Teraz jest Pn 01 gru, 2025 23:14

Wasza wymarzona kampania

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Rian

Szeregowy

Szeregowy

Wasza wymarzona kampania

PostPt 11 mar, 2005 16:03

{Kuba} Dodany rodzaj tematu

Chciałbym zadać wam pytanie, czy macie jakąś wymarzoną kampanię i ewentualnie co to by miała być za kampania.
Ja czuję po kampanii Tonal niedosyt a, że spodobały mi się afrykańskie klimaty chciałbym zagrać sobie w kampanię odtwarzającą wojnę w Afryce Południowej w latach 80 XX wieku. Temat jest ciekawy.
Obszar walk: Angola lub pogranicze Angoli i Namibii.
Przeciwnicy: biali rasiści z RPA i ich sojusznicy z opozycyjnej organizacji angolańskiej UNITA kontra komunistyczny rząd Angoli wspierany przez Kubańczyków i partyzantów namibijskich z organizacji SWAPO.

Kampania mogłaby być ciekawa pod wieloma względami: obszar walk (ciekawe krajobrazy, sawanny i pustynie, miasta i wioski afrykańskie, może ktoś nawet zrobiłby addony lwów, czy krokodyli ;) ), ciekawi przeciwnicy (np. oryginalne uzbrojenie oddziałów RPA), historyczne starcia... A trzeba dodać, że faktyczne wyniki tych historycznych starć są zbliżone do wyników jakie osiąga przeciętny gracz w OFP (wojska RPA miały straty z regóły liczone na palcach jednej ręki, ich przeciwnicy padali całymi dziesiątkami a nawet setkami ;) ), tak więc podsumowanie kampanii nie raziłoby tak w oczy jak np. podsumowanie kampanii na Nogovie (moje straty własne to 15 zabitych, rosyjskie - 221 itd) :)

Czekam na wasze propozycje

zwojek

Chorąży

Chorąży

PostPt 11 mar, 2005 16:58

Ja chcę kampanię o polskiej policji, dobre radiowozy, dobrzy policjanci, dobra fabuła nothing else ;-)

Iron Man

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 11 mar, 2005 17:00

Ja właśnie także ostatnio myślałem nad kampanią Tonal. Toche brakuje mi takiej. Moją propozycją byłyby by po prostu jakieś ciekawe walki między np. Amerykanami, albo może nawet Ruskami a afrykańskimi murzynami. Mamy wyspy Tonal i Tonal 2 więc obszar działań jest dość spory. Taka moja propozycja. :)
Victory or death! Run!

Volt

Major

Major

PostPt 11 mar, 2005 19:51

ja tam wole kampanie WW2 z super akcją , ale narazie nie wyszła taka :(
Obrazek

Iron Man

Szeregowy

Szeregowy

PostPt 11 mar, 2005 19:53

Z pewnością jak wyjdzie Invasion 44 to będzie taka kampania z super akcją. Tylko kiedy ten mod... :]
Victory or death! Run!

Przemo_212

Major

Major

PostPt 11 mar, 2005 21:37

Moja wymarzona kampania to polska kampania. Oczywiście na poziomie, i w dużych ilościach.
Obrazek

Speirs(Luca)

Kapral

Kapral

PostPt 11 mar, 2005 22:28

Ja chcę kampanię o polskiej policji, dobre radiowozy, dobrzy policjanci, dobra fabuła nothing else

Przeczytaj sobie Tamat "chłopaki jadą na meline" i skątaktuj się ze mną na gg jak cię to zainteresuje... :spoko:
Wichurra Zamiataj !!!!!!

Jon

Generał

Generał

PostPt 11 mar, 2005 23:42

Ja chcę kampanię o polskiej policji, dobre radiowozy, dobrzy policjanci, dobra fabuła nothing else

Jakto nothing else? A co z kogutami ?! Nie ma kogutów, to nie warto grać...

Ja chciałbym kampanię BHD, z 60 misjami, custom muzyką i skryptami, i to wszystko w 30 mb :) :rotfl: :rotfl: :rotfl: [Tak, tak Ingramek - pachnie ściemą, co?] no i... w sumie klimatyczną kampanią o ww2 też bym nie pogardził...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

zwojek

Chorąży

Chorąży

PostSo 12 mar, 2005 10:51

@ Jonez - napisałem dobre radiowozy. Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem :lol: - dobre pod każdym względem.

pops

Spammer

Spammer

PostSo 12 mar, 2005 11:13

zwojek napisał(a):@ Jonez - napisałem dobre radiowozy. Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem :lol: - dobre pod każdym względem.

To sobie takie zrob :D Ja bym chcial kampanie w iraku. Np. Jestes w CIA albo innej takie organizacji i eskortujesz vip'ow i tak dalej. Oprocz tego jakas kampanie w klimacie SWAT4. To tyle ode mnie :)
Obrazek

Rian

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 12 mar, 2005 12:21

Ja ostatnio ściągnąłem fajną wyspę z miastem Moquadishu (BHDR czy jakoś tak się nazywa). Jest bardzo dobra do zrobienia kampanii odtwarzającej "Helikopter w ogniu" - nawet station piłkarski mają :)

Poza tym, myślę sobie, że fajnie byłoby, gdyby ktoś stworzył kampanię odtwarzającą amerykańską inwazję na Grenadę z 1983 roku. Wyspa ma 344 km/2 więc chyba dało by się ją odtworzyć w OFP w "skali 1:1".

Iron Man

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 12 mar, 2005 12:28

W sumie moją wymarzoną kampanią byłaby taka, w której uczestniczyłoby wiele jednostek, tzn. Amerykaniie, Rosjanie, Partyzanci, jacyć rebelianci, Wosjko Polskie itd. Tylko że pewnie byłoby dużo zamieszania przy takim zestawieniu.
Akcja mogłaby się rozgrywać na jakiejś bardzo dużej wyspie o różnych krajobrazach, klimatach itp.( stworzona przez map makerów, bo wyspy BIS'u są za małe). I to chyba tyle. :twisted:
Victory or death! Run!

Jon

Generał

Generał

PostSo 12 mar, 2005 15:54

@ Jonez - napisałem dobre radiowozy. Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem - dobre pod każdym względem.

:rotfl2: Oczywiście radiowóz nie może być dobry, jeśli nie ma działającego koguta :rotfl2: Taaaak, taaaak, mów do mnie więcej :rotfl2:

Oprocz tego jakas kampanie w klimacie SWAT4

Pops, bracie! :grin: Trafiłeś w samo sedno - coś takiego również i mi się marzy - jednak a) budynki b) walka w pomieszczeniach kuleje :( więc... nie za szybko :???:

PS: Pops, zamierzasz zrobić w końcu update swoich Swat'owych jednostek?
PS2: Rian, chodzi Ci o wyspę BHD Leave No One? Słaba jest :???:
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Rian

Szeregowy

Szeregowy

PostSo 12 mar, 2005 18:07

Jonez - Leave no one jest słaba dlatego, że przeznaczone jest w zasadzie tylko dla 1 celu: odtwarzania misji z "Helikoptera...". Dlatego nie ma co myśleć o jakiejś szerszej kampanii - tutaj wszystko w zasadzie MUSI dziać się tylko w 1 mieście - w Moquadishu. Ale akurat to miasto jak dla mnie jest zrobione świetnie - to samo miasto z wyspy "Moquadishu" nie wytrzymuje przy nim porównania. Dlatego też napisałem, że owa wyspa świetnie się nadaje do zrobienia kampanii nawiązującej do tego filmu. I do niczego więcej :)

Iron - myślę, że kampania na Grenadzie z 1983 roku byłaby bardzo dobra. Wyspa mogłaby być bardzo duża. W "oryginale" ma 344 km/2 - czyli musiałaby być zrobiona na planszy 25x25 km. A przeciwnicy?? Z jednej strony USMarines, Navy Seals, Rangersi, a z drugiej Ludowa Armia Grenady, lokalna milicja i Kubańczycy.
Inna ciekawą na dużych obszarach rozgrywaną kampanią - mogłaby być ta o której wspominałem na samym początku tego tematu - wojna w Afryce połudnowej z lat 80.

Paulek

Kapral

Kapral

PostSo 12 mar, 2005 19:56

A ja chciałbym, żeby Viktor Troska powrócił.
Zakończenie w Resistance'ie było bardzo "nieładne" :beksa: i mam nadzieję, że Viktor w ostatnim momencie znalazł szczelinę w górze, która prowadziła na drugą stronę i tam znalazł opuszczonego BMP, którym udał się na Everon/Malden :aniol:
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint