Teraz jest Wt 24 cze, 2025 20:31

Silent War Mod

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Arika

Major

Major

PostN 12 cze, 2005 17:32

O to właśnie screeny z zapowiadanego packu Narazie Leopard i Faun ale pracę nad M113 i Mercedesami są też zaawansowane. Wiecej informacji oczywiście na stronie.

Obrazek Obrazek
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostN 12 cze, 2005 19:37

jedno slowo do pana ktory robil te textury - desaturation.

paleta RGB ma troche wiecej kolorow niz tylko te z najwyzszym nasyceniem.

JaFranek

Major

Major

PostN 12 cze, 2005 21:11

Mam pytanie czy model Faun jest zapożyczony z packa Turkis Union ?? I czy poradziliście sobie z przejeżdżaniem przez mosty. z zaczepioną przyczepą.
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

Arika

Major

Major

PostN 12 cze, 2005 21:40

@Offtime
Dzięki za radę fajnie że chcesz pomóc, na pewno zobaczę jak będzie wyglądać po zastosowaniu tego. ;-)

@JaFranek
Tak Faun pochodzi z packu Turkish Union. Póki co to skrypty były modyfikowane pod kątem możliwości załadowania na przyczepę pojazdów opancerzonych, czołgów etc, więc nawet do tego się nie zabieraliśmy. Ogólnie projekt powstał po to tylko żeby sprawdzić możliwości skryptów właśnie przyczepy, póki co Gemenis pracuje nad swoimi flagowymi projektami więc Jelcz i Mercedes są daleko więc przerobiłem szybko Fauna i parę innych addonów.

W tej chwili liczę że system da się łatwo przerobić takby można było uzyskać lepszy efekt i zatosować w bardziej pospolitych addonach a nie tylko ciągnikach siodłowych.
Obrazek

JaFranek

Major

Major

PostN 12 cze, 2005 22:19

Jak już przerabiacie skrypty to chciałbym zauważyć, że w addonie Turkish Union ta Fauna ma taki błąd, że gdy ma zamontowana przyczepę to usilnie trzyma się prawej strony drogi ( prawe koła ma za drogą ) i często kosi słupy przy drodze. Jest to bardzo wkużajace
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 13 cze, 2005 06:51

prawie wszystkim texturom w ofp zmiejszono nasycenie kolorow o 40% (informacja od bylego grafika BIS) wiec wszystko co ma ladne nasycone kolory wyroznia sie bardzo na tle scenerii ofp, spobuj zmiejszyc nasycenie o te 40% i zobaczysz ze bedzie bardziej pasowalo do otoczenia.

Paweł

Chorąży

Chorąży

PostSo 18 cze, 2005 18:28

Pytanie kierowane do twórców moda: Jednostki Polskie do moda - czy jakieś ciężarówki "Ural" będą użyte w modyfikacji? (Wiem, wiem wiele osób twierdzi że te pojazdy nie są używane przez WP, ale są - wiem o tym, mam nawet zdięcia :))

Edit: (Zdięcia zrobione, w chwili przyjęcia do służby ex-niemieckich Migów-29-tych - dosyć niedawno)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Arika

Major

Major

PostSo 18 cze, 2005 23:32

Znajdą się Urale napewno w po stronie WP. Wcale nie jest ich tak mało jak się nie którym wydaje. Zarówno Urale jak i Krazy są wciąż uzywane. Ostatnio będąc na testach w Dęblinie oprócz Starów jeździły bardziej wiekowe wynalazki. Ogólnie rzecz przyjmując znajdą się w malowaniu podobnym do naszych Starów.
Obrazek

Barbarian

Pułkownik

Pułkownik

PostN 19 cze, 2005 00:06

Pytanie do ekspertów. Czy w polskim wojsku są jeszcze gaziki i czy wraz z leopardami od bundezwery "otrzymamy" wozy inżynieryjne na podwoziu leoparda? A i jeszcze jedno małe pytanko. Czy polska ma na stanie kilka tatr lub kamazów? Jeżeli te pytania są zbyt upierdliwe/głupie (a jak!! :razz: ) możecie mnie olać. Skąd mam te przeczucie że tak zrobicie :twisted: :spoko:
www.greendevils.uk- kompendium wiedzy o Fallschirmjagers
Rots: Poza tym od filozofii jest Barbarian
:D

Arika

Major

Major

PostN 19 cze, 2005 13:07

O gazikach nic nie wiem, ale wątpię by coś takiego jeszcze było. Co do wozów inżynieryjnych otrzymaliśmy wozy Bergepanzer 2A2 oraz mosty Bruekenlegenpanzer 1 Biber (chyba dobrze wpisałem nazwę). Kamazy są używane do zadań zabezpieczenia jako wywrotki etc. Natomiast Tatry są nośnikami uzbrojenia RM-70 a także ich zmodyfikowane podwozie jest podstawą systemu Dana. Były używane jako ciągniki siodłowe (będę wdzięczny za potwierdzenie tej inforamcji z jakimś zdjęciem).
Nie wiem natomiast czy Kamazy i Tatry były używane jako wyposażenie do transportu piechoty jak chociażby Stary czy Jelcze. (jeżeli ktoś ma o tym jakieś informacje najlepiej ze zdjęciami również będę bardzo wdzięczny).
Obrazek

Arika

Major

Major

PostCz 23 cze, 2005 23:21

Czas przedstawić efekty prac związanych zarówno z Silent War jak i Silver Kelpie Studio
O to najnowsze efekty malowania śmigłowców Mi8/17

Obrazek Obrazek

O i jeszcze efekt prac Pandy nad Leopardem
http://silentwar.ofpbase.com/addonmaker ... opard7.jpg
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostCz 23 cze, 2005 23:27

Arika, znowu zbyt nasycone kolory, na Mi8 ;-)
poza tym to model z CSLA, textury tez ich tyle ze kolory pozmieniane...

na leopardzie juz lepiej, ale proponowlbym troche jasniej, lekko zaimitowac wyblakniecie farby :-)

no ale lepszy rydz nisz nic :-)
dobra robota :-)

Przemo_212

Major

Major

PostPt 24 cze, 2005 08:54

Niom, offtime ma rację, za bardzo ten śmiglak zielony =]
Obrazek

Diesel

Porucznik

Porucznik

PostPt 24 cze, 2005 12:21

Na zielonym mi8 widać na dyszy wylotowej, że została nałożona warstwa z kolorem tylko. Trzebaby trochę jeszcze nad tym popracować ;-)
Obrazek

offtime

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 24 cze, 2005 12:26

textury CSLA maja na laczeniach plyt fajnie zrobione "odpryski" garby
nalozenie warstwy z kolorem na calosc psuje efekt...
tego o czym mowi Diesel wczesniej nie zauwazylem, ale racja, nie najlepiej to wyglada, wydechy nie powinny byc pomalowane....

poza tym pomiedzy 8 i 17 jest kilka znaczacych roznic, tak wiec moze lepiej nie postowac jednego obrazka i pisac ze to Mi 8/17 ;-) bo wtedy wychodzi ze to Mi 0,470588235........ ;-)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Operation Flashpoint