Teraz jest Wt 24 cze, 2025 15:38

Jakosc grafiki

Archiwum działów sekcji Operation Flashpoint
  • Autor
  • Wiadomość

RodoK_PL

Cywil

Cywil

Jakosc grafiki

PostN 26 cze, 2005 09:59

Co jest potrzebne (domyslam sie, ze jakies patche to robia) zeby poprawic oryginalna szate graficzna gry (twarze, wybuchy)?

ps. jesli to jest glupie albo tendencyjne pytanie to prosze mnie nie krytykowac tylko napisac, ze takie jest :lol:

sjojok

Major

Major

PostN 26 cze, 2005 12:11

Najlepiej ściągnij moda Y2K3 ten mod podmienia tekstury graficzne i dodaje nowe efekty

RodoK_PL

Cywil

Cywil

PostN 26 cze, 2005 13:13

bardzo thx :D

javelin

Kapral

Kapral

PostPt 08 lip, 2005 19:17

Nie chcę zakładać nowego topicu więc pytam tu. Mianowicie jakie inne modyfikacje polecacie do poprawienia grafiki? Y2K3 ładnie pozmieniał jednostki i różne inne pierdoły ale pazerny jestem i chcę więcej. Interesuje mnie np. woda, w której odbiją się obiekty - jaki addon jest potrzebny, żeby taką mieć? Interesują mnie też ciekawe mody, w których są kampanie zimowe i pustynne (współczesne czasy). Mam już mod FDF. Z góry dzięki za pomoc.
Legio Patria Nostra

Obrazek

Goose

Pułkownik

Pułkownik

PostPt 08 lip, 2005 19:21

Co do wody to DXDLL jest przydatny i chyba nawet moze poprawic conieco grafe (ja tam nie wiem bo na moim radeonie 9200 nie wize jakichkolwiek efektow dxdll:|). No i wzasadzie tyle z mojej strony :czarodziej:

Panda

Chorąży

Chorąży

PostPt 08 lip, 2005 20:07

Goose napisał(a):Co do wody to DXDLL jest przydatny i chyba nawet moze poprawic conieco grafe (ja tam nie wiem bo na moim radeonie 9200 nie wize jakichkolwiek efektow dxdll)
Poprawia znacznie barwy i rozmywa pikselki. Dodatkowo jest efekt Glare taki jak w DF:BHD. No i najwazniejsze - zajefajny noktowizor :D
Polecam.
BTW. Jezeli chcesz ladne mapki to mi sie LowLandsWarrior podoba. Ma tereny typowe rowniez dla naszego regionu.

Rainbow

PostPt 08 lip, 2005 20:11

Dodając DXDLL to nie jest addon a raczej taki mały programik :)

Fajny jest też FlashFXuR, jest to mod pokroju Y2K3 ale chyba lepiej przygotowany, polecam najnowszą wersję 5.0. Dodane są skrypty dla AI a jakie to zobaczysz jak ściągniesz, mod zrobiono tak aby działał płynniej także warty polecenie, tyle odemnie.

Jeżeli chodzi o kampanie zimowe to chyba wyszedł mod, który podmieniał całą kampanię CWC pod zimowę jak i jednostki itd. ale nazwy niepamiętam, może ktoś mnie oświeci :D

Jeżeli chodzi o kampanie pustynne, to BAS Tonal.

Panda

Chorąży

Chorąży

PostPt 08 lip, 2005 20:37

Rainbow napisał(a):Dodane są skrypty dla AI a jakie to zobaczysz jak ściągniesz
Nie bede sciagal wielu mega zeby sobie zobaczyc co ktos wypocil. Podaj linka do strony, to sobie przeczytamy.

javelin

Kapral

Kapral

PostPt 08 lip, 2005 21:14

Dzięki za odpowiedzi, wieczorkiem odpalę FlashGeta :) Oczywiście jak ktoś poleca jakieś inne fajne addony to niech pisze dalej.
Legio Patria Nostra

Obrazek

Rainbow

PostPt 08 lip, 2005 22:54

Panda napisał(a):
Rainbow napisał(a):Dodane są skrypty dla AI a jakie to zobaczysz jak ściągniesz
Nie bede sciagal wielu mega zeby sobie zobaczyc co ktos wypocil. Podaj linka do strony, to sobie przeczytamy.

Są bajery tego typu, np. sytuacja na polu bitwy, gdy AI stwierdzi, że niema szans z nadchodzącymi siłami poddaje się, wtedy możemy pobawić się w policjanta albo egzekutora. Poddanemu możemy również zabrać broń :D A gdy jesteśmy policjantami mamy możliwość zakucia w kajdany nieporządanego żołnierza/obywatela :D

Gdy zostaniemy porządnie ranni możemy udawać, że umarliśmy (play death). Czasami AI daje się nabrać, ale jeżeli podbiegną bliżej i zobaczą, że ściemniamy to niemamy na co liczyć :D

Gdy sytuacja jest bezpieczna i w pobliżu niema wroga AI samo aktywuje animację Safe Weapon, polega ona na trzymaniu broni w dół i ruchu zastępującego marsz z bronią na plecach ale wygląda to o niebo efektowniej. itd.

Puki co to tyle w becie 5.0, ale full wersja nadejdzie lada dzień zapewne.

PS.
W podpisie Javelin'a:
Obrazek

Czy to przypadek? :D

Diesel

Porucznik

Porucznik

PostPt 08 lip, 2005 23:03

Rainbow napisał(a):PS.
W podpisie Javelin'a:
Obrazek

Czy to przypadek? :D

W Rainbow Six nigdy nie grałeś? :-)
Obrazek

Rainbow

PostPt 08 lip, 2005 23:48

Diesel napisał(a):W Rainbow Six nigdy nie grałeś? :-)

Pewnie, że grałem...mam wszystkie części, ale chodzi mi oto, że chyba jakiś przypadek, iż logo to znalazło się w podpisie na tym forum u tego użytkownika :)

PS. Wydało się moje źródło inspiracji :P :)

javelin

Kapral

Kapral

PostSo 09 lip, 2005 00:32

Mógłby mi ktoś podać bezpośreniego linka do DXDLL? Bo nic nie mogę znaleźć - wszędzie tylko np. addony WYMAGAJ¡CE dxdll :?

PS. Co do sygnaturki - znalazły się tam loga moich trzech ukochanych formacji :) Co prawda jedna znich jest fikcyjna ale...
Legio Patria Nostra

Obrazek

HAV

PostSo 09 lip, 2005 00:34

Jest na OFPC PL, dział download -> addony -> różne ;-)

Zabix

Major

Major

Następna strona

Powrót do Operation Flashpoint