Teraz jest Pn 23 cze, 2025 14:33

Pytanie dotyczące połączenia w grupę

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Monty

Porucznik

Porucznik

Pytanie dotyczące połączenia w grupę

PostWt 28 gru, 2004 23:27

Mam taki problem: 3 Hummery zostają zaatakowane przez wroga. W każdym jest po 5 ludzi. Gracz jest w jednym z nich, jest strzelcem, nie jest dowódcą. Gdy patrol zostaje zaatakowany, wielu ginie. Zostaje ja (gracz) i 3 innych żołnierzy, którzy nie byli wcześniej w mojej grupie (byli w innym Hummerze). Hummery zostają zniszczone, w tym mój i czwórka pozostałych z mojego H. Gdy wróg zostaje zneutralizowany, cel uznany za zaliczony, chciałbym, żeby mój żołnierz i ta trójka, która przeżyła połączyła się w grupę 4 osobową i żeby wyruszyli do następnego punktu trasy. Wiem, że to zagmatwane, ale jeśli wiecie o co mi chodzi, to bardzo bym prosił o pomoc jak to zrobić. Dzięki z góry za pomoc :)
Obrazek
Obrazek

Remcio

Major

Major

PostWt 28 gru, 2004 23:31

[sold1,sold2,sold3] join (gracz)
Gdzie sold1, 2 i 3 to nazwy tych co przeżyli a gracz to nazwa gracza.
:spoko:
Obrazek

Monty

Porucznik

Porucznik

PostWt 28 gru, 2004 23:33

No nie, myślałem, że to jest trudniejsze do zrobienia, jak to mówią, rzeczy prostsze są najtrudniejsze. Dzięki Remcio :spoko:
Obrazek
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 29 gru, 2004 01:08

Pozostaje pytanie czy ta trójka z innego HMMWV rzeczywiście przeżyje :)

Berna

PostŚr 29 gru, 2004 01:12

Aldi not alive i po sprawie

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 29 gru, 2004 01:17

Berna napisał(a):Aldi not alive i po sprawie

Czyżby? To zależy o co chodzi. Jeśli o to by do gracza dołaczyło trzech żołnierzy którzy przeżyją, bez względu na to którzy to będą z całego oddziału znajdującego się w konwoju, to już nie jest to takie proste (ale jest mozliwe).

Trzeba wtedy wykryć kto nadal żyje po walce i tych przyłaczyć do gracza :)

Monty

Porucznik

Porucznik

PostŚr 29 gru, 2004 01:22

Można przy robieniu misji w momencie gdzie nastąpi starcie dać tym co mają zginąć setdammage 1 w wyzwalaczu, a konkretną trójkę żołnierzy zostawić w spokoju i po sprawie. Tak sądzę, chyba, że jest coś jeszcze o czym zapomniałem ;-)
Obrazek
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 29 gru, 2004 01:32

Monty napisał(a):Można przy robieniu misji w momencie gdzie nastąpi starcie dać tym co mają zginąć setdammage 1 w wyzwalaczu, a konkretną trójkę żołnierzy zostawić w spokoju i po sprawie. Tak sądzę, chyba, że jest coś jeszcze o czym zapomniałem ;-)

No cóż jeśli tak ma wyglądać walka :], ale skąd pewność, że ci którzy nie dostali setDammage 1, nie zginą od kul atakujących? :twisted:

Monty

Porucznik

Porucznik

PostŚr 29 gru, 2004 01:39

Najwyżej przeżyje tylko gracz, a reszta zginie i będzie sobie musiał radzić dalej jak w CWC "After Montignac" :twisted:. A tak poważnie jeśli wiesz Aldi jak coś takiego zrobić (a nie wątpie, że wiesz) to byłbym wdzięczny jakbyś napisał jak rozgryźć ten problem :-)
Obrazek
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 29 gru, 2004 01:55

Nie chcę odbierać innym możliwości wykazania się wiedzą na temat edycji, a poza tym to przecież nie jest konieczne - jakieś rozwiązanie już masz dzięki Remcio'wi i własnej inwencji, a może jeszcze Berna ci powie o co mu chodziło z tym not alive i będzie git :spoko:

Lepsze jest wrogiem dobrego, a ja tylko zwracałem uwagę na możliwość zaistnienia sytuacji, która może potencjalnie wywołać bug'a vide gracz mówi "Cała trójka za mną" podczas gdy nie został nikt przy życiu :wink:

Monty

Porucznik

Porucznik

PostPt 20 maja, 2005 21:51

Wiem, że to zbędna archeologia, a topic jest z grudnia ubiegłego roku, ale nie daje mi to spokoju. Uznałem, że nie ma sensu pisać nowego postu, bo po co pytać o to samo w nowym poście. Mianowicie proszę w dalszym ciągu o to co w moim problemie z 28.12.04. Aldi napisałeś, że to nie jest takie proste, ale możliwe, więc byłbym wdzięczny za Twoją pomoc, ale także liczę na inne propozycje rozwiązania tego problemu, które tutaj jeszcze nie padły. Nie pytam Aldiego na PW, GG i nie wysyłam maila dlatego, że nie udziela porad za takim pośrednictwem (opis na dole). Sądzę, że to ważne zagadnienie i być może też kogoś ono nurtuje, dlatego odkopałem ten temat i proszę o wyrozumiałość moderatorów.
Obrazek
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 20 maja, 2005 22:08

:mrgreen: Już nie pamiętam co miałem wtedy na myśli, ale sądzę że wystarczy nazwać wszystkich 14 żołnierzy (3 Hummery * 5 żołnierzy - gracz) i i skorzystać z komendy [s1,s2,s3,s4,s5,s6,s7,s8,s9,s10,s11,s12,s13,s14] join PLAYER - przecież trupów nie przyłączy, a to kto będzie w tej szczęśliwej trójce nie ma znaczenia.

PoP

Chorąży

Chorąży

PostSo 21 maja, 2005 15:19

Albo zamiast nazywac wszystkich to dac nad nimi wyzwalaczy aktywowany przez west, w inicie wyzwalacza zapodac

Kod: Zaznacz cały
wojacy = thislist

i przylaczyc ich za pomoca

Kod: Zaznacz cały
 {[_x] join player} foreach wojacy

*nie testowane

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Pytanie dotyczące połączenia w grupę

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: Pytanie dotyczące połączenia w grupę

PostN 08 wrz, 2024 14:39

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint