Teraz jest Wt 24 cze, 2025 21:24

Operation Black Mamba RELEASE. Pytania i odpowiedzi.

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint

Jak Ci sie podoba misja ?

Ankieta wygasła Wt 06 cze, 2006 01:21

pierwszorzedna - brak slów
6
26%
super
6
26%
dobra
2
9%
moze byc
4
17%
nie podobala mi sie
5
22%

Liczba głosów : 23

• Autor
  • Wiadomość

MaRcin

Major

Major

PostSo 11 cze, 2005 13:22

ale martwi nie chcą gadać...

i ciągle jakaś banda rebeliantów mnie gania :|
Good Times Gone

Jon

Generał

Generał

PostSo 11 cze, 2005 14:18

Bo w chwilę po odzyskaniu Notebooka w stronę obozu zaczynają kierować się ~4 grupy rebeliantów... A co do "Martwi nie chcą gadać" - w 1 obozie znaleźć można notes w którym jest opisane co się stało z ministrem - więcej nie powiem, bo nie chcę psuć zabawy...
http://www.pajacyk.pl

“Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realize that it bears a very close resemblance to the first.”
~ Ronald Reagan

MaRcin

Major

Major

PostSo 11 cze, 2005 15:11

ale jets jakaś wredna grupa przy brdm i nie mogę ich wszystkich przejechać... a potem zaczyna sie ostrzał z granatników uruchamiany przez wrednego missionmakera :P
Good Times Gone

Chaos

Kapral

Kapral

UWAGA - SPOJLER !!!

PostSo 11 cze, 2005 15:35

Jonez napisał(a):Bo w chwilę po odzyskaniu Notebooka w stronę obozu zaczynają kierować się ~4 grupy rebeliantów... A co do "Martwi nie chcą gadać" - w 1 obozie znaleźć można notes w którym jest opisane co się stało z ministrem - więcej nie powiem, bo nie chcę psuć zabawy...

Nie polega to tak bardzo na odzysku laptopa jak na tym jak dobrze "zablokowales" (zobacz punkt 3 w readme) obóz. W obozie znajduje sie goniec, który opusci obóz jesli nie bedziesz skuteczny. I dopiero wtedy masz "odwiedziny". Sklad "gosci" jest wybierany losowo.

MaRcin napisał(a):ale jets jakaś wredna grupa przy brdm i nie mogę ich wszystkich przejechać... a potem zaczyna sie ostrzał z granatników uruchamiany przez wrednego missionmakera :P

"Unikac walki Ty sie staraj mlody parawanie..." - wyjasnia to wszystko ? A co do artylerii - jestes jeszcze w obozie pierwszym ? Artylerie wzywa (takze losowo bo moze byc i pare grup rebeliantów) ten "wredny glos" w radiu. To jedna z moich "wrednych niespodzianek" dla Was. :spoko:

Tak samo teren dzialan jest ograniczony, jesli opuscisz go dostajesz informacje tekstowa (Twoje wlasne slowa) typu: "chyba jestesmy za daleko...", jesli nie zawrócisz to najpierw spotkasz paru dresów tonalskich albo pareset metrów dalej namierza cie moski.

Mam nadzieje, ze wyjasnilem choc troche.

MaRcin

Major

Major

PostPn 13 cze, 2005 16:34

Dobra obóz zdobyty i jest problem :mrgreen:

Gdy docieram do drugiego (zgodnie z notatkami) gra zawiesza się :| Czyżby było to związane z błedem, który wyskakuje na początku misji

no entry
config.bin/CfgVehicles.KEGres_Misc090

------------
przypomniałem sobie - literówka w opcji przeczytania notatek (jest preczytaj)

¦ciągnąłem inny editor upgrade i teraz nie ma już tego błedu, ale jak się wieszał, tak się wiesza :roll:
Good Times Gone

Chaos

Kapral

Kapral

PostPn 13 cze, 2005 17:50

Niestety nie moge Ci powiedziec co sie dzieje. Nigdy jeszcze nikt mi sie nie skarzyl, ze mu sie ofp zawiesza na tym etapie gry. Spróbuj grac z MOD-folderem czyli zalóz sobie folder tylko na addony do misji. Musisz miec edytorupdate ten, który znajduje sie na stronie www.mapfact.com w dziale addons. Takie meldunki nie sa rzadkoscia, ale niekoniecznie pochodza z addonów uzytych w misji lub od samej misji. Wystarczy,ze niektóre addony sa zle zakodowane lub klóca sie z innymi i juz Ci sie melduja bledy. Nieraz juz mi wyskakiwal blad "88.pbo" pomimo, ze nie uzyto w danej misji dziala 88mm. Ale addon byl w folderze - to wystarczylo.

Chaos

Kapral

Kapral

PostPt 17 cze, 2005 11:49

TRATATATAAAAAA !!!

Obrazek

:spoko:

Chaos

Kapral

Kapral

PostWt 19 lip, 2005 23:52

Dla wszystkich zainteresowanych !

Jezeli mieliscie podczas misji nagle ctd-sy ("crash to desktop" czyli "zawias i powrót na pulpit") to jest to byc moze rozwiazanie. Prawdopodobnie nie czytaliscie pliku readme wystarczajaco dokladnie. Nalezy uzyc dokladnie tego samego EditorUpdate 102 jaki jest w readme (istnieja 3 rózne (!) o tej samej nazwie). Znajduje sie on na strone www.Mapfact.net.

Obrazek

W miedzyczasie zuploadowalem (ta sama lokacja) archiwum z poprawionymi plikami. Zawieraja one teraz takze polskie opisy.

@ OFP Center PL Team
Zaproponowalem Wam przejecie misji (hostowanie ale tylko tam gdzie teraz) do Waszej rubryki misje - niestety najwyrazniej Wam nie zalezy. Bardzo przykre to, ze na moja propozycje przeczytalem tylko lakoniczne: "to nie na mojego kompa".
:???:

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 20 lip, 2005 01:13

Chaos napisał(a):@ OFP Center PL Team
Zaproponowalem Wam przejecie misji (hostowanie ale tylko tam gdzie teraz) do Waszej rubryki misje - niestety najwyrazniej Wam nie zalezy. Bardzo przykre to, ze na moja propozycje przeczytalem tylko lakoniczne: "to nie na mojego kompa".
:???:

Słuchaj Chaos - próbowałem, ściągnąlem misje, wszystkie addony etc. Po włączeniu i uruchomieniu intra FPS spadł do 5, ale jakoś tam jeszcze szło obejrzeć. Jednak Intro się nie kończyło. Tzn przechodziło do czarnego ekranu i koniec - jedyną metodą na przywrócenie kompa do działania był restart. Próbowałem wielokrotnie, jednak niestety już na samym intrze widać było że nie pogram w tą misje...
Tak więc prosze nie denerwuj się na nas...
Monty - proszę dopisz się tutaj...

Pozdrawiam

Monty

Porucznik

Porucznik

PostŚr 20 lip, 2005 01:19

Chaos, u mnie było podobnie. ¦ciągnąłem misję, ale jak już pisałem w komentarzach, strasznie laguje u mnie, wprawdzie komputer nie zawiesza się, ani się nie restartuje, ale nie mam przyjemności z grania w Twoją misję, pograłem chwilę i widać, że włożyłeś dużo pracy w tą misję, ale cóż, niestety na mnie nie możesz liczyć w tej chwili. Nie zrozum mnie źle, po prostu, nawet nie udało by mi się przejść tej misji z takim lagiem, to jak "droga przez mękę".
Obrazek
Obrazek

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 20 lip, 2005 09:27

Hm z tego co się orientuje drogi Yacku też jesteś testerem misji. Skoro Twój komp uciągnie Black Mambe to zapraszam do testów. Przyda Ci się, bo bardzo dawno nic w misjach nowego nie zdziałałeś...
Od czasu reaktywacji testów cisza z Twojej strony :) ....rozważysz tą propozycję :?:

Chaos

Kapral

Kapral

PostŚr 20 lip, 2005 13:15

Jak juz opisane w pliku readme oraz F.a.Q. (zalaczonych do misji) posiadam nastepujaca konfiguracje:

Athlon 2500XP
1024 MB RAM (momentalnie ale tylko 512MB bo jeden blok mi sie popsul - misja i tak dobrze chodzi)
ATI Radeon 9600SE z 128MB RAM

Wiem, ze niektórzy próbowali grac na systemach 2.2GHz z 512MB RAM i dobrze im chodzilo.

Nie uwazam zeby byla to konfiguracja "HighEnd". Moze jest to dobry system, ale na pewno nie rakieta. I mimo tego misja nie skacze. Owszem, w pierwszej scence intro sa problemy, ale potem sytuacja sie poprawia.

Przypominam, ze wszystko na temat optymalnych ustawien dotyczacych wyspy Tonal (poniewaz to wina wyspy a nie samej misji) opisane jest w pliku F.a.Q.txt zalaczonym do archiwum misji.

@ Mirage
Warto wiedziec, ze wasi goscie tylko was mecza. Dobre nastawienie ! :spoko: Trzeba bylo od razu odpowiedziec, a nie czekac az Cie "zmecze" - biedactwo.

@ Monty
A próbowales ustawic Twój OFP tak zeby chodzil ? Moze przedstawilbys swoja konfiguracje systemowa ?

@ Yaciek
Nie musisz miec sprzetu HighEnd. Wiem, ze wiekszosc obywateli PL ma kompy ponizej 2GHz, ale najwiekszym problemem sa ustawienia samego OFP. Tutaj (w Niemczech) sprzet miedzy 2 a 3.3GHz jest na porzadku dziennym czyli tak z 60-65% ludzi ma takie kompy. Ale jak juz wspominalem - 2.2GHz tez ciagnie misje.

Komfort grania na nizszych konfiguracjach nie jest mi znany.

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 20 lip, 2005 13:35

Chaos napisał(a):@ Mirage
Warto wiedziec, ze wasi goscie tylko was mecza. Dobre nastawienie ! :spoko: Trzeba bylo od razu odpowiedziec, a nie czekac az Cie "zmecze" - biedactwo.

Być może źle zinterpretowałem Twoje zdanie do mnie, jednak wiedz, że zaraz po ukazaniu się newsa o misji na ofp.info, a było to już ponad miesiąc ściągnąłem Twoją misje i wszystkie potrzebne addony do niej.
Oczywiście miałem zamiar misje przetestować jednak jak już wcześniej napisałem miałem problemy więc sobie odpuściłem.
Mam taką zasade, że misje testuje dopiero po jej przejściu (i to na wiele sposobów) - to chyba logiczne - Twoja misja nie chciała mi się uruchomić więc o jakim teście na stronie wogóle wspominać...
Z resztą nie tylko ja miałem z tą misją problemy...

No niestety...widzisz Twoja misja nie nadaje się na standardowe "polskie" komputery...przykre.. :(

Dodam na końcu moją konfiguracje:
Athlon 1700XP, Radeon 9250, 512 RAMu...

Chaos

Kapral

Kapral

PostŚr 20 lip, 2005 14:10

No to moze bys tez tak i zdradzil jaki masz system ? Jak juz pisalem zawiasy moga zaistniec takze jesli nie uzywa sie wymienionego przeze mnie EditorUpdate´a.

Mirage

Pułkownik

Pułkownik

PostŚr 20 lip, 2005 14:20

No to moze bys tez tak i zdradzil jaki masz system ?

Windows XP Professional...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint