amd12 napisał(a):Wyzucilem sterowniki do plyty glownej Via hyperion odinstalowalem od dzwieku i wgralem jakies stery od muzy Combo Ac97 i...... przeszedlem 4 cale misje za kazdym razem wylaczajac kompa i jest jeszcze ok... Moze jusz tak zostanie? Pogram jeszcze ze 2 razy i wsadze stery od plytki....zobaczymy efekty.
Zainstalowalem Via service pack i pogralem moze z 3 minutki znowu kicha, po restarcie , gierka poszla tylko chwilke dluzej i problem z dzwiekiem (zwalnia glos) i wysypka.....
Daruje sobie dedykowane stery ...
HAV
Wt 28 cze, 2005 13:18
Ostatni raz proszę o dopisywanie swoich wypowiedzi do poprzedniego posta. Forum to nie czat......
Wiesz co, miałem coś takiego kiedyś. By sie upewnić czy to jest to samo to pytam bo nie chce mi sie wertować powyższych postów.
Czy przed restartem psuje sie dźwiek? Staje sie nie wyraźny, metaliczny z natrętnym echem?
Te problemy to wada gry. Miałem taki problemik i go rozwiązałem , kupiłem nowego kompa Tak dokładnie to nie wiadomo od czego to zależy, przypuszczam że od oprogramowania. Po prosty coś nie toleruje czegoś i dupka!
Na starym kompie miałem z 20 poprawek do Windawsa XP, a na nowym jedną lub dwie i OFP działa normalnie. Może coś z tej dziedziny zawadza.
sorko ze odkopuje ale.... a) powyzszy problem mi sie nasilil
b)odkad kupilem nowego kompa pojawil sie ten problem
c) przeinstalowanie directa nic nie daje (caly czas mam to felerne 9.0c mimo ze instaluje 9.0b)
d)w multiplayerze w resie (gdy jestem hostem) da sie grac gora minute..... rece mi odpadly i prosze o jakas pomoc
Rainbow
Pn 11 lip, 2005 10:25
U mojego kolegi również kiedyś były takie ZONKI. Grał, grał...nagle coś w głośnikach charknęło i poszedł RES. Pomogła zmiana karty dźwiękowej i wszystko gra. OFP poprostu niewspółpracuje z niektórymi typami kart dzwięk.
Jeżeli to jednak nie to, to proponuję zainstalować sterowniki OMEGI, mi pomagały przy DXDLL.
DX nic do tego niema, jeżeli już checie zmieniać to zmieńcie na dx8 bo pod taki była robiona gra.
Heh, to już problem graczy Tak pozatym BIS mógłby zrobić patcha do OFP, który chociaż minimalnie by dodawał jego współpracę z DX9, wkońcu w VBS to zrobili.
hmmm....z ta karta dzwiekowa to calkiem niezly pomysl....w kazdym razie sproboje
Rainbow
Pn 11 lip, 2005 13:31
Jeżeli masz kartę dźwiękową z płyty głównej to niewiem...poszukaj jakiś innych sterowników, natomiast jeżeli jedziesz na Sound Blaster Live to TUTAJ masz patcha do OFP, który naprawia błąd współpracy z tą kartą.
Sound Blaster wlasnie (przynajmniej ten ktory jeszcze siedzi w starym kompie) nie robil walow w OFP a teraz mam karte dzwiekowa zintegrowana z plyta glowna:/ i od tego czasu mam te waly