać z jawności prac na ogólnodostępnych subforach OM (w serwisie flashpoint.pl) to, niestety, wobec takiego braku jakiejkolwiek aktywności i/lub dobrej woli członkowie OM są nieomal bezradni.

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 16 lut, 2005 21:05

a moze cos takiego ? :P

"Operacja Marchewka po przeanalizowaniu swojej dotychczasowej polityki w kwestii informowania osob trzecich o postepie prac postanowila:
1. Wszystkimi mozliwymi środkami zdobywać adresy pocztowe polskich graczy OFP.
2. Na zdobyte konta wysyłać wszystkie posty jakie pojawiają sie na sub forach OM. Koniecznie w oddzielnych listach, tak aby zadna mniej czy tez bardziej istotna informacja nie mogla umknac osobom bardziej lub mniej zainteresowanym postepami OM.

Działanie takie bedzie mialo na celu unikniecie oskarzen o dyskryminacje i selektywne rozpowszechnianie informacji."

Przezdzieblo

Chorąży

Chorąży

PostŚr 16 lut, 2005 21:11

Czemu tylko pocztowe? Będziemy słać Marchewkowe SMSy jak tylko pojawi się nowy post lub aktualizacja starego! A na subskrybujących czeka laserowy skan z forum w zdobnej kopercie, wystarczy podać adres domowy...

A propos, w wątku o Rosomaku czeka bazgroł, raczej dla Ciebie niż ZoloQa... o, przepraszam, Clarksona :P:)

Clarkson

Chorąży

Chorąży

PostCz 17 lut, 2005 08:24

zdekonspirowaliscie mnie :/ znow musze sie zamaskowac :twisted: teraz mnie znajda :neutral:
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 17 lut, 2005 08:46

Clarkson napisał(a):zdekonspirowaliscie mnie :/ znow musze sie zamaskowac :twisted: teraz mnie znajda :neutral:

Nawet operacja plastyczna połączona ze zmianą płci nie pomogła :twisted:

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 17 lut, 2005 20:38

Pallad-D oteksturowany przez agenta Smitha

Obrazek

Clarkson

Chorąży

Chorąży

PostCz 17 lut, 2005 20:40

i pomyslec ze to z mojej fotki :)
Obrazek

Oscypek

Major

Major

PostCz 17 lut, 2005 20:41

Jeny...
:shock: :shock: :shock:
Wygląda niezwykle
:shock: :shock: :shock:
Pierwszemoje wrażenie było, że to zdjęcia oryginału

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 17 lut, 2005 20:48

Clarkson napisał(a):i pomyslec ze to z mojej fotki :)

Nom :) Fotki były pierwszorzędne i mam nadzieję, że podobnie będzie z Glauberytem, bo są równie dobre.

Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint