Teraz jest Wt 24 cze, 2025 01:05

Model "jakiś tam.p3d" not loaded. Continue?

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

NOKTRUM

Cywil

Cywil

Model "jakiś tam.p3d" not loaded. Continue?

PostN 13 mar, 2005 22:06

Pracując w WrpEdit napotkałem na fajny problem...o mało nie pochlastałem sobie przez to nadgarstków. Sciągnełem ze tej stronki fajne wyspy, a z nimi pac obiektów(lasy itd.) Próbując wykorzystać te obiekty na mojej wyspie, uzywając WrpEdit napotykałem taki właśnie komunkat przy próbie załadowania ich na wyspę - "Model"coś tam.p3d" not loaded. Continue?" Nerwicy idzie dostac no... Nie wszystkie pliki tak traktuje, np wierzowce i biurowce ładuje normalnie. Czy ktoś spotkał się już z tym bubelkiem i wie jak temu zaradzić?
Kocham E.T. ... zabijcie mnie!!!

Volt

Major

Major

PostN 13 mar, 2005 22:28

1.Witamy na forum
2.Możesz podać plik jaki chcesz załadować i jaki błąd wysktępuje??
bo może to ,co chcesz załadować wymaga innego addonu
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostN 13 mar, 2005 22:39

Tak na wstępie , zasugeruję WRPtool, wrpedit jest do niczego przy nim ;) Potem pytaj, o co chcesz :twisted:
Obrazek

NOKTRUM

Cywil

Cywil

PostPn 14 mar, 2005 20:26

:) WrpEdit to wspaniała maszyna, ale trza ją troche zubgrejdować i bedzi ecacy, a WrpToll chodzi tylko pod XP więc go nie lubię:)
Volt, ten plik to wsumie lasy i roślinki z wyspy seb_ilo2_final. Wątpie aby wymagały innych addonów, ale jak pisałem, to już pare razy wyskakiwało coś takiego ptrzy niektórych addonach(np AGS_Industrial_Pack_v.3.0, choć biurowce z drugiego paca AGS ładuje bezproblemowo!)

Ps. dzięki za powitanko

Jon

Generał

Generał

PostPn 14 mar, 2005 20:35

Stary... AI ma często problemy na wyspach z obiektami z Ilo Ilo 2 i na samej Ilo Ilo... nie radzę korzystać z obiektów tej wyspy [zwłaszcza, że idealne one nie są]
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

NOKTRUM

Cywil

Cywil

PostPn 14 mar, 2005 21:31

Strasznie podoba mi sie las liściasty z tej wyspy, jest bardzo realistyczny i jak by go pomiesać z lasem z Everonu to efekt bedzie miodzio. Swoją drogą, dosłownie przed chwileczką ściągnełem New Ocean Island i w WrpEdit wszystko śmiga przepięknie... niewiem, moze WrpTool faktycznie jest lepszy, a tak poza tym to może ktoś wie skąd indziej moge wykombinować działający las liściasty przypominający ten z seb_ilo2_final?

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 14 mar, 2005 22:16

Wrptool chodzi tylko pod XP?? To dlaczego robię na kompie mojego kuzyna mapy spod Win98 ?? Nie ma to jak mozliwość obracania z shiftem obiektów w wrptoolu, nie ma to jak lzapełnianie obszarów danymi obiektami... taaak wrpedit to wspaniałe narzędzie :twisted:
Obrazek

Ravq

Porucznik

Porucznik

PostPn 14 mar, 2005 22:45

NOKTRUM napisał(a)::) WrpEdit to wspaniała maszyna, ale trza ją troche zubgrejdować i bedzi ecacy, a WrpToll chodzi tylko pod XP więc go nie lubię:)
Volt, ten plik to wsumie lasy i roślinki z wyspy seb_ilo2_final. Wątpie aby wymagały innych addonów, ale jak pisałem, to już pare razy wyskakiwało coś takiego ptrzy niektórych addonach(np AGS_Industrial_Pack_v.3.0, choć biurowce z drugiego paca AGS ładuje bezproblemowo!)

Ps. dzięki za powitanko

O jeju az zadrazłem jak sobie przypomniałem to robienie 2h drogi skladajacej sie z 12 elementów która w grze była krzywa... teraz w 20 potrafię cala wyspe odbrozyc :) WrpTool Rulez
Obrazek

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 14 mar, 2005 23:28

O dokładnie :twisted: Noktrum, trudno chwalic jedno, nie znając drugiego :]
Obrazek

ag_smith

Chorąży

Chorąży

PostWt 15 mar, 2005 02:06

A najbardziej będziesz sobie pluł w brodę, gdy wspaniały WRPEdit popełni błąd przy zapisie mapy (a zdarza się to dosyć często) i pare godzin pieczołowitego układania 100 m płotu pójdzie się p******. Takie zabytki jak WRPEdit, mimo znaczenia historycznego, powinny zostać zabanowane z dysków komputerów.
To co w WRPEdit zabierało całe tygodnie, w WRPTool albo Visitorze można w 1 dzien zrobić.

AGS Industrial Pack - jak będę miał chwilę, to poprawię pare błędów (w tym również ten wspomniany) i wydam poprawioną wersję 3.01.

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Model "jakiś tam.p3d" not loaded. Continue?

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostN 08 wrz, 2024 18:22

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт

xersius

Pułkownik

Pułkownik

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 06 gru, 2024 14:48

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.rugangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.ru
geartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.rugeophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ruhalfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ru
hangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ruhartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.rujobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.ru
journallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.rukerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ruknowledgestate.ru
kondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.rulaissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.ru
languagelaboratory.rulargeheart.rulasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.rumailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.ru
nameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.runavelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ruonesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.ru
papercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ruquasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.rurecessioncone.rurecordedassignment.ru
rectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ruscarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.ru
stungun.rutacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkasultramaficrock.ruultraviolettesting.ru

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 05 mar, 2025 19:13

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint