Teraz jest Wt 24 cze, 2025 22:34

Operation Black Mamba RELEASE. Pytania i odpowiedzi.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint

Jak Ci sie podoba misja ?

Ankieta wygasła Wt 06 cze, 2006 01:21

pierwszorzedna - brak slów
6
26%
super
6
26%
dobra
2
9%
moze byc
4
17%
nie podobala mi sie
5
22%

Liczba głosów : 23

• Autor
  • Wiadomość

Chaos

Kapral

Kapral

PostWt 07 cze, 2005 23:57

Te bledy wyskakuja Ci bo prawdopodbnie nie masz jakichs addonów. Wlasnie z tej informacji "ble ble ble" dowiesz sie czego. Menu graficznego nie chcialem uzyc, poniewaz bylo by to jeszcze gorsze rozwiazanie i wszystko trwalo by jeszcze o wiele dluzej. Jesli wyswietlisz takie menu utrudnia to walke. RPG nie jest akurat bronia, która uzywa sie zbyt czesto wiec nie widze problemu. Samych pozycji menu nie moglem tez przesunac nizej bo nie da sie tego ustalic - z tego co wiem. Misja dzieje sie z rana poniewaz wiekszosc takich operacji zaczyna sie w nocy lub co najmniej przy zlym swietle. Naturalnie dodaje to atmosfery no i w koncu za jakies 30 minut i tak sie dosc dobrze rozjasnia. W ten sposób masz zmiane klimatu co tez duzo daje. Mysle, ze gdybym to zmienil odezwalo by sie co najmniej 10 osób, które wolaly by akcje o wschodzie lub zachodzie slonca.

Mam nadzieje, ze bedziesz mial okazje zagrac tez na szybszym sprzecie.

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 10 cze, 2005 01:16

Fajny pomysl z radiem w obozie wroga. Raz zagralem, chyba zniszczylem laptopa, bo go nie ma, ale musze odpuscic. Poczekam na po wakacjach i gdy bede mial lepszy procek wroce do tej misji. Na razie to dla mnie tylko powod do irytacji :(

P.S. Jka sprawic / gdzie znajde info o wylaczeniu radia w grupie. Bardzo by mi sie do koopow przydalo.

Chaos

Kapral

Kapral

PostPt 10 cze, 2005 03:35

Hehe, niekoniecznie zniszczyles. Co sie stalo jak wlaczyles radio ? Jest pare mozliwosci, ale jesli zobaczyles outro dla przegranych, to napewno zniszczyles.

Prosze sprecyzuj ostatnie pytanie, czy chodzi Ci z kad dostaniesz ten skrypt ?

Przypominam wszystkim, ze wiele pytan jest wyjasnionych w pliku F.a.Q. Zarówno natury technicznej, jesli chodzi o problemy w misji lub sprawy dotyczace praw autorskich skryptów uzytych w misji
:spoko:

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 10 cze, 2005 09:57

Sprawdzilem, "all others scripts by Chaos". Chodzi mi o skrypt z wlaczeniem / wylaczeniem radiem w grupie. Dla mnie najwazneijsze, ze klikajac lewym myszy na przeciwniku, nie reportuje sie go. To super sprawa, bo w koopach czesto w ten sposob wykrya sie przeciwnika jeszcze niewidocznego. A tak pozostaje TS i trzeba naprawde cos wykryc, aby wiedziec ze jest i gdzie jest.

Nie mialem outra, wiec nie znalazlem laptopa? Przelecialem wszystkie baraki i namioty po kilka razy, zaden laptop ani akcja WEZ LAPTOPA nie rzucila mi sie w oczy. Po zmianie maszyny sprobuje ponownie. Pozdrawiam i też uważam, że ludzie robiący takie duże misje zasługują na wielkie uznanie.

Uzywajac radia uslyszalem monolog w autochtońskim i angielskim jezyku, a po chwili zwiewałem z oddziałem spod ostrzału artyleryjskiego (chyba moździerze).
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Chaos

Kapral

Kapral

PostPt 10 cze, 2005 14:28

Do skryptu radia grupowego naleza nastepujace pliki:

GRP_Funk_1.sqs
GRP_Funk_aus.sqs
GRP_Funk_ein.sqs
GRP_Funkmenue.sqs
oraz pare linijek tekstu w stringtable.csv

Odpalasz w Init.sqs plik "GRP_Funk_1.sqs" i wtedy skrypty zaczynaja dzialac.

Co do laptopa - uzywales granatów w obozie ? Eksplozja granatu niestety moze "wykatapultowac" Laptopa do Honolulu (wiesz typowa fizyka w OFP). Dlatego w briefingu jest wyraznie zabronione uzywac granatów w bezposrednim sasiedztwie obozu. Jesli artyleria spadla na obóz to prawdopodobnie tak samo ona byla winna, jesli obóz jednak by wybuchl (z powodu zmagazynowanych skrzynek z materialami wybuchowymi) to bylo by outro dla przegranych. Jest jeszcze jedna mozliwosc. Jezeli potrzebowales zbyt duzo czasu, to "ktos" zgarnal Laptopa i próbowal zbiec z obozu lub to nawet zrobil. Przeszukaj zwloki, ale w sumie teksty na ekranie powinny Ci dac wystarczajaca ilosc wskazówek abys wiedzial co zrobic.
:twisted:

Grey

Chorąży

Chorąży

PostPt 10 cze, 2005 15:28

Thx! To sie dopiero nazywa support :P
A tak naprawde chodzilo mi tylko o
Kod: Zaznacz cały
EnableRadio false

MaRcin

Major

Major

PostPt 10 cze, 2005 15:37

to ja się przykleję do tekstu w intrze... "od natychmiast" nie brzmi zbyt dobrze...

później postaram sie napisać coś o samej misji.. jak mnie znowu nie zabiją :|
Good Times Gone

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 10 cze, 2005 16:36

A ja mam inne zastrzezenie. Wlacza mi sie intro wzorowo idzie wszystko spoko a po intrze czarny ekran i nic wiecej (mam wszystkie wymagane addony).No wiec sie pytam "Ale o co chodzi??" :neutral:

reyhard

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 10 cze, 2005 17:03

Q: At the beginning there’s a line called “Chaos Studios presents” and then
the screen freezes?
A: Unfortunately it’s true that the mission needs very long to load. That is
caused on the one
hand by the mission itself and on the other hand by the island and the used
addons. After 3-4 minutes
the mission should be loaded. Later savegames don’t need this long to load.

Chyba o to chodzi...
Po prostu przyjmij do wiadomości, że nadciąga rewolucja proletariacka, lada dzień Chavez z Castro i Bin Ladenem nadjadą na białym traktorze i uwolnią ciemiężony lud polski spod władzy międzynarodowego kapitału.

MaRcin

Major

Major

PostPt 10 cze, 2005 18:26

bardzo udana misja. Z pewnością plusem jest losowe występowanie notebooka - nigdy nie wiesz gdzie jest...

Tylko czemu śmigłowce nie przylatują?...
Good Times Gone

Chaos

Kapral

Kapral

PostPt 10 cze, 2005 21:25

Dziekuje Wam bardzo za opinie.

@ Goose
Nie mam pojecia co u Ciebie sie dzieje. Sprawdz F.a.Q. Jesli nie pomoze to spróbuj nie naciskac na nic po intrze. W koncu musi sie cos pojawic. Misja byla naprawde ponad 60x przetestowana i tego bledu nikt nie odkryl.

@ MaRcin
Masz juz ministra ? Czy wezwales smiglowce przez radio ? Czy jestes juz na plazy ? Bez tych odpowiedzi niestety nie moge Ci pomóc.

Jesli znacie angielski zapraszam takze na forum BIS

Jezeli znacie niemiecki to takze naforum OFPMDB

;-)

MaRcin

Major

Major

PostPt 10 cze, 2005 22:07

znalazłem notebook, a po ministrze ani śladu. Pojawiło się żebym wyracał na plażę i tam też wezwałem śmigłowce które miały przylecieć. Ale zamaist nich z buszu atakują rebelianci w sile co najmneij 4 drużyn, a ja cienko z nabojami już stoję :|

Mam jeszzce ministra szukać? Jeśli nie uciekł razem z całym rządem, to szkoda nawet naboi na taką ofiarę ;)
Good Times Gone

Chaos

Kapral

Kapral

PostSo 11 cze, 2005 00:08

Jak to nie ma ministra ? Musi byc. Jest, jest - na pewno. Czytaj dialogi. Do tej pory kazdy znalazl go bez problemu. Mala wskazówka, Okaba wystepuje takze w intro. Minister nie rusza sie nigdzie sam. Pewnie go po prostu wykonczyles podczas "ratowania". Naturalnie nie stoi sam w dzungli tylko jest dobrze pilnowany. Napewno sie domyslasz gdzie. Nie chce pisac tutaj zbyt dokladnie zeby nie robic spojlerów dla potencjalnych graczy misji.

Wiesz, on nie moze uciec bo mu sznurowadla zwiazali...

:twisted:

Grey

Chorąży

Chorąży

PostSo 11 cze, 2005 09:46

Ej, nawet sie nie zorientowałem, że Twoja misja oparta jest na Hot Shots 2 ;) A minister ma face'a Jasia Fasoli??
Obrazek CFOG / ACOG team | Platoon.pl | ShackTac | 6th sense | eks Team Tactical | eks RAAB

Jon

Generał

Generał

PostSo 11 cze, 2005 11:12

MaRcin, ministra nie będzie w pierwszym obozie. Za to można tam znaleźć informacje, gdzie się znajduje...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint