Teraz jest Wt 24 cze, 2025 07:46

"RAINBOW Studio" - REAKTYWACJA

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Jon

Generał

Generał

PostWt 22 lut, 2005 17:49

Prowadzenie kamery niezłe, reszta do d**y. Dlaczego tak uważam?

a) Filmik jest za ciemny.
b) Zero treści, Nuda.
c) Tylko skończony idiota zrzucałby swoich spadochroniarzy w środku miasta opanowanego przez przeciwnika, w dodatku hamerykanie nie mieli jak wiedziec o braku jednostek pancernych\broni ppanc\plot na terenie okupowanego przez wroga miasta, wiec takiego ataku by NIE wykonali - jest to nierealne
e) Wiesz co znaczy tytuł twojego filmiku? Tak? To wyjaśnij mi, dlaczego akurat "¦więty Sniper", a nie "Alicja w krainie barów"? Bo ja żadnej aureoli nie widżę. Tytuł nadany, bo fajny? Bezsensu.
f) No i najważniejsze... po co to nagrałeś? żeby pokazać, jak kiepski z ciebie sniper? [Musisz mieć bullettime'a by sobie we wroga trafić?]

Mam nadzieję, że moje uwagi się nie przydadzą i weźmiesz je do siebie :)
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

JaFranek

Major

Major

PostWt 22 lut, 2005 17:59

Jonez czy ty czasem nie za BARDZO skrytykowałeś jego filmik ? Nie każdy jest od razu Alfą i Omegą .

Co do filmu to trudno mi powiedzieć bo mało co widziałem ( Za ciemny jak na mój wysłużony monitor )
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Przemo_212

Major

Major

PostWt 22 lut, 2005 18:09

Jonez ten bullettime jest wg. mnie dodatkowym efektem ;) ale mimo to masz trochę racji-snajper kiepsko strzela, powinien celować w głowę, a nie w nogi :]
Obrazek

OFman

Chorąży

Chorąży

PostWt 22 lut, 2005 18:32

Moje zdanie:

Rainbow nie jest jakimś zawodowym reżyserem więc nie rozumiem czemu tak ostro go krytykujesz Jonez? Wydał do tej pory kilka filmików a według mnie ten był najlepszy ze wszystkich poprzednich. Wniosek z tego taki, że chłopak się uczy i robi niezłe postępy z każdym kolejnym filmem. Też sądzę, że BT jest dodatkowym efektem który na pewno nie jest zbędny. Fajnie zrobiony wstęp i efekt lecącej kuli (a jak to inaczej nazwać?) A to że snajper miał małe problemy z celnością to znowu nie taki wielki minus podobnie jak strategia ataku.

PS. czekam na kolejną produkcję :spoko:

Rainbow

PostWt 22 lut, 2005 18:38

Zauważyłem, że w wypowiedziach często pojawia się zdanie odnośnie celowania. Już wytłumaczę. Tak czy tak niezależnie od tego jak kto celuje przy 10fps nienajlepiej mi szło, a że nagrywanie filmiku zżera więcej niż połowę pamięci komputera tym samym ofp najlepiej nie działał. Myślę, że to zrozumiecie i wybaczycie :)

Jon

Generał

Generał

PostWt 22 lut, 2005 18:43

Chłopaki, spokojnie :] Ten text [zwłaszcza dopisek na końcu] był prowokacją - filmik nie jest taki zły, chociaż... ma kilka błędów, które wytknęłem. Co do tego, że to najlepszy z filmików Rainbowa - zgadzam się. I to w sumie tyle odemnie. Howgh
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 23 lut, 2005 12:05

Posprzątano - proszę nie spamować ;-) Temat zamykam, odblokuje kiedy Rainbow wróci.

Oscypek

Major

Major

PostCz 31 mar, 2005 17:13

Rainbow wydał kolejny filmik - za jego prośbą umieszczam link
kierow3a
Film nosi tytuł kierow3a i uważam, że jest warty oglądnięcia...to tyle
Pochwały i zażalenia kierować na GG do Rainbowa ;)

Przemo_212

Major

Major

PostCz 31 mar, 2005 17:25

Mam taki pomysł, że można by umieścić filmy Rejnboła na stronce OFPC. W dziale filmy of kurs.
Obrazek

Zabix

Major

Major

PostCz 31 mar, 2005 18:35

Przemo_212 napisał(a):Mam taki pomysł, że można by umieścić filmy Rejnboła na stronce OFPC. W dziale filmy of kurs.

Głupi pomysł

Co to za tytuł? Kierow3a? Ja to przeczytałem jako "kierowtrzya" :lol: Pozatym film wogule mnie nie ruszył...

Marker

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 31 mar, 2005 18:43

bo jego filmy wogule nie ruszają... nie to że coś tam do niego mam (na mam ale to teraz nie ważne) ale jak dla mnie to są kiepskie... wiem że zaraz wyskoczycie "sam zrób a nie krytykujesz"... ja filmów nie umiem robić, ale zato poddaje pod waszą opinie moje screeny :)
Jak coś to jestem na nie... jak zrobi pożądny filmik to nie będe miał nic przeciwko... będe nawet za :D
Obrazek

"Jako arabski gej-satanista zmarzniete uszy wolę sobie ogrzewać przy płonacym kościele "

JaFranek

Major

Major

PostCz 31 mar, 2005 18:44

Co to za tytuł? Kierow3a? Ja to przeczytałem jako "kierowtrzya" Laughing Pozatym film wogule mnie nie ruszył...

Tytuł "kiero3a" miał nawiązywać (tak przynajmniej mi się wydaje) do tytułu "Driv3r", Co nie zabardzo wyszło autorowi.

Osobiście nazwałbym ten filmik po prostu Driv3r.
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Death

Porucznik

Porucznik

PostCz 31 mar, 2005 19:09

Fajnie że link do filmu działa....bynajmniej mi

będe nawet za

A ja "Jestem za, a nawet przeciw".

Przemo_212

Major

Major

PostCz 31 mar, 2005 20:55

Marker ty lepiej sam zrób a nie krytykujesz :rotfl2: (musiałem to powiedzieć =] )
Obrazek

OFman

Chorąży

Chorąży

PostPt 01 kwi, 2005 23:48

A tym czasem Rainbow wydał kolejny trailer jego filmu Kierow3a - http://www.dami.pl/~booli/kierow3aa.wmv
Wedłóg mnie jeszcze leprzy od poprzedniego no ale co wy o tym sądzicie?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint