Teraz jest Śr 25 cze, 2025 01:11

taranowanie

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

Thanatos

Szeregowy

Szeregowy

taranowanie

PostPn 30 maja, 2005 19:39

co mam zrobić aby pojazd ciężarowy x staranował pojazd x2

[jakby coś to szukałem (jakby jakiemuś moderatorowi się zdawało że był już taki temat), wpisywałem taran, taranowanie i uderzenie, i nic nie było]

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostPn 30 maja, 2005 20:05

Słabo szukałeś, bo byś się dowiedział, ze się nie da ( przynajmniej nie wtedy, kiedy Ty chcesz :] AI może wszystko ]:-> )
Obrazek

Thanatos

Szeregowy

Szeregowy

PostPn 30 maja, 2005 20:10

Jerry ! ! ! Po raz pierwszy mi nie zamknąłeś tematu i na dodatek dałeś mi odpowiedź która mnie satysfakcjonuje ;] (przynajmniej w pewnym calu)
ja myślałem że nigdy nie doczekam tej chwili :grin:
DZIĂŠKI

PoP

Chorąży

Chorąży

PostWt 31 maja, 2005 15:39

da sie, trzeba tylko pokombinowac z setVelocity

Jerry

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 31 maja, 2005 18:26

Taaa... ciekawe, jak....
Obrazek

alderous

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 31 maja, 2005 18:32

Coś mi mówi, że to nie będzie wyglądało najlepiej, a poza tym AI raczej nie będzie współpracować, więc wystarczy "dać kopniaka" sekundę za późno albo za wcześnie i będzie chybienie :twisted:

PoP

Chorąży

Chorąży

PostWt 31 maja, 2005 18:35

tak o.

EDIT

kolego PoP - proszę o poprawienie postu i na przyszłość rozwijać swoje wypowiedzi. Posty jednowyrazowe są traktowane jako spam. I jako takie będą ulegały likwidacji- YacieK

1. Nie jestem Twoim kolega
2. wypowiedz sie rozwija po kliknieciu na jedyny wyraz w poscie...
Ostatnio edytowano Śr 01 cze, 2005 08:17 przez PoP, łącznie edytowano 3 razy

Thanatos

Szeregowy

Szeregowy

PostWt 31 maja, 2005 20:12

Dzięki PoP za ten skrypt :spoko:
nie wiem jak dziękować, może jak skończe tą misje to będziesz drugim który w nią zagra (pierwszym rzecz jasna będe ja :grin: )

JaFranek

Major

Major

PostWt 31 maja, 2005 22:40

Znalazłem jedną wadę skryptu PoP(a). Przy zmianie kąta ustawienia pojazdu on i tak jedzie z góry ustalonym kierunkiem (np. na północ )
Nie pytaj, co OF może zrobić dla ciebie, ale co Ty możesz zrobić dla OF

PoP

Chorąży

Chorąży

PostŚr 01 cze, 2005 08:06

a w tym wypadku wystarczy pobawic sie sinem i cosem w ten sposob:

Kod: Zaznacz cały
_car setVelocity [15*sin getdir _car,15*cos getdir _car,0]

Kuba

Pułkownik

Pułkownik

PostWt 28 cze, 2005 22:24

Devek, prosze nie odkopywac starych tematów - chyba że masz coś ISTOTNEGO do powiedzenia. A zastrzezenia do moderatorów prosze zgłaszać na priv....

xersius

Pułkownik

Pułkownik

Re: taranowanie

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostN 08 wrz, 2024 20:56

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting

xersius

Pułkownik

Pułkownik

xersius

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 06 gru, 2024 17:25

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint